Telefotel-ből a Hobby Rádió is!

Beküldve ide: házunk tája, Látássérültek | 0

2019. februárjától üzemelteti telefonos szolgáltatását a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
, azoknak a látássérülteknek és olvasási nehézséggel
élőknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem férnek hozzá információkhoz. Kísérletképpen a Hobby Rádió napi névnapköszöntőjét is hallhatják az internettel nem rendelkező látássérültek a telefonos szolgáltatáson keresztül. A későbbiekben a rádió egyéb – látássérültekkel kapcsolatos – műsorainak hallgatására is mód lesz, amennyiben pozitív az új hallgatók véleménye!

A Telefotel közel 10 hónapos működése alatt – a szervezet tájékoztatása szerint – kb. 20 ezer hívás érkezett.
Az ingyenes számon hívható telefonos tartalomszolgáltatásban válogatást hallgathatnak meg a Televízió műsoraiból, akciós újságok tartalmából, közérdekű telefonszámok is elérhetőek, narrált színházi előadások időpontjai,
helyszínei, szabadidős programok, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének saját szolgáltatásai és újonnan a Hobby Rádiót üzemeltető Net-média Alapítvánnyal együttműködve névnapköszöntő is elérhető a telefon nyomógombjai segítségével.

Az interaktív telefonos szolgáltatás használatakor lehetősége van a hallgatónak üzenetet hagyni, mellyel  többen is rendszeresen élnek és építő jellegű kritikákat, igényeket és kreatív javaslatokat is kap a szervezet.
Ezen észrevételeket az egyesület munkatársai folyamatosan értékelik, megbeszélik és ennek megfelelően
fejlesztik a szolgáltatást.
Így kerültek be az ország régióinak szabadidős programjai, a Penny Market, a Rossmann, a Film plusz ajánlata.
A felolvasáshoz és az információk kigyüjtéséhez (akciós újságok, TV műsor) az önkéntesek körét folyamatosan bővítik, így várja a szervezet a csatlakozni kívánó jelentkezőket. A gyűjtés
végezhető az ország egész területén, a szövegek felolvasására lehetőleg Nyíregyháza és környékén élőket várnak.

Az ingyenesen hívható Telefotel elérhetősége: +36-80-80-45-85.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- hat = 2

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..