Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 9

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Parkolási igazolvány – a MEOSZ elnöke azonnali intézkedést kér a mozgáskorlátozott embereket érintő jogsértés megszüntetése érdekében
- 2019. november 7. 11:38 - 12 megtekintés

Azonnali intézkedést és vizsgálatot kér dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkártól a mozgáskorlátozott emberek parkolási igazolványa körül kialakult jogsértés miatt Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hiába írja elő ugyanis az új rendelkezés – a MEOSZ kérésével összhangban -, hogy 2019. október 1-jétől az a mozgáskorlátozott személy, akinek állapota orvosilag igazoltan végleges, határozatlan időre, azaz lejárati határidő nélkül kapja meg a parkolási igazolványát, az érintettek továbbra is csak 5 évre kapják meg az igazolványukat. A MEOSZ-hoz érkező tömeges panaszok szerint volt, hogy arra hivatkozva nem kapták meg a végleges igazolványt, hogy „a rendszer még nem állt át az új helyzetre, illetve nem tudta kezelni”, míg más esetben az ügyfelet a kérelem benyújtásakor az eljárás szüneteltetésére kötelezték. Kovács Ágnes a panaszok miatt haladéktalanul dr. Tuzson Bence államtitkárhoz és dr. György István kormánymegbízotthoz fordult a kormányrendeletben foglaltak érvényre juttatása érdekében.

A MEOSZ következetes, szakmailag alátámasztott érdekvédelmi munkája nyomán olyan jogszabálymódosítások születtek, mely révén a jövőben a mozgáskorlátozott emberek speciális igényeihez igazodó, egyszerűbb eljárás keretében igényelhetik a parkolási igazolványt. Hiába azonban a kedvező törvényi rendelkezés, a MEOSZ-hoz érkező tömeges panaszok azt mutatják, hogy  a gyakorlatban nyoma sincs az érdemi változásnak; az érintettek jogsértések soráról számolnak be nap, mint nap. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke tájékoztatást, és azonnali intézkedést kér dr. Tuzson Bence államtitkártól és dr. György István kormánymegbízottól (a dr. György István kormánymegbízottnak írt levél itt olvasható) a mozgáskorlátozott embereket érintő törvénysértő eljárások orvoslása végett. A kormányrendelet módosításainak értelmében van lehetőség az érintettek részére lejárati határidő nélkül kiállítani az igazolványt, ha a jogosultságot igazoló irat – például a közlekedőképesség minősítéséről kiadott szakvélemény, súlyos fogyatékosságra vonatkozó szakvélemény – alapján az állapotuk végleges. Ez a gyakorlatban a mozgáskorlátozott emberek számára nagy jelentőséggel bír, ugyanis nincs szükség arra, hogy három-, illetve ötévente az igazolvány megújításával járó eljárás keretében ismételten bizonyítsák, hogy egészségi állapotukban sajnálatos módon javulás nem történt, és nem kell a számukra megterhelő ügyintézésen újból keresztülmenniük – írta Kovács Ágnes dr. Tuzson Bence államtitkárnak írt levelében (a dr. Tuzson Bence államtitkárnak írt levél itt olvasható), melyben arról tájékoztatta, hogy  ezen szabályok hatályba lépése óta eltelt bő egy hónap alatt nagyszámú visszajelzés érkezett a MEOSZ-hoz olyan mozgáskorlátozott személyektől, akiknek egészségi állapota ugyan végleges, azonban az illetékes kormányhivatal a parkolási igazolvány lejárati határidő nélküli kiadását nem tudta teljesíteni. Így ők tudomásunk szerint az eljárást támogató szakrendszerben adható leghosszabb időtartamra, azaz öt évre kapták meg a parkolási kártyát. Az érintettek panasza az eljárás megindítására, továbbá menetére is kiterjedt, sokan az eljárás elhúzódását – és ezáltal az érvényes parkolási igazolvány hiánya miatti hátrányokat – kifogásolták, de érkezett olyan észrevétel is, amelyben a kérelem benyújtásakor az ügyfelet az eljárás szüneteltetésére kötelezték. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke arra kérte az államtitkárt, hogy a Kormányrendeletben foglaltak érvényre juttatása érdekében vizsgálja meg a parkolási igazolvány kiadására vonatkozó eljárást és tegye meg a szükséges intézkedéseket. A MEOSZ elnöke egyúttal tájékoztatást kért a parkolási igazolvány kiadására vonatkozó megfelelő gyakorlat kialakítása érdekében tett intézkedésekről is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 6 = tíz

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek napja.
Az év 46. hete és 317. napja.
Holnap Alíz napja lesz.

1635. A magyar tudományos egyetemet, mely alapíttatását Pázmány Péter érseknek köszöné, a rektor, Dobronoky György, Nagyszombaton megnyitotta.


1725. III. Károly megerősítette a hajdúvárosok kiváltságát.


Határ Győző / 1914. nov.13. - /

Csandalák

"...bélünkben sehol irigység viperája
síkon szénaboglya hegyen barlangi bolt-
hej világ vetett ágy! nem élünk hiába
ha meg hiába éltünk - ez volt ennyi volt"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300