Mozgássérült gyerekek óvodáját fosztották ki

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Kifosztottak egy mozgássérült gyerekek számára éppen elkészülő óvodát a Józsefvárosban. Az alapítványi támogatásból létesített intézmény a napokban nyílt volna meg – értesült a Magyar Idők.

Másfél évvel ezelőtt, még polgármesterként keresték meg azzal Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a kerületben mozgássérült gyerekek számára létesülő napközis óvodához biztosítson helyet az önkormányzat. A speciális óvodára azért is volt szükség, mert az integráció nehézkesen valósul meg, jellemzően nem szeretik felvenni a fogyatékkal élő gyerekeket – tájékoztatták a lapot. Az önkormányzat a kért helyiséget a segítséget kérő Varga Gábornak biztosította. A férfi másfél éve gyűjtött pénzt a projektre, amelyet Sára Botond fideszes képviselő – ma már polgármester – is támogatott. A napokban végezték volna az utolsó simításokat a megnyitás előtt álló óvodán. Az önkormányzati és alapítványi forrásokból berendezett és a tervek szerint ebből a forrásból üzemeltetett intézmény zárát tegnap reggel feltörték, a berendezést feldúlták, az elektronikai eszközök többségét ellopták, és egy hajléktalan aludt az épületben. A hátralévő munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, eszközöket szerencsére ott hagyták, így van esély arra, hogy mégis átadható legyen az intézmény. Az ügyben eljárás indult. Az alapító Varga Gábor lapunknak elmondta: az óvoda rendbetételéhez, az ellopott berendezések pótlásához örömmel fogadnak akár anyagi, akár tárgyi támogatást a Fellegajtó Nyitogatók Alapítványon keresztül, amelynek számlaszáma megtalálható a Facebookon is. Kocsis Máté egymillió forintot adományozott az óvodának egy alapítványon keresztül, de az önkormányzat is segít. A kár meghaladja a volt polgármester által felajánlott összeget, így minden beérkező forint számít.

 

Forrás:Lokál/ Magyar Idők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 - = három

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..