Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Rekviem a bedolgozói munkakörért
- 2018. augusztus 31. 21:56 - 524 megtekintés

Szomorú sors vár a bedolgozókra. Rádiónk információi szerint augusztus végén a Főkefe Non-profit Kft. HR részlegétől felkeresték a dolgozókat és közölték, hogy a Kft vezetése átalakításokat tervez a cégnél.

“Bedolgozó szeretnék lenni” hangzott el több fogyatékos személy igénye. Nem biztos, hogy azért, mert nem szeretne korán kelni, hogy beérjen a munkahelyére, és az sem biztos, hogy azért, mert “nem bírja a benti dolgozók szagát”. Egyszerűen csak azért, mert még nem fogadta el saját állapotát, mert fél emberek közé menni, mert nem szeretné elhagyni a biztonságot nyújtó otthont, mert otthon legalább segítenek, mert annyira beteg, hogy nem képes biztonságosan közlekedni, mert…. Sorolhatnának még ezer meg egy okot. Az igény akkor is a bedolgozás volt. Erre a – többnyire fogyatékosokat tömörítő egyesületek vezetői – sajnos csak azt a választ kapták, hogy a bedolgozók létszáma sajnos már évek óta nem bővíthető. Mi volt a bedolgozók munkája és mennyi? Néha értelmes, embert próbáló és sok, néha semmi, néha értelmetlen. Tudták, hogy ez nem megy örökké, de bíztak benne, hogy a változás csak jót hozhat. Például szerették a gyufás skatulyák hajtogatását. Tény, hogy ez több embernek nem ment, de szerették a gumigyűrűk csomagolását is, mely tevékenységeket hasznosnak tartották. Voltak köztük ügyesebbek, és kevésbé ügyesek, voltak elégedettek, hálásak, és voltak olyanok, akik örök elégedetlenek voltak, mint mindenütt máshol, ahol emberek dolgoznak. Voltak köztük olyanok, akik már kacsintgattak a telephelyi munka irányába, mert úgy érezték, hogy ennél többre képesek és szeretnének társaságba járni. Voltak köztük viszont olyanok is, akiknek az állapota tovább romlott, vagy legalábbis nem javult. Ők ezt a munkát áldásnak tartották, és a fizetés a megélhetésük része volt (a bérminimum fele, mivel 4 órában dolgoztak). Mindenki tisztában volt vele, hogy a szállítás pénzbe kerül a munkáltatónak, de vajon került-e annyiba, mint az egy főre számított rezsi a telephelyi dogozásnál? Örök felszültség mutatkozott a bedolgozók és a telephelyi dolgozók között. Mindenki a másikra mutogatott, hogy kinek miben könnyebb, stb. Valljuk be, mindegyik munkakörnek megvan az előnye és a hátránya is. De ez így van az elsődleges munkaerő-piacon is. Hiszen mennyivel könnyebb dolga van annak a szobafestőnek, aki a szomszéd lakását festi, mint akinek a harmadik faluba kell elmennie a munkáját elvégezni? Talán csak szerencse kérdése? A kisebb-nagyobb feszültségek és elégedetlenkedések után ez év augusztus második felében aztán jött a FEKETE LEVES Folytatás holnap a “Fekete leves” címke alatt honlapunkon… 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 - öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Eddigi hozzászólások

 • ZaNo szerint:

  Sziasztok!

  Nem találom se a “FEKETE LEVES” címkét, se a folytatást.

 • Anya-ka szerint:

  Mindenkitől elnézést kérek, a cikk már három napja megvan, de szenvedek, mert valamiért nem tudom beküldeni. Mindig azt írja ki, hogy nem található az oldal.
  Remélem tudunk valamit tenni az ügy érdekében. 🙂

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 14:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 12. szerda, Klára napja van.
Az év 33. hete és 225. napja.
Holnap Ipoly napja lesz.

1236. IV. Béla panaszolta, hogy némely nemesek, kik felségsértésben elmarasztaltattak, ingóságaikat és egyéb javaikat szerzeteseknél elrejtették. A pápa ezek után elrendelte, hogy a letétemények megszüntetését az egyház fenyítéssel segítse.


1962. Közzéteszik az Országos Pedagógiai Intézet létesítéséről szóló kormányhatározatot.


Szabó Lőrinc: Kis Klára énekel

Mintha szellemeket akarnál
idézni, óriásokat,
kiknek hatalma elragad.
úgy ülsz néha a zongoránál,

úgy énekelsz: a túlvilágba
kapcsol valami titkos és
ijesztő átlényegülés,
az isten vagy a semmi vágya.

A zene érlel. Mint imában
a bűnös, vagy mint nyers vasak
a villamos tekercs alatt.

átváltozol az áramában,
s oly erő száll meg, oly varázslat,
hogy már te tanítod apádat.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com