Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Cherry Lain - The sealer folk

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Újra Jobb velünk a világ! – 2012. december 2-3.
- 2012. november 14. 20:13 - 720 megtekintés

Budapest, 2012. november 13. – A Fogyatékos Emberek Világnapjára, s ezen keresztül a sérült emberek tenni akarására és lelki erejére kívánja felhívni a figyelmet a Nemadomfel Együttes kezdeményezésére elindult és ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert.

Az esemény az idei évben kétnapos programot ígér, hiszen a december 2-án megrendezésre kerülő koncert mellett december 3-án, Újbuda Önkormányzatának együttműködésével, egy közvélemény-formáló nap keretében ismerkedhetnek meg iskolások a fogyatékos emberekkel és mindennapi élethelyzetükkel. A programsorozat fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök és felesége Dr. Herczegh Anita elnökné asszony.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Jobb velünk a világ! rendezvény, mely a kerek évfordulós alkalommal különleges programot is ígér. “Az idei évben kétnapos programmal készülünk” – mondta el Papp Szabolcs a rendezvény szóvivője. “December 2-án igazi show-ként a Nemadomfel Együttes lemezbemutató koncertjével indítjuk a programsorozatot, melyen ismert sztárok is közreműködnek, így a Quimby Együttes két frontembere Kiss Tibor és Varga Livius, illetve Lovasi András, Oláh Ibolya, Szabó Leslie és Takács Tamás. December 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján, Újbuda Önkormányzatával együttműködve egy különleges közvélemény-formáló napra várjuk majd a XI. kerületi iskolásokat, ahol közelebb kerülhetnek a sérült emberekhez, mindennapjaikhoz” – tette hozzá a szóvivő. Az idei Jobb velünk a világ! célja sem marad el a korábbiaktól, hiszen a lemezbemutató koncert bevételét az Újbudán felépülő, sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthonra fordítják a szervezők. “Mindemellett kiemelt célunk az idei évben az is, hogy felhívjuk a figyelmet a Fogyatékos Emberek Világnapjára, s ezen keresztül a sérült emberek tenni akarására, lelki erejére” – egészítette ki Papp Szabolcs.

A Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertek hagyományainak megfelelően a fővédnökséget Dr. Áder János köztársasági elnök úr és felesége, Dr. Herczegh Anita elnökné asszony vállalta el, míg védnökei a volt köztársasági elnöki párok, így Göncz Árpád és felesége, Zsuzsa asszony, Mádl Dalma asszony, Sólyom László és felesége, Erzsébet asszony, valamint Schmitt Pál és felesége, Katalin asszony.

Példamutatás, akaraterő, szeretet “Megismerve a Nem Adom Fel Alapítvány munkáját, úgy gondolom, az a cél, hogy a társadalom valamilyen okból hátrányos helyzetű tagjai magabiztos, saját és a társadalom jövőjéért tenni akaró emberekké váljanak, nagyszerű dolog. Kötelességemnek érzem, hogy ezt a munkát segítsem, a nyilvánosság figyelmét ide irányítsam. Személyes élményként szeretném elmondani, először fordult elő, hogy kijutottam a paralimpiára. Jó volt látni, hogy Londonban az olimpiát és a paralimpiát nem különböztették meg. A lelátók minden eseményen tele voltak. A politikai vezetők, hírességek épp úgy ott szurkoltak a paralimpia küzdelmei alatt is. Lenyűgöző volt számomra a küzdeni akarás, az önbizalom, a “nem adom fel” tekintet a versenyzők szemében. Megmutatták fogyatékos társaiknak, hogy a lehetőségeik határa messzebb van, mint gondolnák, érdemes küzdeni. Ugyanakkor a nem fogyatékosoknak leckét adtak akaraterőből, kitartásból, életszeretetből. A Paralimpiai és hétköznapi hőseinkre gondolva nagyon kifejező a Speciális Olimpia esküje: “Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran.” Remélem és hiszem is, hogy nemcsak bátran küzdeni engedjük, de a hétköznapokban is győzni segítjük mindnyájukat” – hangsúlyozta Dr. Herceg Anita elnökné asszony.

“Példamutató az a magaviselet mindenki számára, ahogy a sérült emberek már ötödik éve szervezik a Jobb velünk a világ! nevű eseményt, és valósítják meg a jótékonysági programokat” – fogalmazott Mádl Dalma asszony. “Mikor legelőször találkoztam velük magam sem hittem, hogy ennyi elszántság, akaraterő és nem utolsó sorban szeretet van a “nemadomfeles” fiatalokban. Azóta tetteikkel bebizonyították a világnak, hogy mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen. A jótékonysági rendezvények bevételéből felújították a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csíksomlyói árvaházat, elindították Szendrőládon a Nemadomfel-házat mélyszegénységben élő cigány családok gyermekei számára, és belekezdtek Óbudán Magyarország első passzívházként működő szociális intézményének, egy lakóotthonnak a felépítésébe. Erre a tenni akarásra van szükség Magyarországon” – zárta gondolatait Mádl Dalma.

“A Jobb velünk a világ! programjának, egyáltalán a létezésének a legfőbb üzenete, hogy mindenkiben, minden emberben van valami, amivel szebbé, jobbá teheti mások életét” – mondta el köszöntőjében Makray Katalin Asszony. Hozzátette: “lehet, hogy ebben-abban különbözünk. Ám az szinte elhanyagolható a közös ponthoz képest, ami az emberségünk legjava: az adás, odaadás késztetése, a találékony szereteté, amely mindig talál módot, utat, eszközt a segítségre. Ezt láttam megnyilvánulni a tavalyi Jobb velünk a világ! koncerten, és azóta is mindig, mikor e fiatalok között lehetek.”

Közvélemény-formáló nap a Fogyatékos Emberek Világnapján A Jobb velünk a világ! kétnapos eseménye Újbuda Önkormányzatával, valamint a kerületben a fogyatékos embereket segítő területen működő civil szervezetekkel együttműködve valósul meg. “Önkormányzatunk az elmúlt időszakban már számos intézkedést tett az esélyegyenlőségi terület minél mélyebb társadalmi beágyazottságának eléréséért” – ismertette Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. “A Nem Adom Fel Alapítvánnyal már hosszabb ideje együttműködünk. Legutóbb tapasztalati szakértőik tartottak képviselőinknek és a hivatal vezetőinek tréninget. Ekkor nemcsak megismerhettük a sérült emberek élethelyzetét, praktikus szükségleteiket, hanem a velük való találkozás sokunknak adott új lendületet, olyan lelki erőt, amire ma mindenkinek szüksége van, különösen a következő nemzedéknek. Ezt a “nemadomfel érzést” ismerhetik meg a kerületi gyermekek a helyi civil szervezetekkel közösen összeállított programsorozaton, a Fogyatékos Emberek Világnapjára szervezett rendezvényünkön” – magyarázta a polgármester.

A Jobb velünk a világ! programsorozat a Fogyatékos Emberek Világnapjára (december 3.) szervezett eseményén a résztvevő általános iskolások játékos, interaktív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a XI. kerületben működő, sérült embereket, gyerekeket segítő civil szervezetekkel. A programban részt vesz a Down Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Pető Intézet, a Bliss Alapítvány, a Szempont Alapítvány, a Habilitációs Fejlesztő Központ, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, az Újbuda Prizma, a Kézenfogva Alapítvány és a Budapesti Korai Fejlesztő Központ. “A fogyatékos emberek attól, hogy nem olyanok, mint mi épek, még emberi mivoltukban tökéletesek” – mondta el Homolay Károly, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója. “Sokszor nem is gondoljuk, nekünk milyen nagy szükségünk van arra, hogy segítsünk, hogy jót tegyünk velük, mert rengeteg hibánk és bűnünk mellett így megtapasztalhatjuk, hogy önzetlenül, feltétel és érdek nélkül tudunk nemesek lenni. A gyermekeknek szükséges megtapasztalni, hogy a fogyatékkal élők nem a teremtés, az élet melléktermékei, hanem hasonlóak, mint mi. Természetesen minderre nagy tapintat és átgondoltság szükséges, az ilyen tevékenységeknek az életünk részévé kell válni” – tette hozzá az igazgató.

Jövőre Nick Vujicic érkezik a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására A kétnapos program a Barba Negra Music Klubban kerül megrendezésre, a lemezbemutató koncertre ezer főt, míg a közvélemény-formáló napra négyszáz diákot várnak a szervezők. A Jobb velünk a világ! jótékonysági esemény megálmodói azt is bejelentették, hogy jövő áprilisban meghívásukra Nick Vujicic érkezik Magyarországra. Nicholas James Vujicic (Nick Vujicic) nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. “A Nem Adom Fel Alapítvány elsődleges célja, hogy segítsen felfedezni és kiérlelni azt a lelki erőt és azokat a képességeket, amelyek által mindenki, legyen bármilyen hátrányos, vagy nehéz helyzetben, a legtöbb értéket hozhatja ki magából, a saját életéből. Ez a “nemadomfel lelkület” mindannyiunk küldetése és ebben ad csodálatosan hiteles példát Nick Vujicic” – fűzte hozzá Papp Szabolcs.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Az év 33. hete és 224. napja.
Holnap Klára napja lesz.

944. A magyarok a bajor földre ütöttek be, de Wels mellett oly nagy vereséget szenvedtek, hogy "soha azelőtt annyira meg nem gyengíttettek."


1456. A sok el nem temetett, vagy rosszul elásott hullának erjedése a nyári hőségben, járványt okozott, mely Hunyadi Jánosra is átragadt. A jobb levegőjű Zimonyba vitték, ahol a gyóntató atyának ezt felelte: "Uram, kész vagyok én az örök útra.'


Heltai Jenő / 1871. aug.11. - 1957. szept.3. /

Diadal

"...Hogyha szívem panaszának
Csak egyszer is visszhangja támadt,
Ha egy dalom könnyet fakasztott,
Mit bánom én a sok kudarcot!

És hogyha egy leány volt,
Aki egy percig értem lángolt;
Ma fittyet hányok mindeneknek,
Mit bánom én, ha nem szeretnek!

Egy dal, amelyet emlegetnek,
Egy csók, amelyet nem felednek:
Bármi rövid volt, bármi rég volt,
De diadalnak épp elég volt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com