Örökbefogadott egy siket kutyát a siket férfi, és megtanítja a jelnyelvre

Beküldve ide: Hallássérült | 0

A 31 éves Nick Abbott örökbefogadott egy kölyökkutyát egy állatmenhelyről. Ez mindenképpen szép, de szerencsére nem egyedi eset. Ugyanakkor az ő esetük speciális, ugyanis mind a kutya, mind a gazdája siket. Emerson hathetes volt, mikor egy floridai menhelyről egy maine-ibe került át. A fekete labradorkeveréknek rohamai és egy kutya-parvovírus nevű fertőzése volt. Szerencsére sikerült meggyógyítani, így felkerülhetett a adoptációs listára.

Amikor átkerült hozzánk Floridából, észrevettük, hogy hallási nehézségei vannak. De nem igazán zavarta, ugyanolyan, mint egy átlagos kölyökkutya– nyilatkozta az abc Newsnak a mainei állatotthon, az NFR Maine munkatársa, Lindsay Powers, aki hozzátette, nem tudják, hogy siketen is született a kutya vagy csak később veszítette el a hallását.  Márciusban rakta ki Powers a Facebookra, hogy gazdit keresnek Emersonnak, hetekkel később jelentkezett Abbott. Én is siket vagyok, emiatt úgy érzem, jó kapcsolat épülne ki közöttünk– írta akkor a férfi. Nem sokkal később találkoztak, és kiderült, igaza lett Abbottnak, azonnal egymásra hangolódtak. Mintha egymásnak lettek volna teremtve– mondta a férfi anyja, Richelle Abbott. A kutya, amint meglátja a férfit, egyből keresi, hogyan feküdhet le rá. Ha férfi pedig megcsavargatja a kutya fülét, az azonnal ugat egyet. Nick Abbott ráadásul a jelnyelvre is tanítja Emersont, már meg is tanulta az ülj, fekszik, gyere ide jeleket. (Forrás: 24.hu/ABC NEWS)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


három - 1 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..