Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Tamara - Itt a karácsony

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Rekordszámú érdeklődőt vonzott
- 2009. október 16. 5:11 - 2756 megtekintés

24 ezer diák és pedagógus kereste fel az utazó környezetvédelmi játszóparkot Budapest, 2009. október 15. – Hatodszor rendezték meg az újrahasznosítás hazai fesztiválját, az Újrahasznosítási Hónapot. A szervező ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. egy hónap alatt 25 magyarországi településre kormányozta el interaktív rendezvénykamionját. A túra 18 állomásán a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Zöld Kréta” című roadshow-jával társulva népszerűsítették a szelektív hulladékgyűjtést és az ÖkoIskolák, Zöld Óvodák hálózatát. Az országos turné helyszíneit idén minden eddiginél többen keresték fel: csoportosan 24 ezer diák és pedagógus kapcsolódott be a programba, a „civil” látogatók száma is több tízezerre tehető. Budapest és Nyíregyháza volt a legérdeklődőbb.

Eredményesnek bizonyult az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium összefogása a korszerű környezetvédelmi ismeretterjesztés érdekében. A néhány napja véget ért Újrahasznosítási Hónap a tárca Zöld Kréta roadshow-jával társulva nagyobb érdeklődést keltett, mint korábban valaha. A közös rendezvény sikerrel szólította meg a környezeti szemléletformálás legfontosabb célcsoportjait: az óvodás, iskolás korosztályt és nevelőiket. A 25 rendezvényhelyszínre szervezett csoportokban 24 ezer diák és pedagógus látogatott el, a helyszíneket felkereső egyéni látogatókkal együtt a sorozat összesen közel 50 ezer érdeklődőhöz juttatta el környezetünk megóvásának gyakorlati tudnivalóit. Az Újrahasznosítási Hónap interaktív rendezvénykamionját felkeresők a Csodák Palotája tervezői által készített kiállítóeszközöket próbálhatták ki. Italos kartonból papírt meríthettek, vagy a mini hulladékválogató és mágneses szeparátor segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékok osztályozásának, válogatásának módszereit. A gyerekek a Zöld Kréta jóvoltából élő társasjátékban, activity-ben, kérdezz-felelekben és hulladékvadászatban is összemérhették ügyességüket. Érdeklődő, érdeklődőbb A Zöld Kréta roadshow arra is alkalmat adott, hogy a pedagógusok megismerkedjenek az ÖkoIskola és Zöld Óvoda hálózathoz való csatlakozás lehetőségeivel. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken összesen több mint 200 pedagógus vett részt, a legtöbben, 39-en Miskolcon érdeklődtek az ökointézményi státus és a kapcsolódó pályázatok iránt. A következő hetekben várhatóan számos oktatási intézmény dönt majd a képzeletbeli zöld zászló kitűzése mellett. A roadshow csak nyitóállomásán, Budapesten időzött három napig, a Városháza Parkban felállított kamionhoz ekkor csoportosan közel 3500 diák és tanár látogatott el. Az egynapos vidéki rendezvényeket is mindenütt komoly érdeklődés fogadta. A legtöbb diák és pedagógus Nyíregyházán kapcsolódott be a programba, közel 2100-an, de ezernél több óvodás, iskolás kereste fel a rendezvény helyszínét Hajdúszoboszlón, Jászberényben, Egerben, Miskolcon, Sárváron, Makón és a zárónapon Szegeden is. Elmélet és gyakorlat A rekordszámú látogató fontos visszajelzést ad az ÖKO-Pannon lassan évtizedes szemléletformáló munkájáról. A növekvő érdeklődés a téma fontosságának változását jelzi, ami a hazánkban szelektíven gyűjtött hulladék mennyiségében is érzékelhető. 2003-ban az ÖKO-Pannon rendszerében a lakosságtól 4300 tonna hulladékot gyűjtöttek szelektíven, idén ez az érték meghaladhatja az 50 ezer tonnát. Az Újrahasznosítási Hónap 2009-es eredményei megerősítik az ÖKO-Pannon meggyőződését, hogy csak a korszerű, egyszerre tanulságos és szórakoztató környezeti ismeretterjesztés képes hatékonyan előmozdítani a fejlődést, amely a környezettudatos szemlélettől a környezettudatos cselekvés felé vezet. További információ: Pribelszki Edina Katona Gergely ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. Noguchi Porter Novelli epribelszki@okopannon.hu gkatona@noguchi.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com