Összefogás a zöldfelületért

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

Idén nyolcadik alkalommal hirdette meg a XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. a lakossági zöldterület védnökségi pályázatot, mely keretében a társasházak, lakásszövetkezetek és magánszemélyek részére nyújt támogatást környezetük zöldfelületeinek gondozásához, szépítéséhez.

A pályázók vállalták a velük kötött megállapodásban rögzített terület rendszeres gondozását-ápolását. A feladat a növénytelepítéseken túl rendszeres öntözésből, gyommentesítésből, kaszálásból, kerti és egyéb hulladékok összegyűjtéséből áll. Az idei évben először hirdettük meg, hogy az előkertek, parkterületek, lakótelepi zöldfelületek és fasori sávok mellett játszóterekre és kutyafuttatókra is lehetett pályázni, mely lehetőséggel több pályázó élt.

A pályázatok elbírálása megtörtént. A beérkezett 108 pályázatból 105 pályázat került elfogadásra, a felhívásban közétett feltételeknek való megfelelés szerint. Mára a lakosság által gondozott közterületi zöldterületek mérete meghaladja a 90 ezer m?-t. Ezen közösségek együttműködésében a tulajdonosi szemlélet mutatkozik meg, így a kezelt közterületek színvonala évről-évre javul.

A támogatás keretében végzett tevékenység minden évben kedvező lakossági fogadtatásra talál, hiszen jelentős társadalmi erővé nőtte ki magát és jelentősége túlmutat közvetlen hasznosságán.

Budapest, 2010. június 08.

Adta: Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel.: 452-4161
Mobil: 06/20-344-0266
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu
fax: 350-6021

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 + = tizenegy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..