Paralimpia 2012 – Négy brit csúcson lobban fel a láng

Beküldve ide: Paralimpia 2012 | 0

Egyszerre négy brit hegycsúcson lobban fel jövő szerdán az augusztus 29-én kezdődő londoni paralimpia lángja.

Az angliai Scafell Pike-on, a walesi Snowdonon, a skóciai Ben Nevisen és az észak-írországi Slieve Donardon cserkészek gyújtják majd meg a játékok jelképét tűzkővel.

“Így kívánjuk érzékeltetni, hogy valamennyi hazai nemzet rendezőként képviselteti magát a paralimpiai mozgalomban” – jelentette ki Sebastian Coe, az olimpia és a paralimpia szervezőbizottságának elnöke.

A fáklyákat egy napig a négy fővárosban állítják ki, majd onnan viszik őket a Londontól északnyugatra fekvő Stoke Mandeville-be, ahonnan elindult a fogyatékkal élők sportmozgalma: az 1948-as londoni olimpia alatt egy ottani kórházban kerekesszékes versenyeket rendeztek hadirokkantaknak. Az idei paralimpia kabalafiguráját ezért hívják Mandeville-nek.

A négy láng Mandeville-ben egyesül, majd 28-án este 24 órás váltófutás kezdődik London utcáin 580 résztvevővel, s a játékok jelképe így jut majd el 29-én az Olimpiai Stadionban sorra kerülő nyitóünnepségre. A staféta olyan híres helyeket érint a metropoliszban, mint az Abbey Road kereszteződés, az állatkert, a Piccadilly Circus vagy a Tower híd.

A XIV. paralimpia augusztus 29-től szeptember 9-ig tar

Adta hírül a ujszo.com weboldal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


öt + 8 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..