Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Express - Kislány vigyázz

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Találd meg a (munka)helyed!
- 2020. január 21. 7:01 - 34 megtekintés

A villamosról leszállva kellemetlen hidegben, a szemerkélő esőtől űzve szedem a lábam a Várkert Bazár bejárata felé.

Fürkészem a feliratokat, megtaláltam, amit kerestem: a vidám színekkel hívogató ÉrtékPlacc feliratot.

Az épületbe belépve két dolog tűnik szembe azonnal. Egyrészt az, amit Jonathan Kaufman Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a Northeastern Egyetem tanszékvezetője, a The Wall Street Journal egykori főszerkesztője fogalmazott meg találóan a rendezvény pénteki, a szakma részére megtartott napján: „Először azt hittem, egy Apple eseményen vagyok”. Profi, színvonalas kiépítés, látványos kiállítóhelyek várják az érkezőt és csalogatják azonnal egy kis beszélgetésre, vagy éppen egy kóstolóra. A másik szembe ötlő dolog, amit “nem csak látvány-szinten érzékel az ember”, a kedves, közvetlen hangulat és a sok mosolygó, kissé még feszengő, várakozó arc.

A kabátot és téli vértezetet a ruhatárban hagyva elindulok bejárni a terepet. Minden egyes megállóban ugyanaz a közvetlenség, nyitottság érezhető. Érdeklődök, nézelődök, kóstolgatok, bekukkantok a színpad előtti térbe, majd útba ejtem az arcfestő,  gyertyaöntő, kézműves és egyéb  gyermekcsalogató helyszíneket is.

Egyelőre szombat délelőtthöz igazodva tömegről nem beszélhetünk, de már javában szállingóznak befelé a családok és természetesen a gyerekek irányítása alatt indulnak egy Bake My Day-es kalácsért, egy kocka KockaCsokiért, a Hatpöttyös,- vagy az  Ízlelő Családbarát Étterem finomságaiért.

Fotókat készítek, amihez minden résztvevő szívesen asszisztál, menet közben már többedszer futok össze a pultok mögül a közönség közé vegyülő fogyatékossággal élő fiatalokkal, akik egyre nagyobb magabiztossággal beszélgetnek, invitálnak mindenkit. Szintén többször összetalálkozok Fülöp Attila államtitkárral és családjával. Jó házigazda módjára ő maga is elvegyül a sürgés-forgásban, látszik, hogy mindenkihez van egy jó szava és eközben csendben felügyeli a rendezvény menetét.

Telik-múlik az idő és lassan rájövök, hogy mi az, ami hiányzik – illetve tulajdonképpen épp, hogy nem hiányzik: abszolút profi termékek és profi tálalás mellett egyáltalán nem érzékelhető, hogy a rendezvény alap témája a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkájának az ép társaikét elérő minősége. Hogy miért? Mert ez itt, e helyen teljesen egyértelmű. Nyilván kicsit csalok, hiszen sok-sok éve már megváltozott munkaképességű emberekkel és értük dolgozom, így nem is tűnik fel egy-egy ilyen szempontból különös mozzanat, de nagy örömmel és megelégedettséggel szemlélem, hogy ezzel a vendégek is így vannak. Éppen úgy jönnek-mennek, mintha egy egyszerű kiállításon, piacon, vagy hasonló, számukra megszokott helyen mozognának.

Éppen erről kell szólnia egy ilyen napnak, egy ilyen rendezvénynek: semmi különös… hiszen mindenki, egyben az általa végzett munka és előállított termék is egyformán minőségi és értékes lehet és kell lennie.

A megváltozott munkaképességű emberek esetében a kulcs pontosan ugyanaz, mint ép társaik esetében: megtalálni a megfelelő ember számára a megfelelő feladatot, amit korlátok és akadályok nélkül, tudásának és adottságainak megfelelően, a lehető legjobb minőségben el tud végezni. Ha pedig ez sikerül – és miért is ne sikerülne -, akkor egy varázsütéssel el is tüntettük a vélt vagy valós hátrányokat.

Természetesen azt is fontos megmutatni, hogy bárki bármire képes és lehetetlennek tűnő csodákat lehet elérni akarással. Azonban az ember életében az egyik legnagyobb csoda – és ezt a csodát nagyon sokan keressük lankadatlanul – megtalálni a hivatásunkat. Ami örömmel tölt el, ami megszépít egy tipikus, szürke, nemszeretem hétfőt is, amivel tenni, adni, teremteni tudunk. És amint végignézek a pultok mögött tevékenykedőkön abban bízok, hogy nekik sikerült, sikerülni fog.

The post Találd meg a (munka)helyed! appeared first on RehabPortál.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 16:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 27. csütörtök, Edina napja van.
Az év 09. hete és 58. napja.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

1849. A kápolnai csata második napja.


1874. Gróf Lázár Kálmán magyar tudományos akadémia levelező tagjának halála Erzsébetvároson.


Devecseri Gábor
/ 1917.febr.27. - 1971.júl.31./

Az egyes emberek dala együtt

Megszületünk hirtelen,
egyikünk se kérte.
Kérve kérünk, szép jelen:
meg ne büntess érte.

Kértünk, kurta pillanat,
ne vess tűzre, lángra,
szép olajfa-lomb alatt
várhassunk halálra.

Hadd teljék az életünk
-mint lehet- szeliden,
gyolcsban zengjük énekünk,
nem csalános ingben.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304