Szolnokiak is részt vettek az országos jelnyelvű kongresszuson

Beküldve ide: Hallássérült | 0

Jelnyelven rendeztek országos kongresszust 2019. augusztus 17–18. között Budapesten. „A szeretet soha nem múlik el” témájú rendezvényre az egész országból érkeztek siket és nagyothalló résztvevők, köztük szolnokiak is. A jelnyelvű kongresszus része volt annak a programsorozatnak, amin eddig Magyarországon több mint 27 000-en vettek részt.

A kongresszus 32 előadása jelnyelven és jelnyelvű tolmácsolással volt megtartva. A kétnapos program keretében bemutatott kisfilmekben, zenés videókban és az ókori Jósiás királyról szóló 60 perces filmben, a szereplők karakteréhez hasonló tolmácsokat használtak fel. A rendezvényen jelen voltak hallás- és látássérült vendégek is, akik speciális segítséget kaptak. Nekik a kétnapos programot tenyérbe jeleléssel tolmácsolta öt siketvak tolmács. A programok jelnyelven történő tolmácsolásában 68 felnőtt és 4 gyermek vett részt. A Jehova Tanúi által megrendezett program keretében előadások és kisfilmek segítettek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással – tájékoztatta hírportálunkat sajtóközleményben Samu Attila szóvivő. (Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 7 = negyven kilenc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..