Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Újabb akadálymentes egészségügyi intézmény
- 2010. április 1. 7:24 - 547 megtekintés

Harmadával nagyobb kapacitással, összesen huszonegy szakrendeléssel és heti kétszáz szakórával segíti hamarosan a kistérsége lakosait a zalaszentgróti Egészségügyi Központ. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv háromszáz millió forintos támogatásával kibővülő intézmény fejlesztésekor az akadálymentesítésre is gondoltak.

“A korábban részben akadálymentes intézményt az OTÉK – az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet – előírásainak figyelembevételével teljesen akadálymentesítjük, és a parkolóhelyek között is egyet külön a mozgássérülteknek tartunk majd fenn. Az európai uniós támogatású projekt végére az Egészségügyi Központ honlapja a gyengén látók számára is olvasható lesz, s kijelölünk egy esélyegyenlőségi felelőst is” – számolt be a közeljövő örömteli változásairól Dr. Varga Tamás főorvos, a helyi egészségügyi intézmény igazgatója, aki ezután rátért a fejlesztés egyéb részleteire is: “Hat új szakrendeléssel – fül-orr-gégészet-audiológiával, gyermek-, valamint ideggyógyászattal, ortopédiával, reumatológiával és sebészettel bővítjük a meglevő tizenötöt, és a belgyógyászat keretén belül a jövőben hetente négy óra kardiológiai szakrendelés is várja a betegeket. Ezzel a kistérségi járóbeteg szakellátó központ jövő őszre huszonegy szakrendeléssel és heti kétszáz szakorvosi és hetvenhat nem szakorvosi órával rendelkező intézménnyé válik. A térség statisztikái alapján kialakított új egészségügyi szolgáltatási kínálattal jelentősen javulni fog a Zalaszentgróton és a kistérségében élő közel húszezer ember ellátása, és ami a legfőbb cél, az emberek egészsége is.”

Az új szakmák a jelenlegi intézmény déli irányú építészeti kibővítésével kapnak helyet. A mostani hétszázhuszonhét négyzetméteres épület alapterülete egy kétszintes szárny hozzátoldásával ezeregyszázhetvenkét négyzetméteresre nő. A falakat hőszigetelik, a nyílászárókat korszerűekre cserélik, így az energiaellátás is kiváló hatásfokú lesz. További megtakarítást jelent az is, hogy az intézmény most még másik két épületben működő részlegei is ideköltöznek.

A tervezők még arra is ügyeltek, hogy a rendelőben ne zajban kelljen várakozni, ugyanis a szellőzők és egyéb gépek hangja is alacsonyabb lesz mint eddig.

Az építésen kívül korszerű orvostechnikai eszközparkot (112 millió Ft értékben) és fejlett informatikai rendszert is beszerez a szakellátó központ,

“Az intézményünk korszerűsítése az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program 300 millió forintos támogatásával és városunk 36 millió forintos önrészével valósul meg” – világítja meg a beruházás nem elhanyagolható hátterét Császár József, a projektgazda Zalaszentgrót polgármestere, aki zárásként azt is hangsúlyozza, hogy ezekkel a régóta tervezett fejlesztésekkel nemcsak a korszerű gyógyítás, hanem a legalább ilyen fontos betegségmegelőzés, egészségmegtartás keretei is létrejönnek.

Az intézmény új szárnyának alapkövét február 4-én tették le, a beruházás október végére lesz kész.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 + egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 26. szerda, Géza napja van.
Az év 09. hete és 57. napja.
Holnap Edina napja lesz.

1364. Nagy Lajos a pápa által magasztaltatik. "Te valóban hálás fiú vagy, ki Istentől nyert hatalmadat majd az egyház ellenségei, majd a szakadárok és eretnekek, majd a hitetlenek és pogányok ellen fordítod. Te valóban a legkeresztényebb király vagy, ki mindig megváltód nevéért fáradozol."


1543. Erdély török fennhatóság alatt.


József Attila: Hexameterek

Roskad a kásás hó, cseperészget a bádogeresz már,
elfeketült kupacokban a jég elalél, tovatűnik,
buggyan a lé, a csatorna felé fordul, csereg, árad.
Illan a könnyű derű, belereszket az égi magasság
s boldog vágy veti ingét pírral a reggeli tájra.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304