Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorvezető -

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Új, hatékony alternatíva a mozgásszervi megbetegedések kezelésében
- 2012. július 27. 11:41 - 2722 megtekintés

Vioflex – reuma, gyulladáscsökkentés, porckopás, köszvény, porckorong, sportsérülés. Rózsagyökér – vérnyomás, koleszterin, stressz, depresszió, fáradtság, antioxidáns, stresszoldó.

Új, hatékony alternatíva a mozgásszervi megbetegedések kezelésében

Dr. Mohácsi János 2009. 02. 25.

A sejtek reakcióképessége az őket körülvevő miliőtől, az alapállománytól függ. Ez a sejtkörnyezet ( kötőszöveti tér/alapállomány) az egyes sejtek előterében lévő molekuláris szűrőnek tekinthető, annak a ? kapillárisokból, alapállományból, sejtből álló triásznak az integratív része, amely a szervezetben mindenhol ? a szervezeten belül és kívül is ? megtalálható.
A sejkek genetikailag meghatározott reakcióképessége a környező miliőtől, az alapállománytól függ. Biokémiailag az alapállomány nagymolekulájú polimerből, cukor-protein komplexből alkotott hálózat. Legnagyobb részük fehérjéhez kötött poliszacharidok, proteoglikánok(PGs) és a fehérjéhez nem kötődő glikozaminoglikánok(GAGs), s ide tartoznak a struktúrglikoproteinek (kollagének, elasztin) és a hálózatot alkotó glikoproteinek (fibronektin, laminin) is.
A PG/GAGs negatív töltésű, s így vizet tud megkötni, de ioncserére is képes. Ez biztosítja az izoioniát, az izoozmiát és az izotóniát az extracelluláris mátrixban és ebből adódóan felelős az élettani szabályozásért, a szervezet homeosztázisáért. Az extracelluláris mártixháló szemnagysága 5-81 nm között változik. Térben rekonstruktálva a háló állandóan változó felépítésű, nanométeres tartományba eső, alagútszerű struktúrákból (csavart híperboloidokból) áll.
E csatornácskáknak igen fontos a szerepük az alapállományban zajló anyagszállításban, ugyanis ezek a csatornák belül a zsírban oldódó anyagokat (pl.szteroidokat), külső felszínükön pedig vízben oldódó anyagokat képesek megkötni. Mivel az alapállományban a vegetatív idegrostok vakon végződnek és itt zajlik a teljes extra és intracelluláris anyagcsere (metabolitok, katabolitok, cytokinek, hormonok, neuropeptidek stb.) így a sejtek és az extracelluláris mártix között zajló folyamatok szabályozásába a fölérendelt központi idegrendszeri és endokrin központok is bekapcsolódnak. Ezek pedig az agytörzsben egymással összekapcsolódnak, s így az alapregulációs rendszerben a lelki-pszichikai jelenségek is folyamatosan tárolódnak.
A PG/GAGs képes mind a négy alapvető tápanyag tárolására:
– szénhidrátokat glukóz és galaktóz formájában
– a fehérjéket aminocsoportok formájában
– a zsírokat szénhidráthoz kapcsolt savgyökök/savmaradékok (zsírsavak) formájában,
– a vizet a proteoglikánok domenjaiban ( a poliszacharidok hasadási tartománya) képes tárolni.
A víz a legfontosabb tápanyag: ha nincs elegendő vízfelvétel, nem képes a PGs (a domének) a szükséges mennyiségű vizet megkötni, ennek következtében pedig jelentősen károsodik az alapállomány molekuláris szűrőfunkciója, ill. leállhat.
A tápanyagok a szervezetünkben főleg oxidatív folyamatok révén hasznosulnak. Az oxidatív folyamatok kapcsán keletkező szabadgyököket megfelelő gyökfogókkal, elsősorban redukáló hatású élelmiszerekkel kell megkötni.
A szabadgyökök támadásának kedvelt területei azok a helyek, ahol komplex kötésű vasionok találhatók, pl. transferrin, ferritin, hemoglobin, mioglobin, az agytörzsben lévő nucleus ruber idegsejtekben található vaskomplex, a csontvelő és a lép reticulumsejtjeinek vasraktárai ill. a máj Kupffer-sejtjei (csillag alakú falósejtek) stb.
Az oxigén szabadgyökök minden anyagot károsítanak. Legnagyobb veszélynek a sejtmembrán van kitéve, károsodik a membránfluiditás és károsodnak az extra- és intracelluláris anyagcserét jelentős mértékben meghatározó, többszörösen telítetlen, hosszú szénláncú zsírsavak is. Ugyanis a zsírsavak lazán kötődő elektronjait a szabadgyökök ?ellophatják?.
Mivel a szabadgyökök egyidejűleg a membránban található foszfolipáz A-is aktiválják, így a sejtmembránban jelenlévő lipoxigenáz ? és prosztaglandin ?szintetáz enzimek segítségével ? kizárólag szabadgyökfelesleg jelenlétében- gyulladáskeltő mediátorok, leukotrinek és prosztaglandinok keletkeznek.
E reakciók hosszú távú következményei a krónikus gyulladásos folyamatok, az immunszuppressziós, az autoantigének és szabályozási zavarok kialakulása.
Az alapállománynak a szabadgyököket megkötő eddig nem vettük kellőképpen figyelembe. Az alapreguláció és főleg a gyulladásos folyamatok szempontjából azonban ennek alapvető jelentőssége van. Az alapállomány ? PG/GAGs antioxidációs képessége tekinthető minden szervműködés alapjának.
Az élő szervezetnek alapvető tulajdonsága a helyváltoztatás, ami mozgással valósul meg. Minél intenzívebb, összetettebb a mozgás, annál erőteljesebben károsíthatja a szöveteket, szerveket. Ezen károsító hatások ellen az élőlények speciális rendszerrel védekeznek.
A rendszer alapját az élőlények szabad szemmel nem látható un. mikroszekezete adja, ez a szivacsszerű váz (mátrix), alapvetően két fő alkotója van:
– egy durvább, sodrott-kötél szerű rugalmas rostokból (elasztikus rostok) álló térháló, ami stabil és a szervezet alakját alátámasztását adja.
– és egy jóval finomabb, változékonyabb ( sérülékenyebb) térháló az ún. glükózaminmátrix, ami az előző, rugalmas térháló üregeit tölti ki.
A vázizom rendszer alapját a mozgás passzív szervei a csontok és izületek ( porcok, szalagok, inak) adják. A mozgást magát az aktív szervek az izmok végzik. A legnagyobb terhelést a csontok (izületi végek) felszínét borító (üveg vagy hialin) porcok kapják. Az izületi nedv (síkosító, kocsonyásító anyag) segíti a porcfelszínek egymás fölötti könnyed elmozdulását, csökkenti a súrlódást, kopást. A legfontosabb feladata a porcok, szalagok, vagyis az izületet alkotó rugalmas képletek táplálása. Ezekben a rugalmas képletekben nincsenek vérerek, amik táplálnák, ezért táplálásuk az izületi nedvben található mikroszerkezeti tápanyagok ( elsősorban glükózaminglikánok) révén történik.
A sérült szövetek feladatellátó képessége csökken, ezért a bontó sejtek ( csontbontó- oszteoklaszt, porcbontó- chondroklaszt) eltakarítják, lebontják azokat. Helyükre ? amennyiben elegendő mikroszerkezeti tápanyag áll a szervezet rendelkezésre az építő sejtek (csontépítő- oszteoblaszt, porcépítő- chondroblaszt) új, működőképes szövetet építenek. Ez a csont illetve porcanyagcsere. Ahhoz, hogy egyensúly legyen ( ugyanannyi épüljön, mint amennyi lebomlik) a legfontosabb építőanyagok ? glükózaminok és kálcium hidroxypatit ? folyamatosan, kellő mennyiségben rendelkezésre kell, hogy álljanak.
Sérülések, elfajulások esetében a rugalmas rost és a glükózamin mátrix szerkezete sérült, a rendezett víztér rendezetlenné válik (öedema), a működő sejtek ellátása, méregtelenítése zavart szenved ( fájdalom) csökken a mozgásképesség azaz kialakul a mozgásszervi probléma, amit heveny (gyorslefolyású) vagy idült ( elhúzódó) gyulladás kísér. A rehabilitáció fő feladata a roncsolt, sérült szerkezetek mielőbbi eltávolítása és a működőképes normál mikro és makroszerkezet visszaépítése.

A fentieket azért tartom fontosnak, mert ebből is láthatjuk, hogy nemcsak egyszerű ?porcerősítő? szándékkal javasoljuk a glycosamin tartalmú készítményt ( Vioflex!).
Az elmúlt néhány hónap tapasztalata alapján két fontos területet emelnék ki, ahol a vioflexet rendkívül jó hatékonysággal alkalmaztuk. Ezeket az állapotokat a szubjektív visszajelzések mellett szomatoinfra rendszer és ESG (elektorscangram) nyomonkövetése mellett regisztrátuk.

486 esetből 273 esetben a ?gerinc porckorong bántalmai? diagnózis felállítás során alkalmaztuk a vioflex adagolását. Lehetőség szerint a nonsteroid artihematikus gyógyszerek elhagyása mellett.
254 esetben ?nagyon jó? visszajelzést kaptunk a pácienstől, és mindösszesen 13 esetben volt ? változatlan? a vélemény. Valószínűsíthető, hogy a glycosamin mellett a többi összetevő ( kurkuma!) nagyon effektív gyulladáscsökkentő hatása volt, felelős a rendkívül hatékony pozitív változásokért. Szeretném kiemelni, hogy az úgynevezett neuralgiás területekre kivételesen hatékonynak találtuk a vioflexet.
154 alkalommal a postoperatív térdizületi synovitisek esetében találtuk nagyon jó affektust vioflex szedése esetén. Vioflex használata során egy hét elteltével számottevő javulást észleltünk.
Összefoglalva: javasoljuk a vioflex használatát a fenti esetekben, mert az eddigi therápiás javaslat mellé egy új, hatékony alternatíva rendelhető.

Adta hírül a meosz.hu weboldal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 + = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 2. csütörtök, Ottó napja van.
Ma van a(z) Sportújságírók napja.
Az év 27. hete és 184. napja.
Holnap Kornél, Soma napja lesz.

1462. Mátyás király Budáról meghagyta Pozsony városnak, hogy a törökök elleni hadjáratra ágyúkat, kocsival lovakkal, lőporral és ágyúmesterrel küldjön Váradra. - Régen a városok ostromszekerekkel rendelkeztek, és a fejedelem a fölszerelési eszközöket így kérette össze.


1957. Képernyőre kerül az első magyar tévé-híradó.


Szilágyi Domokos
/ 1938. júl. 2. - 1976. okt. 27. /

Napszakok

"...Nem vágyom már útra, tájra,
Sem örömmel és se fájva,
nem vágyom se rigófüttyöt,
tavaszi fát, amely rügyköd,
törzses tölgyet, bütykös bükköt,
hóhullást, fenyőszagot.
Csak egy békés napszakot."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com