Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Rekviem a bedolgozói munkakörért
- 2018. augusztus 31. 21:56 - 405 megtekintés

Szomorú sors vár a bedolgozókra. Rádiónk információi szerint augusztus végén a Főkefe Non-profit Kft. HR részlegétől felkeresték a dolgozókat és közölték, hogy a Kft vezetése átalakításokat tervez a cégnél.

“Bedolgozó szeretnék lenni” hangzott el több fogyatékos személy igénye. Nem biztos, hogy azért, mert nem szeretne korán kelni, hogy beérjen a munkahelyére, és az sem biztos, hogy azért, mert “nem bírja a benti dolgozók szagát”. Egyszerűen csak azért, mert még nem fogadta el saját állapotát, mert fél emberek közé menni, mert nem szeretné elhagyni a biztonságot nyújtó otthont, mert otthon legalább segítenek, mert annyira beteg, hogy nem képes biztonságosan közlekedni, mert…. Sorolhatnának még ezer meg egy okot. Az igény akkor is a bedolgozás volt. Erre a – többnyire fogyatékosokat tömörítő egyesületek vezetői – sajnos csak azt a választ kapták, hogy a bedolgozók létszáma sajnos már évek óta nem bővíthető. Mi volt a bedolgozók munkája és mennyi? Néha értelmes, embert próbáló és sok, néha semmi, néha értelmetlen. Tudták, hogy ez nem megy örökké, de bíztak benne, hogy a változás csak jót hozhat. Például szerették a gyufás skatulyák hajtogatását. Tény, hogy ez több embernek nem ment, de szerették a gumigyűrűk csomagolását is, mely tevékenységeket hasznosnak tartották. Voltak köztük ügyesebbek, és kevésbé ügyesek, voltak elégedettek, hálásak, és voltak olyanok, akik örök elégedetlenek voltak, mint mindenütt máshol, ahol emberek dolgoznak. Voltak köztük olyanok, akik már kacsintgattak a telephelyi munka irányába, mert úgy érezték, hogy ennél többre képesek és szeretnének társaságba járni. Voltak köztük viszont olyanok is, akiknek az állapota tovább romlott, vagy legalábbis nem javult. Ők ezt a munkát áldásnak tartották, és a fizetés a megélhetésük része volt (a bérminimum fele, mivel 4 órában dolgoztak). Mindenki tisztában volt vele, hogy a szállítás pénzbe kerül a munkáltatónak, de vajon került-e annyiba, mint az egy főre számított rezsi a telephelyi dogozásnál? Örök felszültség mutatkozott a bedolgozók és a telephelyi dolgozók között. Mindenki a másikra mutogatott, hogy kinek miben könnyebb, stb. Valljuk be, mindegyik munkakörnek megvan az előnye és a hátránya is. De ez így van az elsődleges munkaerő-piacon is. Hiszen mennyivel könnyebb dolga van annak a szobafestőnek, aki a szomszéd lakását festi, mint akinek a harmadik faluba kell elmennie a munkáját elvégezni? Talán csak szerencse kérdése? A kisebb-nagyobb feszültségek és elégedetlenkedések után ez év augusztus második felében aztán jött a FEKETE LEVES Folytatás holnap a “Fekete leves” címke alatt honlapunkon… 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 3 = tizenkettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Eddigi hozzászólások

 • ZaNo szerint:

  Sziasztok!

  Nem találom se a “FEKETE LEVES” címkét, se a folytatást.

 • Anya-ka szerint:

  Mindenkitől elnézést kérek, a cikk már három napja megvan, de szenvedek, mert valamiért nem tudom beküldeni. Mindig azt írja ki, hogy nem található az oldal.
  Remélem tudunk valamit tenni az ügy érdekében. 🙂

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van.
Az év 04. hete és 23. napja.
Holnap Timót napja lesz.

1458. Szilágyi Mihály meghívására Garay és pártja Budáról a befagyott Dunán átjött Pestre.


1830. Virág Benedek "a nemzeti lélek tüzes ébresztőjének és a honszeretet, az erény éltetőjének " halála Budán.


Utassy József: Vadászdalocska

Róka, terítsd le a bundád!
Hideg a föld, minden havas.
Hová térdeljen, ha jön a
hóvirágbűvölő Tavasz?"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302