Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorajánlat -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Számítástechnikai Eszközökkel Segít A Csongrád Megyei Kormányhivatal
- 2019. április 1. 19:31 - 255 megtekintés

Falugondnoki szolgálatot, védőnői feladatok ellátását, intézményi adminisztrációt és oktatási célokat is szolgálnak majd azok az informatikai eszközök, amelyeket szerdán adott ingyenes használatba a Csongrád Megyei Kormányhivatal különböző közfeladatot ellátó szervezeteknek.

A hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola például 12 számítógépet kapott, melyeknek a számítógépszerelő-, karbantartó képzésben résztvevő tanulóik veszik hasznát. Összesen 78 darab, a hivatal által már nem használt eszközt adott át szerdán Juhász Tünde. A kormánymegbízott elmondta: egy 2015-ben történt informatikai fejlesztés után döntött úgy a hivatal vezetése, hogy a lecserélt számítógépeket olyan intézményeknek, civil szervezeteknek adja, ahol szükség van rá. Az elmúlt négy év alatt közel 300 eszköz hasznosult így. Az egyébként kifogástalan állapotban lévő berendezések idősotthonokba, fogyatékkal élők bentlakásos intézményeibe kerültek. Az átadáson kilenc szervezet, köztük az Ásotthalmi Klebelsberg Közösségi Ház és Tanyamúzeum, az Odú Központ Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete, és a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon kapott belőlük. Az értelmileg akadályozott gyermekeket és felnőtteket ellátó intézmény igazgatója, Szűcs Péter az átadáson elmondta, a most kapott tíz gép számukra nagy segítség, az utóbbi időben ugyanis több informatikai eszközük is tönkrement. Így gyorsan tudják pótolni az irodai munkában hiányzó berendezéseket és a bentlakóknak is jut belőle a szabadidejük tartalmas eltöltésére. A Klúg Péter Iskola igazgatója, Horváth Norbert büszkén mutatta meg a vendégeknek az intézmény egyik számítástechnikai tantermét, ahol az iskola OKJ-s számítógépszerelő-, karbantartó szakképzésben résztvevő, hallássérült diákjai már birtokba is vették a gépeket: épp az összeszerelést és a programok telepítését végezték. Mint elmondta, egy fogyatékos gyermekeket képző intézmény számára nagyon fontos cél, hogy használható, a biztonságos megélhetést nyújtó tudást adjon a diákjainak. Az informatika ilyen, a hallássérült fiatalok képesek kiválóan elsajátítani. Az iskolának a gépeken kívül is hozott még ajándékot dr. Juhász Tünde: Pölös Zoltán, Szegeden élő, down-szindrómás természetfotós képeiből öt alkotást adott át, amelyekkel az intézmény falait fogják díszíteni. (Forrás: Promenad)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc * 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com