Nem találod ki, ki tesztelte a megújult Vakok kertjét a Városligetben

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Megújult Magyarország legelső, kifejezetten a vakok és gyengénlátók pihenésére szánt Vakok kertje a Városligetben. A tesztüzemről nem hiányozhatott a Voice látássérült énekesnője, Agárdi Szilvi sem.

Valljuk be, kis társadalmunkban nem sok minden szól kifejezetten a látássérültek szubkultúrájának. Ezt hivatkozott megcáfolni az 1972-ben épült Vakok kertje a Városligetben, amit több, a környéken fellelhető szervezet és intézmény használ. Éppen ezért elérkezett az ideje annak, hogy kipofozzák a parkrészt. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a Vakok kertje kívül-belül teljesen megújult: akadálymentesítették a területet, a növényzetét rehabilitálták, bekerült egy fűszernövényekből épített kertrész, illetve kibővítették speciális játékokkal felszerelt játszóterét is. A látássérültek tájékozódását egy kitapintható burkolat segíti, amit Szilvi is kiemelt az interjújában. Nagyon szerette, hogy tele van a kert illatokkal, hangokkal és könnyen kezelhető eszközökkel. A tesztelés során belevetette magát a kültéri zenélő játékok, speciális asztalitenisz, a lengőteke és hinták sokaságába. Tájékozódását pedig a dombornyomott, Braille-írással ellátott térkép segítette. Az énekes azt is elmondta, hogy biztosan visszatér majd a kertbe gondolkodni és kiengedni a gőzt. A speciális parkrész tesztelése már megkezdődött, így hamarosan megnyithatja kapuit a látássérültek előtt a kibővített készségfejlesztő játszóterű, megújult Vakok kertje. Bővebb információ a honlapon: http://ligetbudapest.hu/megujulo-park/elso-utem-megujult-a-vakok-kertje-a-varosligetben

Videó megnézése:

Forrás:Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hét - 7 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..