Nemzetközileg elismert fizioterápiás technikákkal segítik a mozgássérült gyerekeket Szekszárd szívében

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Felnőttek mellett, koraszülött,- oxigénhiányos -és mozgássérült gyerekekkel is foglalkoznak Szekszárd belvárosához közel, a Dienes Valéria lakótelepen található FizioKözpontban. A rendelő egyik része felnőttek rehabilitációjával foglalkozik, másik része a mozgássérült-fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációjában nyújt segítő kezet.

A rendelő már 2009 óta működik, azonban tavaly, kibővülve, új helyre költözött. A terápiás központban több gyógytornász dolgozik együtt, így a közös munka eredményeként a hozzájuk forduló páciensek számára a megfelelő terápiát tudják biztosítani. A koraszülött és/vagy oxigénhiányos babák, esetleg megkésett mozgásfejlődésű csecsemők esetében korai fejlesztést is végeznek, de foglalkoznak mozgássérült gyermekek rehabilitációjával, tartási rendellenességek, gerincferdülések, gerincbetegségek, sportsérülések gyógyításával is. – A hozzánk forduló felnőttek körében a gerincsérv a leggyakoribb probléma. Hozzánk általában már konkrét diagnózissal, MR lelettel érkeznek, de ez nem feltétele a terápia elkezdésének, hiszen alapos állapotfelmérést készítünk – mondta Tanács-Gulyás Nóra gyógytornász MSc, a FizioKözpont vezetője. Kiemelte, hogy fontosnak tartják az evidenciákon alapuló gyógyítást, így kizárólag nemzetközileg elismert technikákat alkalmaznak. A folyamatos tanulás, továbbképzés elengedhetetlen számukra. A tudásukat posztgraduális képzéseken bővítik, valamint rendszeresen vesznek részt konferenciákon. A terápiák, amelyek elérhetőek náluk, a teljesség igénye nélkül: Pfaffenrot-maunális terápia, McKenzie módszer, Schroth-módszer, kinesio tape, szegmentális stabilizációs tréning, idegmobilizácó, lymphoedema kezelés, valamint a TheraSuit terápia, mely tipikusan a neurológiai problémákkal küzdő gyermekek számára lett kifejlesztve. TheraSuit terápia Magyarországon csupán néhány helyen érhető el, egy ideje már náluk is, az amerikai Nemzetközi Központtal folyamatos kapcsolatot tartva végzik a gyermekek rehabilitációját. Magyarországon kizárólag náluk végezhető el a TheraSuit tanfolyam, melynek hivatalos koordinátora Tanács-Gulyás Nóra. A FizioKözpont a Dienes Valéria lakótelepen található, a Nemzetközi Intenzív Terápiás Központot létrehozva a szülőknek is szerettek volna segíteni, hogy ne Budapestre kelljen terápiára hordani a gyermekeiket. A gyermekek általában heti egy-két alkalommal vesznek részt a terápiákon, három-négy havonta pedig kettő-négy hetes intenzív tréningeken vesznek részt a központban. A mozgássérült gyerekek esetében az első alkalommal térítésmentes konzultációra, betegvizsgálatra, terápiás javaslatokra van lehetőség. A FizioKözpont szerződésben áll egészségpénztárakkal, valamint Medicover partner is. – Mindig is egészségügyi területen szerettem volna dolgozni, ezért választottam ezt a segítő szakmát, melyet a hivatásomnak tekintek. Tizenegy éve kezdtem fizioterápiával foglalkozni, Pécsi Egészségtudományi Egyetemen tanultam, ahol később a mester szakot is elvégeztem, jelenleg pedig óraadóként járok vissza oktatni– mondta Tanács-Gulyás Nóra. A FizioKözpont a Dienes Valéria utca 6. szám alatt található, a hatodik emeleten. A kapucsengő száma: 17. Minden hétköznap reggel nyolctól este nyolcig várják a gyógyulni vágyókat.Időpontot a 06 20-936-7871-es telefonszámon lehet kérni. (Forrás: Tolna megyei Hírportál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 + = hét

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..