Mozgáskorlátozottakat segítõ berendezéseket v

Beküldve ide: Egyéb | 0

A MÁV Zrt. 26 darab, mozgáskorlátozottak közlekedését segítő berendezés felszerelésére és engedélyeztetésére írt ki közbeszerzést.

A készülékeket a tervek szerint 2011-ig három ütemben szerelik fel a vasúti kocsikra. Ebben az évben a kiírásnak megfelelően a két prototípus engedélyeztetése és elkészítése a feladat – közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője. A beruházás teljes tervezett bekerülési költsége a 26 darab kocsira körülbelül 540 millió forint, a finanszírozását 100 százalékban állami támogatásból tervezik. A járművek akadálymentesítésére 60 millió forint áll a MÁV Zrt. rendelkezésére idén. A gazdasági tárca eddig mintegy 600 millió forinttal támogatta a projektet, amiből az úgynevezett BDt vezérlő kocsikra szereltettek emelő berendezéseket. Ezek a kocsik főleg a Budapestről Újszászon át Szolnokra, Cegléden át Szolnokra, a Hatvanba és a Vácon át Szobra közlekedő vonatokba vannak beállítva. Az eddig felszerelt berendezések a kerekesszékes mozgáskorlátozottat székkel együtt tudják a peronról a kocsiba emelni, a szerelvények mindkét oldalán. Forrás: [origo]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hat - = 5

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..