Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Soulcast - Someone Like Me

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Párizs érseke a fogyatékossággal élőkért

Michel Aupetit, Párizs érseke 2019 szeptemberében új helynökséget hozott létre annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők könnyebben bekapcsolódhassanak a plébániai életbe.

Sokkal több a beteg, a fizikai korláttal küzdő keresztény, mint gondolnánk. Közülük sokan azonban nem mernek részt venni a plébániai programokon, azt feltételezve, hogy a
jelenlétük zavarja a többi hívőt. 2017 decemberében a frissen kinevezett főpásztor a La Vie című katolikus folyóiratnak adott interjúban föltárta, hogy amikor (1979 és 1990 között) általános orvosként dolgozott, a sérültekkel folytatott munka merőben megváltoztatta a látásmódját:

„Jóval többet tanítottak nekem az emberi mivoltról, mint bármely szakkönyv.” Párizs érsekeként ezt a tapasztalatot szerette volna megosztani az egyházmegyéjével.

 

Kezdeményezésére 2019. szeptember 1-jén új helynökség alakult, amely a fogyatékossággal élőknek a plébániai közösségbe való beilleszkedését

Michel aupetit, párizs érseke

Michel Aupetit, Párizs érseke

segíti. A helynökség vezetője, Franck Souron hangsúlyozza, hogy „az ügy magát az Egyházat érinti, annak mintájára, ahogyan ez már több mint tíz éve az úgynevezett Szolidáris tél akció keretében történik a hajléktalanok érdekében”.

Souron atya Lourdes lelkiségét szeretné megtapasztalni a párizsi plébániákon is: „Ott senki sem lepődik meg azon, ha valakit kerekesszékben lát. Nálunk is hétköznapinak kellene lennie ennek a hozzáállásnak.”

A valóság azonban teljesen más. Sok sérült ember inkább lemond arról, hogy bekopogtasson a plébánia ajtaján, mert attól fél, hogy alkalmatlankodásnak tartják a közeledését, vagy terhet jelent majd. A helynökség első lépésként egészen konkrét ötletekkel szolgál. „Miért ne közölhetnék a plébánosok valahol, mondjuk a plébánia honlapján, hogy könnyen megközelíthető-e a templom bejárata vagy van-e a fogyatékossággal élők számára
fenntartott parkoló és mellékhelyiség?” – jegyzi meg Isabelle Dieudonné, az atya helyettese. A helynökség munkacsoportja, melyben egy hallássérült kollégát is foglalkoztatnak, fölvette a kapcsolatot a 106 párizsi plébánia felelőseivel. Szeretnék érzékenyebbé tenni őket erre a témára. A párizsi Sacré Coeur-bazilika felszentelésének 100. évfordulójára készülődve, amely 2020. február 1-jére esik, a helynökség azon dolgozik, hogy megszervezze a fogyatékossággal élők odajutását. „Egyfajta értetlenség tapasztalható; vannak, akik azt erősítgetik, hogy ez lehetetlen” – mondja a helynökség helyettes vezetője. Ennek ellenére mindent megtesznek azért, hogy ezt a fontos egyházmegyei eseményt a korlátokkal élők ugyanúgy élhessék át, mint bárki más. „Evangelizációs munkát kell folytatnunk. Az a kérdés, hogyan tekintünk azokra a sérültekre, akik az egyház-községünk tagjai” – zárja a beszélgetést Souron atya.

(megjelent: Új Ember, 2020. 01. 19.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 16:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 27. csütörtök, Edina napja van.
Az év 09. hete és 58. napja.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

1849. A kápolnai csata második napja.


1874. Gróf Lázár Kálmán magyar tudományos akadémia levelező tagjának halála Erzsébetvároson.


Devecseri Gábor
/ 1917.febr.27. - 1971.júl.31./

Az egyes emberek dala együtt

Megszületünk hirtelen,
egyikünk se kérte.
Kérve kérünk, szép jelen:
meg ne büntess érte.

Kértünk, kurta pillanat,
ne vess tűzre, lángra,
szép olajfa-lomb alatt
várhassunk halálra.

Hadd teljék az életünk
-mint lehet- szeliden,
gyolcsban zengjük énekünk,
nem csalános ingben.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304