Pénzadománnyal és védőoltással segíti a Sanofi Pasteur az árvízkárosultakat

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A Sanofi Pasteur jóvoltából 10.000 db vakcina érkezett Magyarországra a franciaországi Lyon-ból, melyet a jelenlegi helyreállítási munkában résztvevő hivatásos állomány védőoltására valamint a jövőbeni esetleges katasztrófák elleni védekezésben résztvevők immunizálására kívánnak felhasználni. Ezen túlmenően a károsultak közvetlen támogatására a Sanofi Pasteur és a sanofi-aventis/Chinoin magyarországi munkatársainak összefogásával nem kevesebb, mint 7,2 millió forint pénzadományt gyűjtött össze a vállalat.

A 10.000 db, mintegy 20 millió Ft összértékű Magyarországra juttatott oltóanyagot az árvíz elleni védekezésben résztvevő alakulatoknak és a katasztrófavédelem embereinek szánják, melyből 2.000 db-ot a fokozottan sújtott borsodi régió hivatásos állományi személyzetéhez juttat el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Arról, hogy milyen jellegű adomány lenne a legjobban hasznosítható, a vállalat vezető előzetes tanácskozást folytattak a magyar hatóságokkal, akik támogatták a vakcinák felajánlását, mivel hasonló események kapcsán létfontosságú, hogy a katasztrófavédelem emberei már a bevetés pillanatában rendelkezzenek a megfelelő védelemmel. Ez különösen fontos, hiszen a mostani árvíznél 3.000 kilométeren, közel 10. 000 hivatásos állományú dolgozó védekezett a gátakon, kitéve magát az esetleges fertőzéseknek. „Bár jelenleg nincs közvetlen fenyegetés egy újabb árvíz kialakulására, a vakcinákat nagy örömmel fogadjuk, hiszen a jövőbeni egyéb bevetések során is kiemelt fontossággal bír a csapatok megfelelő védettsége” – mondta Káli Sándor, Miskolc város polgármestere. Kinczel Péter, a vállalat csanyikvölgyi egységének vezetője hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy az árvíz sújtotta településeken már zajlanak a kárrendezési folyamatok illetve az újjáépítési munkálatok, összefogásra és segítségnyújtásra továbbra is szükség van. „A jelenlegi talpra állási folyamat idején reményeink szerint még célzottabb segítség juthat el az érintettekhez, hiszen az árvíz első napjaiban a védekezés jelentette a legfőbb feladatot, de az újjáépítés során fontos, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el azok a felajánlások, amelyek lehetővé teszik, hogy új életet kezdhessenek az érintettek”- tette hozzá a Miskolchoz tartozó csanyikvölgyi üzem igazgatója. Miskolc mellett néhány kisebb környéki település is részesül majd a sanofi-aventis/Chinoin által felajánlott pénzadományából. Az ÁNTSZ az Országos Epidemiológiai Központ szakembereivel egyetemben gondoskodik az oltóanyag megfelelő felhasználásáról, és várhatóan néhány napon belül megkezdődhet az érintett személyek beoltása, amely után mintegy 3-4 éven keresztül rendelkeznek majd védettséggel. Hírforrás: Rózsa Iván kommunikációs igazgató

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 1 = nyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..