Sport nap vakoknak- és gyengénlátóknak Debrecenben

Beküldve ide: Egyéb | 0

A Látásnélküli Világ Alapítvány 2008-ban ? immár 10. alkalommal – szabadidős tömegsport napot szervez, a vak és gyengénlátó emberek számára.

A sportnapon erőnléti, ügyességi, szellemi versenyszámokat szervezünk. A fizikai versenyszámok a nemlátó emberek számára is balesetmentes erőpróbát jelentenek, mert stabil testhelyzetben teszik lehetővé az erőkifejtést. Az ügyességi versenyszámokban, a hallás, a tapintás dominál. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében a látó versenyzők szemét bekötjük. A szellemi vetélkedésben sporttörténeti, egészséges életmódra vonatkozó kérdések szerepelnek. Az esemény időpontja: 2008. szeptember 13. 10. 00 – 17. 00 óra Helyszíne: EON-TITÁSZ SPORT PÁLYA (Debrecen Oláh Gábor u. stadion mögött) Jelentkezés: előzetesen a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének irodájában személyesen, 4024 Debrecen, Rákóczi u. 7, vagy telefonon (52) 412-773; vagy (52) 536-366 valamint az Egyesület körzeti csoport vezetőinél. Részvételi díj: 600 Ft./fő ebéd ára (sertés pörkölt burgonyával). (A helyszín megközelíthető a Nagyerdei körútról Oláh Gábor u. és az Ady Endre sugárút közötti szakaszon). A versenyszámokban a részvétel nevezés alapján történik, amely a helyszínen csapatok és egyének számára lehetséges. Díjazásként a játékokban győztes versenyzők értékes nyereményeket kapnak. A kellemes erdei környezetben elhelyezkedő helyszín a környéken történő természetjárásra, barangolásra is lehetőséget biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* három = 6

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..