Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hírek -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Nem a kerekes szék a baj?!
- 2008. november 14. 10:33 - 3393 megtekintés

Közel félmillió megváltozott munkaképességű és rokkantnyugdíjas él hazánkban, akik számára az elhelyezkedés a munkaerőpiacon különösen nagy kihívás.

“Lassan három éve keresek munkát, mindhiába. Hol azt mondják, hogy túlképzett vagyok, hol azt, hogy nem megfelelő a képzettségem. Az interneten feladott jelentkezéseimre legtöbbször nem is válaszolnak az állást meghirdető cégek. Azt persze sehol nem mondják a szemembe, hogy az a bajuk, hogy kerekes székhez vagyok kötve. Csak burkoltan utalnak rá� – illusztrálta a 24 éves Szabó József a saját példáján keresztül, hogy mennyire nehéz a megváltozott munkaképességűeknek állást találniuk ma Magyarországon. A középfokú szoftverüzemeltetői végzettséggel rendelkező, születése óta mozgásszervi fogyatékkal élő férfi ennek ellenére nem adja fel, elmondása szerint mindenképpen el szeretne helyezkedni. Tesz is ennek érdekében: rendszeresen ellátogat a munkaügyi központba, böngészi a világhálón az álláskereső oldalakat, és ismerősein keresztül is kutakodik munkalehetőség után. A hozzá hasonló sorsú megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését segítendő rendezte meg Budapesten a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ a Regionális Rehabilitációs Állásbörzét. A rendezvényen kiállító többtucatnyi cég nagy része ugyanis kifejezetten a fogyatékkal élőknek kínált különböző álláslehetőségeket. Volt is érdeklődő bőven, már a reggel tízórás nyitáskor közel százan tolongtak a fehér műanyag standok között. “Ma Magyarországon közel 440 ezer, különböző fokú egészségkárosodástól szenvedő rokkantnyugdíjas él. Nekik szólnak a hasonló börzék, amelyekből minden megyében rendeznek az ottani munkaügyi központok� – mondta az eseményen Lengyel János, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) főigazgató-helyettese. Elmondása szerint a munkaügyi központok személyre szabottan egyénileg segítik a megváltozott munkaképességűeket az álláskeresésben, egy úgynevezett rehabilitációs terv keretében. Ebbe többek közt beletartozik az, hogy pályaválasztási tanácsadást nyújtanak az érintetteknek, képzéseket biztosítanak számukra, illetve közvetítik őket a munkahelyekre. “A másik oldalról a munkáltatók szemléletén próbálunk változtatni� – folytatta Lengyel János. “Próbáljuk megértetni velük, hogy a megváltozott munkaképesség nem jelent egyben csökkent munkaképességet. Hiszen attól függően, hogy milyen fogyatékkal él az ember, még egy csomó munkakört százszázalékosan el tud látni. Ráadásul gyakran sokkal jobban kötődnek a munkahelyükhöz, és jobban igyekeznek megfelelni az elvárásoknak� – magyarázta. Persze elmondása szerint a legjobban azért az anyagi támogatás hat a munkáltatókra; a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalók nagy részét a költségvetésből támogatott akkreditált munkáltatók alkalmazzák. Forrás: Békés Megyei Hírlap

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van.
Az év 22. hete és 150. napja.
Holnap Janka, Zsanett napja lesz.

1453. II. Mohamed szultán Konstantinápolyt rémisztő kegyetlenségek között elfoglalta. E székváros vesztét hazánk is megérezte.


1465. II. Pál pápa felhatalmazza Vitéz János esztergomi érseket és Janus Pannonius pécsi püspököt, hogy Mátyás király kívánságának megfelelően stúdium generálét (egyetemet) létesítsenek Magyarországon.

Juhász Gyula: Egy régi nőnek

A múltak májusába
Eljössz-e még velem?
A múltak májusába,
Mely csupa szerelem.

Az én holt ifjúságom
A legszebbik halott,
Az én holt ifjúságom
Vígan föltámad ott!

Az én tűnt édenkertem
Csupán neked terem.
Az én tűnt édenkertem
Az első szerelem.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com