Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorajánlat -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Parkolási igazolvány – a MEOSZ elnöke azonnali intézkedést kér a mozgáskorlátozott embereket érintő jogsértés megszüntetése érdekében
- 2019. november 7. 11:38 - 103 megtekintés

Azonnali intézkedést és vizsgálatot kér dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkártól a mozgáskorlátozott emberek parkolási igazolványa körül kialakult jogsértés miatt Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hiába írja elő ugyanis az új rendelkezés – a MEOSZ kérésével összhangban -, hogy 2019. október 1-jétől az a mozgáskorlátozott személy, akinek állapota orvosilag igazoltan végleges, határozatlan időre, azaz lejárati határidő nélkül kapja meg a parkolási igazolványát, az érintettek továbbra is csak 5 évre kapják meg az igazolványukat. A MEOSZ-hoz érkező tömeges panaszok szerint volt, hogy arra hivatkozva nem kapták meg a végleges igazolványt, hogy „a rendszer még nem állt át az új helyzetre, illetve nem tudta kezelni”, míg más esetben az ügyfelet a kérelem benyújtásakor az eljárás szüneteltetésére kötelezték. Kovács Ágnes a panaszok miatt haladéktalanul dr. Tuzson Bence államtitkárhoz és dr. György István kormánymegbízotthoz fordult a kormányrendeletben foglaltak érvényre juttatása érdekében.

A MEOSZ következetes, szakmailag alátámasztott érdekvédelmi munkája nyomán olyan jogszabálymódosítások születtek, mely révén a jövőben a mozgáskorlátozott emberek speciális igényeihez igazodó, egyszerűbb eljárás keretében igényelhetik a parkolási igazolványt. Hiába azonban a kedvező törvényi rendelkezés, a MEOSZ-hoz érkező tömeges panaszok azt mutatják, hogy  a gyakorlatban nyoma sincs az érdemi változásnak; az érintettek jogsértések soráról számolnak be nap, mint nap. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke tájékoztatást, és azonnali intézkedést kér dr. Tuzson Bence államtitkártól és dr. György István kormánymegbízottól (a dr. György István kormánymegbízottnak írt levél itt olvasható) a mozgáskorlátozott embereket érintő törvénysértő eljárások orvoslása végett. A kormányrendelet módosításainak értelmében van lehetőség az érintettek részére lejárati határidő nélkül kiállítani az igazolványt, ha a jogosultságot igazoló irat – például a közlekedőképesség minősítéséről kiadott szakvélemény, súlyos fogyatékosságra vonatkozó szakvélemény – alapján az állapotuk végleges. Ez a gyakorlatban a mozgáskorlátozott emberek számára nagy jelentőséggel bír, ugyanis nincs szükség arra, hogy három-, illetve ötévente az igazolvány megújításával járó eljárás keretében ismételten bizonyítsák, hogy egészségi állapotukban sajnálatos módon javulás nem történt, és nem kell a számukra megterhelő ügyintézésen újból keresztülmenniük – írta Kovács Ágnes dr. Tuzson Bence államtitkárnak írt levelében (a dr. Tuzson Bence államtitkárnak írt levél itt olvasható), melyben arról tájékoztatta, hogy  ezen szabályok hatályba lépése óta eltelt bő egy hónap alatt nagyszámú visszajelzés érkezett a MEOSZ-hoz olyan mozgáskorlátozott személyektől, akiknek egészségi állapota ugyan végleges, azonban az illetékes kormányhivatal a parkolási igazolvány lejárati határidő nélküli kiadását nem tudta teljesíteni. Így ők tudomásunk szerint az eljárást támogató szakrendszerben adható leghosszabb időtartamra, azaz öt évre kapták meg a parkolási kártyát. Az érintettek panasza az eljárás megindítására, továbbá menetére is kiterjedt, sokan az eljárás elhúzódását – és ezáltal az érvényes parkolási igazolvány hiánya miatti hátrányokat – kifogásolták, de érkezett olyan észrevétel is, amelyben a kérelem benyújtásakor az ügyfelet az eljárás szüneteltetésére kötelezték. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke arra kérte az államtitkárt, hogy a Kormányrendeletben foglaltak érvényre juttatása érdekében vizsgálja meg a parkolási igazolvány kiadására vonatkozó eljárást és tegye meg a szükséges intézkedéseket. A MEOSZ elnöke egyúttal tájékoztatást kért a parkolási igazolvány kiadására vonatkozó megfelelő gyakorlat kialakítása érdekében tett intézkedésekről is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kettő + 8 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304