Vaktúra, no. 4.

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Folytatódnak az eddigi nagy sikerű Vaktúrák. A cél ezúttal Horvátország egyik vadregényes része, ahol az önfeledt fürdőzés, kultúra és a gasztronómiai élvezetek ötvözik egymást.

Helyszín: Horvátország, Peljesac-félsziget, Drace falucska Időpont: 2017. augusztus 20-27. (vasárnaptól vasárnapig) Utazás: légkondicionált, kényelmes minibusszal és/vagy autóval Indulás: augusztus 19-én este 8 órakor Budapestről. Éjszaka utazunk, ezért érkezés augusztus 20-án a délelőtti órákban. Hazautazás: augusztus 27-én, korán reggel. Érkezés Budapestre a koraesti órákban. Szállás: Apartman DEAK (apartman ház, saját tengerparti szakasszal, konyhával, hűtővel felszerelve) Az épület közvetlenül a parton van, a víztől mindössze egy autóút választja el. A parton végig kiépített járda fut végig a kb. 700 méterre lévő faluig. Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora) A szigetről: Peljesac Isztria után Horvátország második legnagyobb félszigete. A szárazfölddel csak egy-egy kilométer hosszú földsáv köti össze, ezért inkább szigetnek tűnik. A félsziget izgalmas táját a magas, macchiával teletűzdelt hegyek és a rendkívül termékeny völgyek uralják. A helybéliek leginkább szőlőtermesztéssel foglalkoznak, amely a halászat és a kagylótenyésztés mellett a körülbelül 8000 lakos fő bevételi forrása. Peljesac jelentősebb települése a sziget fővárosa, Orebic mellett a szárazföld és a félsziget találkozásánál lévő, de az előbbihez tartozó Ston városa. Orebicből sokan látogatnak el Korculába, amely az azonos nevű szigeten fekszik. Tervezett programok: – tengeri fürdőzés – séta – közös grillezések a kertben – kirándulás Korcula-szigetre – kirándulás Dubrovnikba – borkóstoló helyi pincészetben Az utazás során két tapasztalt segítő/kísérő áll az utazók rendelkezésére, ezért a látó kísérő nélkül, vagy egyedül utazók is bátran jelentkezhetnek! Ha valaki egy látássérült látó kísérőjeként jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy egyes helyzetekben segítséget kell nyújtania a csoportban lévő másik látássérültnek is. Részvételi díj: 100.000.-Ft/fő, amely magába foglalja az oda-vissza utazást, a szállást félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a kirándulást komppal Korcula-szigetre, az autós kirándulást Dubrovnikba, a szállás közelében lévő hajókázást és a közös grillezést. A részvételi díj nem tartalmazza az ebédeket, és az esetleges belépőket, bórkóstolás költségét. Jelentkezési határidő: 2017. május 31. (illetve minél előbb) Minimális létszám: 10 fő, maximális létszám: 14 fő. Elérhetőségek: info@90decibel.org és a bonecz@90decibel.org e-mail címek, illetve 06 20 958 8688-as telefonszám.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 6 = harminc hat

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..