Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nekem 90 - Zenék a 90-es évekből

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Teljesült egy álom, egy napra tűzoltó lehetett Gábor
- 2019. június 4. 21:57 - 182 megtekintés

2019-ben már ötödik alkalommal indult magyarországi útjára a nemzetközi gyökerekkel rendelkező „Neked Munka, nekem ÁLOM”program. A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hetekben tizenkét megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő felnőtt választhatta ki álmai munkahelyét, és tölthetett el ott egy felejthetetlen napot. A program fontos célja amellett, hogy a munka világába vezeti a fogyatékkal élő embertársainkat, az elfogadás segítése.

A tizenkét szerencsés kiválasztott között volt, aki kertész, pilóta, színész, varrónő szeretett volna lenni, de persze az álommunkák között szerepelt a mentős, a rendőr és a tűzoltó is. Így került Fekete Gábor május 27-én egy napra a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, ahol Gaál László tűzoltó százados, parancsnokhelyettes és Szabó Marcell tűzoltó őrmester szervezett a fiatalember számára egy érdekes és mozgalmas, élményekkel teli napot. Gábort a kollégák először körbevezették a laktanyában, benézett a híradó ügyeletre, majd a szertárban felült minden járműre, alaposan megszemlélt minden autót és felszerelést, majd megnézett egy riasztást is. Ezután kipróbálhatott egy próbariasztást, felvett egy védőruhát, majd a tűzoltókkal beült egy fecskendőbe, amivel szirénázva megtettek egy rövid utat az udvaron. Egy képzelt tüzet is elolthatott a laktanya udvarán lévő zöld területen, percekig próbálgatva a sugárképeket, majd a magasból mentő járműről szétnézhetett a városban, ahonnan bátran integetett kísérőinek. A fiatalember felhőtlen örömét fokozta, hogy közös kép készült róla a tűzoltókkal, valamint az, hogy kapott egy régi sisakot ajándékba, így később is emlékezhet a tűzoltóknál töltött „álomnapra”. Gábor egy szerető családban él Csornán, a munkanapokon amíg szülei dolgoznak tölti idejét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett „Gondviselés házában”, ahol szívesen rajzol és mint mondta, sokat matekoznak is. A mai tűzoltóként eltöltött nap, sokáig felejthetetlen élmény marad számára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van.
Az év 28. hete és 192. napja.
Holnap Nóra, Lili napja lesz.

1290. IV. László halála. A király a körösszegi vár mellett, sátrában Árbócz, kit a kúnok községe megbízott, meggyilkoltatott, és a csanádi székesegyházban eltemettetett.


1946. A budapesti Győrffy István Kollégium évzáró ünnepélyén a köztársasági elnök és a kormány több tagjának jelenlétében a Kollégium vezetősége bejelenti a Népi Kollégiumokat Építő Mozgalom elindítását.


Rónay György: Nyári zenekar

"Eredben ellankad a vér, a nap
sziszegve csap le rád.
Ó, zengő sugarak! a sejtjeidben
meglapul a világ,
csattan a víz és sárgán bugyborognak
a nyári trombiták..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com