Nézze meg a győztes rajzot! Magyar kislány műve kerül ötvenezer képeslapra

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Egy nemzetközi bank gyermekrajz-pályázaton választotta ki a hatéves Ferencz Réka rajzát, a bank az idén karácsonyra a világ szinte minden országába a Réka rajzaival díszített lapokat küldi. Egy mozgássérült magyar kislány rajza került ötvenezer karácsonyi képeslapra. Egy nemzetközi bank gyermekrajz-pályázaton választotta ki a hatéves Ferencz Réka rajzát. A bank az idén karácsonyra a világ szinte minden országába a Réka rajzaival díszített lapokat küldi.

Réka hatéves. Óvodás a Pető Intézetben. Koraszülött volt. Csak nehezen tud önállóan járni, rajzolni viszont nagyon szeret. Ezt a rajzát még egy pályázatra is beküldték, és Réka meg is nyerte a versenyt. Így több mint 50 ezer képeslapra került rá a rajza. A pályázatot meghirdető osztrák központú nemzetközi bank a világ szinte minden országába ezt a lapot küldi üzleti partnereinek. A képeslap az idén 130 éves. Bár pár éve az sms-ek, és az internetes üdvözlőlapok miatt visszaesett a forgalma, most újra egyre többen kívánnak így boldog ünnepet. “Egy sms-t, egy e-mailt megkapunk, elolvasunk, majd vagy kitöröljük, vagy nem, egy képeslapot el lehet tenni öt, tizenöt, húsz évig, vagy akár még több évtizedig” – mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Az első olyan képeslapot, amelyen gyerekrajz volt, az UNICEF adta ki 1949-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 + = tizenegy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..