Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
V'Moto-Rock - Várj míg felkel majd a Nap

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Újabb akadálymentes egészségügyi intézmény
- 2010. április 1. 7:24 - 506 megtekintés

Harmadával nagyobb kapacitással, összesen huszonegy szakrendeléssel és heti kétszáz szakórával segíti hamarosan a kistérsége lakosait a zalaszentgróti Egészségügyi Központ. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv háromszáz millió forintos támogatásával kibővülő intézmény fejlesztésekor az akadálymentesítésre is gondoltak.

“A korábban részben akadálymentes intézményt az OTÉK – az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet – előírásainak figyelembevételével teljesen akadálymentesítjük, és a parkolóhelyek között is egyet külön a mozgássérülteknek tartunk majd fenn. Az európai uniós támogatású projekt végére az Egészségügyi Központ honlapja a gyengén látók számára is olvasható lesz, s kijelölünk egy esélyegyenlőségi felelőst is” – számolt be a közeljövő örömteli változásairól Dr. Varga Tamás főorvos, a helyi egészségügyi intézmény igazgatója, aki ezután rátért a fejlesztés egyéb részleteire is: “Hat új szakrendeléssel – fül-orr-gégészet-audiológiával, gyermek-, valamint ideggyógyászattal, ortopédiával, reumatológiával és sebészettel bővítjük a meglevő tizenötöt, és a belgyógyászat keretén belül a jövőben hetente négy óra kardiológiai szakrendelés is várja a betegeket. Ezzel a kistérségi járóbeteg szakellátó központ jövő őszre huszonegy szakrendeléssel és heti kétszáz szakorvosi és hetvenhat nem szakorvosi órával rendelkező intézménnyé válik. A térség statisztikái alapján kialakított új egészségügyi szolgáltatási kínálattal jelentősen javulni fog a Zalaszentgróton és a kistérségében élő közel húszezer ember ellátása, és ami a legfőbb cél, az emberek egészsége is.”

Az új szakmák a jelenlegi intézmény déli irányú építészeti kibővítésével kapnak helyet. A mostani hétszázhuszonhét négyzetméteres épület alapterülete egy kétszintes szárny hozzátoldásával ezeregyszázhetvenkét négyzetméteresre nő. A falakat hőszigetelik, a nyílászárókat korszerűekre cserélik, így az energiaellátás is kiváló hatásfokú lesz. További megtakarítást jelent az is, hogy az intézmény most még másik két épületben működő részlegei is ideköltöznek.

A tervezők még arra is ügyeltek, hogy a rendelőben ne zajban kelljen várakozni, ugyanis a szellőzők és egyéb gépek hangja is alacsonyabb lesz mint eddig.

Az építésen kívül korszerű orvostechnikai eszközparkot (112 millió Ft értékben) és fejlett informatikai rendszert is beszerez a szakellátó központ,

“Az intézményünk korszerűsítése az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program 300 millió forintos támogatásával és városunk 36 millió forintos önrészével valósul meg” – világítja meg a beruházás nem elhanyagolható hátterét Császár József, a projektgazda Zalaszentgrót polgármestere, aki zárásként azt is hangsúlyozza, hogy ezekkel a régóta tervezett fejlesztésekkel nemcsak a korszerű gyógyítás, hanem a legalább ilyen fontos betegségmegelőzés, egészségmegtartás keretei is létrejönnek.

Az intézmény új szárnyának alapkövét február 4-én tették le, a beruházás október végére lesz kész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 + egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 20. szerda, Jolán napja van.
Ma van a(z) Ifjú zenebarátok napja, Ne gyújts rá! világnap.
Az év 47. hete és 324. napja.
Holnap Olivér napja lesz.

1807. Kinek van joga a só árát felemelni? A törvény szerint Őfelségének, aki beleegyezett, hogy a só árának felemeléséről a rendekkel az országgyűlésen történjék tárgyalás, és a só ára azon kívül ne emelkedhessék, kivéve a végsőleg sürgető szükség esetét.


1853. Az újonnan alakult Filharmonikusok Egyesülete ezen a napon tartotta első hangversenyét Pesten, a Nemzeti Múzeum dísztermében.


Lévay József/ 1825. nov.20. - 1918. júl.4. /

Mikes
"... Peregnek a fákról az őszi levelek,
Kit erre, kit arra kergetnek a szelek,
S más vidékre száll a
Csevegő madárka
Nagy Törökországból;
Hát én merre menjek, hát én merre szálljak,
Melyik szögletébe a széles világnak
Idegen hazámból?..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300