Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Illés - Ne sírjatok lányok

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Továbbra is lesz elegendő óvodai és bölcsődei férőhely a XIII. kerületben
- 2010. március 27. 6:29 - 547 megtekintés

Új intézmény alapkövét teszi le az önkormányzat

A beruházó Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, az építtető Angyalföld – Újlipótváros – Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. és a pályázati nyertes Gropius Zrt. közreműködésével nyílik meg a Váci út 88-90. sz. alatt 715 millió forintból épülő 75 férőhelyes óvoda és 40 férőhelyes bölcsőde.

Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 m2-en, parkosított övezetben épül. A Váci út 88-90. sz. alatti önkormányzati tulajdonú telken egykor működő óvodát célszerűbb volt lebontani és helyette egy újat építeni. A két létesítmény és a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is teljesen különálló egységet képeznek. Az épület háromszintes lesz. A földszinten egy 40 férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy 75 férőhelyes óvoda létesül, a pinceszinten gépkocsi beállók és az intézmény kiszolgáló helyiségei helyezkednek el. Az épület tervezésére a meghívásos tervpályázaton az Archi-Kon Kft. kapott megbízást. Tervezője az a Nagy Csaba, akinek két kerületi munkáját (Pannónia iskola, Révész utcai rendelők) az elmúlt évben Építészeti Nívódíjjal ismerték el.

A közbeszerzési pályázaton a dokumentációt 14 cég vette ki és 11-en adtak be ajánlatot a munka generál kivitelezésére. A pályázat nyertese az összességében legjobb Gropius Zrt. lett, bruttó 715.000.000- Ft-os ajánlatával. A befejezési határidő 2010. augusztus 10., a vállalt jótállási idő: 36 hónap.

A földszinti bölcsőde összesen: 726 m2 + 200 m2 terasz és 400m2 játszóudvar, ahol 4 csoportszoba, 1 fejlesztő szoba, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek találhatók. Az emeleten épülő óvoda összesen 531 m2 és 750 m2 játszóudvar, ahol 3 csoportszoba, 1 fejlesztőszoba, 1 logopédia, 1 orvosi szoba, 1 szülői fogadó, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek vannak. Az épület minden bejárata akadálymentesen lesz kialakítva, a bölcsőde és az óvoda részére is mozgássérült vizesblokkok és szülői WC is kialakításra kerül. A bölcsődének és az óvodának külön mozgássérültek szállítására is alkalmas, a pinceszintre is lemenő lift készül.

A kerület eddig is megfelelő gyermekférőhellyel rendelkezett, és az örvendetesen növekvő gyermeklétszámhoz igazodó igényeket is ki tudja elégíteni. A Váci út 88-90. alatti megkezdett építkezésen kívül az Esküvő köz 1-3. szám alatti új telephelyen rövidesen megnyílhat a 21 fős családi napközi. A Petneházy utca 83. szám alatt a korábban 4 csoportos óvoda területén családi napközi kialakításával 56 bölcsődés korú gyermekek elhelyezése várható még ez évben. A Hajdú utca 21. szám alatti megüresedő épületben a további 100 férőhelyes bölcsőde készül.

Az Üteg utca 30. szám alatti épületegyüttesben az egykor Országbíró lakótelep járulékos beruházásaként létesült 8 csoportos, 200 férőhelyes óvoda. Azt követően az épületben egy főiskola működött. A közeljövőben a funkciót visszaállítva, két ütemben további új óvodai férőhelyeket alakítanak ki.

A fejlesztések, átalakítások következtében a következő időszakban összesen 205 új bölcsődei férőhely létesül. A leendő több mint ezer férőhely azt jelenti, hogy a kerületben a bölcsődés korú gyermekek 31 %-ának biztosítunk ellátást, gondozást (az uniós elvárás 25%), 2002. óta továbbra is ingyenesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 7 = tizenöt

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 15. péntek, Albert, Lipót napja van.
Az év 46. hete és 319. napja.
Holnap Ödön napja lesz.

1689. Magyarországnak oktrojált közigazgatási terve. Eszterházy Péter nádor maga készített javaslatot, de a német miniszterek mellőzték, és Kolonics Leopold a következő egyéneket bízta meg: gróf Buccellini Juliust, gróf Thurn Miksát, báró Dorsh Fridriket, Hoffmann Györgyöt és Krapf Józsefet.


1888. A Magyar Testgyakorlók Köre ( MTK. ) alakuló közgyűlését tartotta Budapesten.


Wass Albert: A bújdosó imája

"...Uram , ki fönn az égben,
lakozol fényességben,
gyújtsd föl szent tüzedet
az emberek szívében:

jó tettek nyugalmát,
derűt és békességet,
mit el nem fúj az orkán
s rontó tűz meg nem éget!"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300