Újabb elismerés a kerületnek

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

2010 májusában a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága által alapított Köztérmegújítási Nívódíj pályázaton Budapest XIII. kerülete “Hollán Ernő utca megújítása” című munkáját a zsűri dicséretben részesítette.

Az elismerést a pályázó XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási Nkft., a felelős tervező LéptékTerv Tájépítész Iroda és a kivitelező FŐKERT Parkfenntartó Kft. kapta.

Az indoklás szerint: “a kialakított sétálóutca szép és igényes része a kerület közterület fejlesztési stratégiájának és ebben az esetben kiemelendő a kerület stratégiai fejlesztési szemlélete is. A felújítás a terület minőségi változását eredményezte. Új, arányos városi hangsúly született, melyhez a finom és érzékeny szabadtér-építészeti megoldás is nagyban hozzájárult. Az alkalmazott burkolóanyagok újszerű használata a szépen megtervezett közterületnek egyedi hangulatot ad. A forgalommentesített sokfunkciós középső sávval tagolt utca úgy teremtett kellemes tartózkodási helyet, hogy nem zilálja szét a környék városszerkezeti kapcsolatait. ”

Budapest, 2010. június 08.

Adta: Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel.: 452-4161
Mobil: 06/20-344-0266
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu
fax: 350-6021

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 - öt =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..