2001 óta 25 millió forint budapesti látássérültek lakhatására

Beküldve ide: Látássérültek | 0

2001-es indulása óta mintegy 25 millió forinttal járult hozzá a Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány a fővárosban élő látássérültek lakóingatlanainak felújításához ill. lakásvásárlásához – mondta Helesfai Katalin az alapítvány képviselője az MVGYOSZ elnökségének november végi tanácskozásán.

Évente nagyjából 2 millió forintot osztanak ki minden esetben tíz pályázónak. Az adományok alapját egy ingatlan értékesítése teszi lehetővé, melyet özvegy Janó Károlynétól örökölt az MVGYOSZ. Az ebből nyert 28 millió forinthoz az SZJA 1%-ok gyűjtéséből 2004 óta kevéssel több, mint 500 ezer forintra sikerült szert tennie az alapítványnak – mondta Helesfai Katalin. Az alapítvány kuratóriumának tagjai ingyen végzik munkájukat. A működés biztosításához szükséges költségeket pályázatok segítségével teremtik elő. Az alapítvány tevékenységét jelentő adományozásra Helesfai Katalin információi szerint nem írnak ki pályázatot, így a vagyont, melynek kamatait évente kiosztják nemigen van lehetőség jelentősen növelni. Elhangzott, sok vidéki látássérült fordul az alapítványhoz támogatásért, ám – ahogy Dr. Szőke László is megerősítette – az örökhagyó rendelkezése alapján csak fővárosiakat van mód támogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


kilenc - = 1

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..