Sérült gyermekek javára rendeztek árverést Debrecenben

Beküldve ide: Értelmi sérültek | 0

Testi- és értelmi fogyatékos gyerekek megsegítésére rendeztek jótékonysági árverést vasárnap Debrecenben. Több mint 100 olyan alkotás került kalapács alá, amit hazai képzőművészek és gyűjtők ajánlottak fel.

Főként a Kelet-Magyarországon élő művészek és gyűjtők ajánlották fel a jótékonysági aukcióra műveiket. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke köszöntőjében azt mondta: ebben a gazdasági helyzetben egyre nagyobb szükség van a jóakaratú emberekre, akiknek módjuk van másokon segíteni. Az aukciót Varnus Xaver orgonaművész nyitotta meg. A licitálók több mint 2 millió 300 ezer forintért vásárolták meg az alkotásokat. A befolyt pénzből a Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközösség Immánuel Otthonában lakó mozgássérült gyerekeknek vásárolnak speciális székeket és mozgásterápiás eszközöket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Győri Zsófia, az intézmény vezetője. Tavaly is volt hasonló árverés, akkor 1,5 millió forint gyűlt össze, amiből az otthon játszóterét újították fel. Hírforrás: FH

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- három = 5

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..