Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nox - Id*n túl
52
hallgató

1000 hátrányos helyzetű gyerek előtt nyitja meg a K&H a kulturál

- 2015. október 17. 8:19 - 1727 megtekintés

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából 20 iskola 1000 hátrányos helyzetű diákja részesülhet különböző kulturális élményekben az idei tanévben. Elsőként a Kunmadarasi Általános Iskola 50 kisdiákja látogatott el a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjére, amely a legtöbb gyereknek nemcsak életük első hangversenyét, de első budapesti látogatását is jelentette.

Az ország legelmaradottabb térségeiben élő, hátrányos helyzetű gyerekek szüleinek nemcsak arra nincs lehetőségük, hogy színházba, koncertre vigyék gyerekeiket, egy ilyen program akkor is gondot okoz, ha az iskola szervezi, hiszen nincs pénz az útiköltségre, nincs megfelelő ruha, és sok családban az egész napos hideg élelem biztosítása is problémás. Erre kínál most megoldást a K&H programja, amely a 2015/16-os tanévben 20 iskola hátrányos helyzetű diákjai számára teremt lehetőséget különböző kulturális eseményeken való részvételre, fedezi az utazási költségeket és hideg élelem csomagot is biztosít a gyerekek számára.

A K&H 2014 szeptembere óta működteti K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelynek célja, hogy segítse a kevésbé fejlett térségekben élő gyerekeket. A program a K&H négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén nyújt segítséget az elmaradott térségekben élők számára. A program részeként a pénzintézet eddig 15 alkalommal vitt el több mint 700 gyereket színházi, cirkuszi, zenei és táncelőadásokra.

A K&H Biztosító anyagi felajánlásának köszönhetően az idei tanévben a lehetőségeink kibővültek, így pályázatot hirdettünk a hátrányos helyzetű településeken működő iskolák számára, a rendezvényeken való részvételre. Felhívásunkra összesen 50 általános iskolából érkezett jelentkezés. Közülük választottunk ki most első körben 20 iskolát, akiknek az idei tanévben biztosan fel tudunk ajánlani egy ilyen programlehetőséget mondta
Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázó intézmények saját bevallásuk szerint legtöbbször csakis pályázati forrásból tudják elvinni diákjaikat ilyen jellegű programokra. Az iskolák többségében az önköltséges programokon való részvételt maximum a tanulók 20-30%-a tudja megengedni magának, de olyan intézmények is vannak, ahol ez a szám 0.

2015 tavaszán hirdettük meg a K&H Biztosító felhívását, amelynek keretén belül a K&H teljes életért tőkevédett eszközalap jegyzési időszakában az ügyfelek által jegyzett minden 1 000 forint után a Biztosító 1 forintot tett félre saját bevételéből a K&H hátrányos helyzetűekért program javára mondta mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító divízióvezetője. A jegyzési időszak nagyon szép teljesítménnyel zárult, így az idei tanévben 1000 gyerek számára tesszük lehetővé, hogy szűkebb lakókörnyezetéből kiszakadva olyan kulturális élményekben lehessen részük, amelyek a pillanatnyi örömön túl hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, és ahhoz, hogy felnőttként, a jövő társadalmának tagjaiként teljesebb életet élhessenek.

Az idei tanév első kulturális eseményén, a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjén a Kunmadarasi Általános Iskola 45 kisdiákja vett részt. Az alföldi iskola a programot jutalomként ajánlotta fel a legeredményesebb tanulók számára, így válogatták össze az elsős, másodikos és harmadikos gyerekekből álló csoportot.

Iskolánknak jelenleg 296 tanulója van. Közülük 196 fő hátrányos helyzetű, amiből 134 fő halmozottan hátrányos helyzetű. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy iskolai szinten próbáljuk meg pótolni ezen gyerekek számára azokat a hiányosságokat, amiket a család csak nagyon csekély mértékben, vagy egyáltalán nem tud biztosítani. A korábbi években egyetlen egyszer sem tudtuk színházba vinni a gyerekeket, hiszen a javarészt munkanélküli szülők semmiféle anyagi támogatást nem tudnak ehhez biztosítani mondta Szemán Zoltánné, az intézményvezető-helyettese.

Nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért. A gyerekek számára minden újdonság volt, hiszen 99%-uk soha nem járt még a fővárosban sem, nem látott koncerttermet, és a hangszerek közelsége is újdonság volt számukra. Ezek mind-mind olyan élmények, amelyek sokáig megmaradnak bennük, és reméljük, kihatnak későbbi életükre is.

A pályázat elbírálásában, a nyertes intézmények kiválasztásában a K&H a hátrányos helyzetűekért program szakmai tanácsadó testületének tagjai vettek részt, amelynek a K&H képviselőin kívül tagja Sztojka Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkóztatásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője és Tibori Tímea, a MTA Szociológiai Kutatóintézetének senior kutatója vett részt.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatán a 2015/16-os tanévben a következő iskolák nyertek:
Babócsa Gábor Andor Általános Iskola
Beregböszörmény Kossuth Lajos Általános Iskola
Bódvaszilas Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola
Farkaslyuk Farkaslyuki Általános Iskola
Forró Gárdonyi Géza Általános Iskola
Hernádvécse Hernádvécsei Körzeti Általános Iskola
Jászkarajenő Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola
Kálló Kállói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Karcag Karcagi Arany János Általános Iskola
Kunmadaras Kunmadarasi Általános Iskola
Magyargéc Magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola és Tagiskolája
Mindszentgodisa Mindszentgodisai Általános Iskola
Nyírábrány Ábrányi Emil Általános Iskola
Öreglak Öreglaki Általános Iskola
Porcsalma Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola
Prügy Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola
Rimóc Szent István Általános Iskola
Szendrőlád Szendrőládi Általános Iskola
Taktakenéz Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Tiszabecs Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van.
Az év 17. hete és 117. napja.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.

1422. V. Albert osztrák herceg menyegzője Zsigmond király leányával, Erzsébet főhercegnővel.


1849. Komáromi csata. A 30000 főnyi ellenséggel a 24000-nyi magyar csapat éjféltől délután 2-ig harcolt, midőn az ellenfél Győr felé menekült.


Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne

Ha a világ rigó lenne,
Kötényemben ő fütyülne,
Éjjel-nappal szépen szólna,
Ha a világ rigó volna.

De ha a világ rigó lenne,
kötényembe nem is férne,
Kötényem is honnan volna,
Ha egész világ rigó volna.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com