Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nekem 90 - Zenék a 90-es évekből

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Szemüvegre szerelhető csodakütyüvel változtatná meg a vakok életét egy startup
- 2019. június 5. 21:05 - 94 megtekintés

Készítettek egy szemüveghez való kiegészítőt, amely a felhasználó fülébe olvassa az előtte álló szöveget, felismeri az ismerőseit és különféle tárgyakat is azonosítani tud. A MyEye névre hallgató eszközt látássérülteknek fejlesztette egy izraeli unikornis, az Orcam Technologies, már 25 nyelven elérhető és Magyarországon is kapható. Mivel az eszköz ára elég magas, 4500 dollár, itthon alig 1-2 darabot adtak el belőle, viszont több más országban is megveszi az eszközt az állam a rászorulóknak.

Rafi Fischer, az Orcam médiakommunikációs igazgatója Jeruzsálemben mutatta be a MyEye 2.0-t, melynek célja, hogy látássérültek életét könnyítse meg mesterséges intelligencia és felhőtechnológia segítségével. A MyEye mágnesesen illeszkedik bármely szemüveghez. Egy kamera van az elején, amely lefotózza az eszköz felhasználójának a környezetét, a végén pedig egy mikrofon elmondja, mit lát. Szöveget is fel tud olvasni az eszköz; ebben az estben rámutatunk a szövegrészre, melyet értelmeztetni szeretnénk, amit az eszköz lefotóz, majd beolvassa a felhasználó fülébe. Ha a felhasználó teljesen vak, az eszközre koppintunk rá, amely automatikusan értelmezi és felolvassa a környezetben látható szövegrészt. Ha sötét van, a MyEye automatikusan megvilágítja a felületet. Személyeket és tárgyakat is felismer a kiegészítő. Ha arra utasítjuk, képeket készít egy célszemélyről, akit el tudunk nevezni és ezután ha találkozunk vele, a MyEye automatikusan azonosítja. Hasonlóan ehhez különféle termékeket is be lehet programozni, de felismeri a termékeket vonalkód alapján is. Az Orcamhoz nem kell wifi, közvetlenül a felhőbe küldi el az adatokat. Folyamatos használat mellett 4-5 órát bír az eszköz akkumlátora. Az eszköz 25 nyelvet ismer fel, többek közt magyart, kínait, hébert és japánt is. Ha fejjel lefelé van a szöveg, azt is felismeri és szól a felhasználónak, hogy fordítsa meg. A Portfolio kérdésére az Orcam szakemberei elárulták, hogy Magyarországon is árulják a MyEye-t pár hónapja, de 1-2 eszköz fogyott csak, mivel nagyon drágának számít és nem támogatja a társadalombiztosítási rendszer. Fischer ismertette, hogy az eszköz ára 4500 dollár, ami viszonylag magas összeg, egyes országokban viszont részben vagy egészben megfinanszírozza az állam az eszközt a rászorulóknak. Van egy olcsóbb változata is, az Orcam Myreader, ez csak olvasásra használatos és 3500 dollárba kerül. 2010 óta működik az Orcam, az első terméküket 2015-ben készítették el, 2018-ben indították el a második generációs Myeye-t, a 2.0-át. Eddig több tízezer Myeye-t adtak el, legnagyobb piacaik az USA, Németország és Franciaország. Nem teszik közzé a befektetőik kilétét, tavaly viszont 30 millió dollárnyi forrást vontak be, összesen ezzel 330 millió dollárnyi befektetői tőkére tettek már szert, 1 milliárd dollárt ér körülbelül a vállalat. Az Orcam dolgozik más technológiákon is; a Myear a hallássérültek életét könnyítené meg, a Myknee pedig az időmenedzsmentben segítené a felhasználókat. Az Orcammal való együttműködés iránt az izraeli tech-élet egyik legnagyobb katalizátora, a Citi is érdeklődik, a közel-keleti ország startupvilágába több területen is betekintést adott az amerikai nagybank. (Forrás: portfolio.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat * = 12

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 22. péntek, Cecília napja van.
Ma van a(z) A magyar közoktatás napja, Szent Cecília napja.
Az év 47. hete és 326. napja.
Holnap Kelemen, Klementina napja lesz.

1882. Elkészült a budapesti Nemzeti Színház villanyvilágítása. Tervezője Zipernowsky Károly, ez a világ harmadik villanyvilágítású színháza.


1958. Országszerte felolvasták a templomokban a római katolikus püspöki kar pásztorlevelét, a református egyház zsinati tanácsának üzenetét és az evangélikus egyház egyetemes presbitériumának felhívását. Felszólították a híveket, hogy a választásokon a Hazafias Népfront jelöltjeire szavazzanak.


Ady Endre

A Hortobágy poétája

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szívében,
A csorda népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300