Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Ufo - Suliszerelem

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Rekordszámú érdeklődőt vonzott
- 2009. október 16. 5:11 - 2630 megtekintés

24 ezer diák és pedagógus kereste fel az utazó környezetvédelmi játszóparkot Budapest, 2009. október 15. – Hatodszor rendezték meg az újrahasznosítás hazai fesztiválját, az Újrahasznosítási Hónapot. A szervező ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. egy hónap alatt 25 magyarországi településre kormányozta el interaktív rendezvénykamionját. A túra 18 állomásán a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Zöld Kréta” című roadshow-jával társulva népszerűsítették a szelektív hulladékgyűjtést és az ÖkoIskolák, Zöld Óvodák hálózatát. Az országos turné helyszíneit idén minden eddiginél többen keresték fel: csoportosan 24 ezer diák és pedagógus kapcsolódott be a programba, a „civil” látogatók száma is több tízezerre tehető. Budapest és Nyíregyháza volt a legérdeklődőbb.

Eredményesnek bizonyult az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium összefogása a korszerű környezetvédelmi ismeretterjesztés érdekében. A néhány napja véget ért Újrahasznosítási Hónap a tárca Zöld Kréta roadshow-jával társulva nagyobb érdeklődést keltett, mint korábban valaha. A közös rendezvény sikerrel szólította meg a környezeti szemléletformálás legfontosabb célcsoportjait: az óvodás, iskolás korosztályt és nevelőiket. A 25 rendezvényhelyszínre szervezett csoportokban 24 ezer diák és pedagógus látogatott el, a helyszíneket felkereső egyéni látogatókkal együtt a sorozat összesen közel 50 ezer érdeklődőhöz juttatta el környezetünk megóvásának gyakorlati tudnivalóit. Az Újrahasznosítási Hónap interaktív rendezvénykamionját felkeresők a Csodák Palotája tervezői által készített kiállítóeszközöket próbálhatták ki. Italos kartonból papírt meríthettek, vagy a mini hulladékválogató és mágneses szeparátor segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékok osztályozásának, válogatásának módszereit. A gyerekek a Zöld Kréta jóvoltából élő társasjátékban, activity-ben, kérdezz-felelekben és hulladékvadászatban is összemérhették ügyességüket. Érdeklődő, érdeklődőbb A Zöld Kréta roadshow arra is alkalmat adott, hogy a pedagógusok megismerkedjenek az ÖkoIskola és Zöld Óvoda hálózathoz való csatlakozás lehetőségeivel. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken összesen több mint 200 pedagógus vett részt, a legtöbben, 39-en Miskolcon érdeklődtek az ökointézményi státus és a kapcsolódó pályázatok iránt. A következő hetekben várhatóan számos oktatási intézmény dönt majd a képzeletbeli zöld zászló kitűzése mellett. A roadshow csak nyitóállomásán, Budapesten időzött három napig, a Városháza Parkban felállított kamionhoz ekkor csoportosan közel 3500 diák és tanár látogatott el. Az egynapos vidéki rendezvényeket is mindenütt komoly érdeklődés fogadta. A legtöbb diák és pedagógus Nyíregyházán kapcsolódott be a programba, közel 2100-an, de ezernél több óvodás, iskolás kereste fel a rendezvény helyszínét Hajdúszoboszlón, Jászberényben, Egerben, Miskolcon, Sárváron, Makón és a zárónapon Szegeden is. Elmélet és gyakorlat A rekordszámú látogató fontos visszajelzést ad az ÖKO-Pannon lassan évtizedes szemléletformáló munkájáról. A növekvő érdeklődés a téma fontosságának változását jelzi, ami a hazánkban szelektíven gyűjtött hulladék mennyiségében is érzékelhető. 2003-ban az ÖKO-Pannon rendszerében a lakosságtól 4300 tonna hulladékot gyűjtöttek szelektíven, idén ez az érték meghaladhatja az 50 ezer tonnát. Az Újrahasznosítási Hónap 2009-es eredményei megerősítik az ÖKO-Pannon meggyőződését, hogy csak a korszerű, egyszerre tanulságos és szórakoztató környezeti ismeretterjesztés képes hatékonyan előmozdítani a fejlődést, amely a környezettudatos szemlélettől a környezettudatos cselekvés felé vezet. További információ: Pribelszki Edina Katona Gergely ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. Noguchi Porter Novelli epribelszki@okopannon.hu gkatona@noguchi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- öt = 0

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 21. csütörtök, Olivér napja van.
Az év 47. hete és 325. napja.
Holnap Cecília napja lesz.

1835. Megépült az első Dunagőzhajózási Társaság óbudai téli kikötője és hajógyára.


1926. Közép-Európában elsőként nyitottak meg műjégpályát a budapesti Városligetben.


Csorba Győző /

Őriznek

Nagyapáim alig dédapáim sehogy
nevüket is lassú elmélkedéssel
de talán ha a napba nézek:
szemem hunyorgása s a nőkre:
az az áramütés talán
vagy a víz és a csönd szerelme
-akármi és akárhogyan:
a világ nem szokhat le róluk
létezésemmel kényszerítem
s folyton lazítva könnyedebben
hiszen gyarapszik a csapat
s ha kiállok s mindent viszek
rólam se szokhat a világ le
maradnak akik kényszerítik
nem a nevemre-nem-sok-érő
nem a híremre - az se többet
hunyorgásomra ha a napba nézek
amaz áramütésre ha a nőkre
a csönd szerelmére meg a vizére
akármire s akárhogyan
de őriznek hogy meg ne haljak

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300