Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Támogatott Lakhatás Szakmai Műhely
- 2019. október 31. 21:04 - 12 megtekintés

2019. szeptember végén, a már támogatott lakhatásokat működtető fenntartók és szolgáltatók részvételével a támogatott lakhatással (TL) kapcsolatos műhelymunka került lebonyolításra.

A TÁRS projekt legfőképpen annak érdekében szervezte meg ezt a szakmai találkozót, hogy lehetőséget teremtsen a szakembereknek a rendszerszintű problémák jelzésére, javaslatok megfogalmazására a jogalkotók, döntéshozók felé a támogatott lakhatással kapcsolatban. A műhelymunka további témája „A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című anyag véleményezése volt.

A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című szakmai anyag (Továbbiakban: TL protokoll) kidolgozása az utolsó szakaszhoz érkezett. A protokoll több körös szakmai fórum-sorozat keretében került előzetes bemutatásra, amelyek során a TÁRS projekt munkatársai a megszólított célközönségek véleményét, visszacsatolását kérte és várta a szakmai anyag fejlesztésével kapcsolatosan. A véleményezésben részt vettek az érdekvédelmi-, érdekképviseleti szervezetek, engedélyező és ellenőrző hatóságok, különböző szakmai szervezetek képviselői is, annak érdekében, hogy a készülő TL protokoll széles szakmai konszenzus alapján kerüljön kidolgozásra, és ehhez a lehető legtöbb gyakorlati tapasztalat csatornázódjon be.

A nyár folyamán a szakmai anyaggal kapcsolatos utolsó véleményezési kör vette kezdetét. Ennek fontos lépéseként a Baptista Teológiai Akadémia Módszertani Osztálya és az NFSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektjének Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportja együttműködésben, 2019. szeptember 25-én megszervezte, a támogatott lakhatást működtető fenntartók és szolgáltatók részvételével a TL szakmai egyeztetést. A támogatott lakhatás szakmai műhely programja három téma köré szerveződött:

 1. „A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című szakmai anyaggal kapcsolatos vélemények, módosítási javaslatok összegyűjtése (előzetesen a rendezvényre minden korábban már regisztrált szolgáltató elektronikusan kézhez kapta az anyagot).
 2. A szolgáltatási elemek körében jelentkező értelmezési problémák, illetve a meghatározás és a gyakorlati alkalmazás közti diszfunkciók jelzése és az ezzel kapcsolatos javaslatok megfogalmazása.
 3. A minőségi támogatott lakhatás szolgáltatás nyújtás érdekében, a fenntartók és szolgáltatók részéről észrevételek rendszerszintű problémák jelzése, javaslatok megfogalmazása a jogalkotók, döntéshozók felé.

A műhelyen – az addig kizárólag – a Down Alapítvány által írásban benyújtott és megfogalmazott véleményét, javaslatait is tárgyalták a résztvevők. A szakmai munka plenáris üléssel vette kezdetét, majd szekciókban történő közös gondolkodással folytatódott, ahol a szakemberek megfogalmazhatták a témával kapcsolatos javaslataikat. A szakmai diskurzus plenáris összegzéssel zárult.

Élénk érdeklődés övezte a véleményezési lehetőséget, így az ott jelenlévő szolgáltatók kérésére további két hét állt rendelkezésre az újabb javaslatok megtételére. Ez idő alatt a Bázis Addiktológiai Szolgálat, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, valamint a Katolikus Karitász – Szent Kristóf Ház vezetői, munkatársai is éltek a lehetőséggel és megküldték javaslataikat, melyeknek a TL protokollba való beépítése folyamatban van.

A szakmai anyag véglegesítését megelőzően, 2019. október 29-én ül össze 5. alkalommal a protokoll kidolgozását támogató Támogatott Lakhatás Munkacsoport, amely a javaslatok, változtatások beépítését hivatott jóváhagyni. Ezt követően veszi kezdetét az anyag véglegesítése, majd nyomdai kivitelezése. A kiadvány nyomtatott formában várhatóan a jövő év elején kerül átadásra a szociális szolgáltatók és a szolgáltatások fenntartói számára.

A TÁRS projekt ezúton is  köszönetét fejezi ki a Baptista Teológiai Akadémia Módszertani Osztálya módszertani vezetőjének, Serafin József úrnak aktív együttműködéséért és rugalmasságáért a TL protokoll véglegesítésének ügyében!

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek napja.
Az év 46. hete és 317. napja.
Holnap Alíz napja lesz.

1635. A magyar tudományos egyetemet, mely alapíttatását Pázmány Péter érseknek köszöné, a rektor, Dobronoky György, Nagyszombaton megnyitotta.


1725. III. Károly megerősítette a hajdúvárosok kiváltságát.


Határ Győző / 1914. nov.13. - /

Csandalák

"...bélünkben sehol irigység viperája
síkon szénaboglya hegyen barlangi bolt-
hej világ vetett ágy! nem élünk hiába
ha meg hiába éltünk - ez volt ennyi volt"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300