Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Olcsóbb rendelés a neten - Kis Ervin Egon, a Szek.org elnöke (Szalay Dániel anyaga

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Továbbra is lesz elegendő óvodai és bölcsődei férőhely a XIII. kerületben
- 2010. március 27. 6:29 - 632 megtekintés

Új intézmény alapkövét teszi le az önkormányzat

A beruházó Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, az építtető Angyalföld – Újlipótváros – Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. és a pályázati nyertes Gropius Zrt. közreműködésével nyílik meg a Váci út 88-90. sz. alatt 715 millió forintból épülő 75 férőhelyes óvoda és 40 férőhelyes bölcsőde.

Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 m2-en, parkosított övezetben épül. A Váci út 88-90. sz. alatti önkormányzati tulajdonú telken egykor működő óvodát célszerűbb volt lebontani és helyette egy újat építeni. A két létesítmény és a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is teljesen különálló egységet képeznek. Az épület háromszintes lesz. A földszinten egy 40 férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy 75 férőhelyes óvoda létesül, a pinceszinten gépkocsi beállók és az intézmény kiszolgáló helyiségei helyezkednek el. Az épület tervezésére a meghívásos tervpályázaton az Archi-Kon Kft. kapott megbízást. Tervezője az a Nagy Csaba, akinek két kerületi munkáját (Pannónia iskola, Révész utcai rendelők) az elmúlt évben Építészeti Nívódíjjal ismerték el.

A közbeszerzési pályázaton a dokumentációt 14 cég vette ki és 11-en adtak be ajánlatot a munka generál kivitelezésére. A pályázat nyertese az összességében legjobb Gropius Zrt. lett, bruttó 715.000.000- Ft-os ajánlatával. A befejezési határidő 2010. augusztus 10., a vállalt jótállási idő: 36 hónap.

A földszinti bölcsőde összesen: 726 m2 + 200 m2 terasz és 400m2 játszóudvar, ahol 4 csoportszoba, 1 fejlesztő szoba, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek találhatók. Az emeleten épülő óvoda összesen 531 m2 és 750 m2 játszóudvar, ahol 3 csoportszoba, 1 fejlesztőszoba, 1 logopédia, 1 orvosi szoba, 1 szülői fogadó, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek vannak. Az épület minden bejárata akadálymentesen lesz kialakítva, a bölcsőde és az óvoda részére is mozgássérült vizesblokkok és szülői WC is kialakításra kerül. A bölcsődének és az óvodának külön mozgássérültek szállítására is alkalmas, a pinceszintre is lemenő lift készül.

A kerület eddig is megfelelő gyermekférőhellyel rendelkezett, és az örvendetesen növekvő gyermeklétszámhoz igazodó igényeket is ki tudja elégíteni. A Váci út 88-90. alatti megkezdett építkezésen kívül az Esküvő köz 1-3. szám alatti új telephelyen rövidesen megnyílhat a 21 fős családi napközi. A Petneházy utca 83. szám alatt a korábban 4 csoportos óvoda területén családi napközi kialakításával 56 bölcsődés korú gyermekek elhelyezése várható még ez évben. A Hajdú utca 21. szám alatti megüresedő épületben a további 100 férőhelyes bölcsőde készül.

Az Üteg utca 30. szám alatti épületegyüttesben az egykor Országbíró lakótelep járulékos beruházásaként létesült 8 csoportos, 200 férőhelyes óvoda. Azt követően az épületben egy főiskola működött. A közeljövőben a funkciót visszaállítva, két ütemben további új óvodai férőhelyeket alakítanak ki.

A fejlesztések, átalakítások következtében a következő időszakban összesen 205 új bölcsődei férőhely létesül. A leendő több mint ezer férőhely azt jelenti, hogy a kerületben a bölcsődés korú gyermekek 31 %-ának biztosítunk ellátást, gondozást (az uniós elvárás 25%), 2002. óta továbbra is ingyenesen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora
 • 10:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenrol valódi képet festeni. Az adások szerepőoi olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora
 • 22:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenrol valódi képet festeni. Az adások szerepőoi olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van.
Az év 22. hete és 146. napja.
Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.

1108. Könyves Kálmán a municipális szabadság alkotója. A király ezen a napon kiváltságlevelet ad át Tau városának.


1957. A kormány jegyzéke az Amerikai Egyesült Államok kormányához, melyben kéri budapesti követsége létszámának csökkentését.


Petőfi Sándor: Orbán

Komor, mogorva férfiú
Volt Orbán,
Bár oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
De hisz mogorva ép azért
Volt Orbán,
Mert oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
Oka egyébiránt maga
Volt Orbán,
Hogy oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
Temérdek borfélét ivott
Meg Orbán,
Vidám hajnal azért pirult
Az orrán.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com