Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Rony - Csillag vagy nékem

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Példa
- 2020. január 16. 18:31 - 112 megtekintés

Dr. Balogh már majdnem becsukta a liftajtót, amikor észrevette, hogy egy fiú, kezében mobillal szalad a kaputól a lift felé. Kitárta az vasajtót, de a fiú nem szállt be rögtön, félrefordulva telefonált. Dr. Balogh intett, hogy akkor ő menne, és a nyomaték kedvéért az órájára pillantott. A fiú egy pillanatra elemelte a füléről a telefont, […]

Dr. Balogh már majdnem becsukta a liftajtót, amikor észrevette, hogy egy fiú, kezében mobillal szalad a kaputól a lift felé. Kitárta az vasajtót, de a fiú nem szállt be rögtön, félrefordulva telefonált. Dr. Balogh intett, hogy akkor ő menne, és a nyomaték kedvéért az órájára pillantott. A fiú egy pillanatra elemelte a füléről a telefont, elnézést kért, és beugrott a liftbe.

Odabent folytatta. Arról beszélt valakivel, hogy el kellett kezdenie készülni az érettségire, és hogy egy kukkot sem ért a szöveges példákból. Egy telefon árát húsz százalékkal felemelték, hadarta, karácsony után meg leengedték 25%-kal. Ez a telefon most hatvanötezer forintba kerül, és ő képtelen ezt az egészet megoldani. Egyszerűen nem érti, mi ez az egész hülyeség. Dr. Balogh hallgatott, biccentett, aztán a harmadikon kiszállt. A srác valahová feljebb ment, nem tudni, hányadikra.

Az ügyvéd bement az irodába, átvette a titkárnőtől a papírokat, és azon tűnődött, hogy ő hogy imádta annak idején a matekot. Tanárnak készült, de a jelentkezésnél aztán kiderült, hogy az apja hallani sem akar erről. Méghogy matektanár! Vagy fizikatanár! Egy középiskolában! Az apja őrjöngött, csapkodta az ajtókat. Végül jogra jelentkezett, ahogyan korábban mindenki a családban, és el is végezte szépen az egyetemet.

Leült az íróasztalához, szórakozottan lefirkantotta egy lapra: 1,2 • X • 0,75 = 65 000. Délben volt tárgyalása, előtte a kapualjban felerősítette a rövid szöveges példát a megoldással a hirdetőtáblára. Megkereshette volna azt a srácot, de se ideje, se kedve nem volt nyomozni. A házban különben is sokan nehezteltek az ügyvédi irodára, főleg az idősebbek közül, akik nem nézték jó szemmel, hogy idegenek jönnek-mennek a körfolyosókon.

Este hat körül, amikor visszatért az irodába, meglepődve látta, hogy a kézzel leírt példa és a megoldás eltűnt, ki van viszont rajzszögezve egy másik, újabb feladat. Elmosolyodott, közelebb lépett, előkotorta a szemüvegét:

„Az áruszállító cég grammonként számolja fel a szállítási költséget. A csomagolással együtt a kézműves festett tál súlya 750 gramm. A csomagolás maga a doboz 12%-a. Milyen súlyú a benne lévő tál?” Dr. Balogh magában azt dünnyögte, hogy ez azért pofátlanság, amikor valaki megérintette a vállát.

Emi néni volt az. Emi néni a házban lakott, évek óta ő takarította lépcsőházat és ügyvédi irodát is, miközben ápolta a cukorbeteg, mogorva férjét, akinek tavaly levágták a lábát.

-Jaj, ügyvéd úr, hát akkor maga tette ki azt a jó kis példát, az Isten áldja meg érte! A férjem egész izgalomba jött, mindjárt neki is látott megcsinálni! Imádja a tévés vetélkedőket is, de ez, ha látta volna, egészen tűzbe hozta! Visszajött az életkedve, ült a konyhában, és csak írogatta a számokat!

Emi néni beszállt a vödörrel a liftbe, dr. Balogh pedig vitte magával az új példát. Pofonegyszerű volt. Amint felért, hamar ráfirkálta a nyomtatott lap aljára kézzel a megoldást. Magához vett néhány dossziét, elintézett egy telefont, és már indult is haza. A titkárnő még dolgozott, visszaszólt neki az ajtóból, hogy másnap reggel csak tízre jön. Lehívta a liftet, ami a kijelző szerint fent, az ötödiken állt. Amikor belépett a vasajtón, szembetalálta a magát a reggeli fiatalemberrel.

A fiú fülig vörösödött, és megköszönte a szíves segítséget.

– Nem leszek ám a magántanára – mosolyodott el dr. Balogh, és átnyújtotta a második lapot is.

– Nem is gondoltam – felelt a fiú. – Csak hát… kétségbe vagyok esve. Nem megy nekem a matek, pedig a felvételihez kellene.

– És hova készül? – érdeklődött dr. Balogh.

A fiú még vörösebb lett, és a padlót bámulva azt válaszolta, jogra. Illetve… a szülei szeretnék, ha oda menne. Ő inkább a konzit választaná. De az apja szerint az nem rendes foglalkozás. Azt mondja, majd akkor művészkedjen, ha már lesz egy kenyérkereső szakmája.

– Hát, nem tudom – válaszolt tárgyilagosan dr. Balogh. – A matek mindenhez kell. Keressenek egy jó magántanárt!

Kilépett a liftből, elindult a mélygarázs irányába. Folyton előtte volt annak a fiúnak a nagy, szomorú szeme. Ha annak idején vállaltak volna gyereket a feleségével, most ilyen korú lehetne.

Másnap reggel Emi néni, aki éppen a havas cipők nyomát mosta fel a lépcsőházban, meglepődve olvasta a hirdetőtáblán a fehér lapra nyomtatott, rövid üzenetet:

„Kedves fiatalember! Ne menjen ügyvédnek, ha nem akar. Válasszon olyan szakmát, amit szeret! Ha szereti, meg is fog belőle élni, higgyen nekem. Jelentkezhetne a konziba is, és mellette elmehetne zenét tanítani, például. Üdvözlettel: az ön magántanára, dr. Balogh.”

(megjelent: Nők Lapja, 2020. 01. 15.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy * = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 11:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 7. kedd, Apollónia napja van.
Az év 28. hete és 189. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com