Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:

Hallgatók száma: 69

4-es metró: mi lesz az akadálymentesítéssel?

- 2008. november 17. 17:38 - 3116 megtekintés

A 4-es metró valóban akadálymentes lesz, hiszen meg kell felelnie az európai uniós elvárásoknak – közölte lapunkkal a DBR Metró Projekt Igazgatóság a Magyar Hírlap hétfői cikkére reagálva.

A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent cikk szerint a DBR Metró Projekt Igazgatóság a mozgáskorlátozottakkal nem egyeztet. A mozgáskorlátozottak február óta várják, hogy újra szóba álljanak velük, és végre aláírják az együttműködési megállapodást – írta a napilap. “A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2008. február 22-én írt alá egy elvi nyilatkozatot a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével, hogy a sajátos helyzetben lévő leendő utasok véleménye közvetlenül és fokozottabban juthasson el a metróépítő szakemberekhez. A megállapodás egy már meglévő kapcsolat szorosabbá fűzését, egy fokozottabb együttgondolkodást jelent” – reagált a lap cikkére a DBR Metró Projekt Igazgatóság. “Az elvi megállapodás aláírását követően megkezdődtek az egyeztetések és a megállapodás szövegének együttes kidolgozása. A nyár folyamán a DBR és az MBE megállapodott arról is, hogy az Igazgatóság bevonja meghatározott keretösszeg erejéig a közös munkába a vakok és gyengénlátók, a siketek és nagyothallók, valamint az értelmi fogyatékosok képviselőit is. A DBR felkérte a Mozgássérültek Budapesti Egyesületét, hogy a különböző érdekképviseleteket fogja össze annak érdekében, hogy az Egyesületen keresztül érvényesíthessék kezdeményezéseiket, az MBE ezt vállalta” – írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben. “Az együttműködési megállapodás javasolt szövegét a DBR elkészítette, az aláírást megelőzően kiderült azonban, hogy a különböző érdekképviseletek külön megállapodást szeretnének kötni. Az Igazgatóság október végén levélben tájékoztatta az MBE elnökét, hogy a vezetőváltás nem befolyásolja együttműködési szándékát. A DBR jelenleg várja a választ arra vonatkozóan, hogy a civilek részéről megoldható-e a közös érdekképviselet, hogy mielőbb megkezdődhessenek az érdemi egyeztetések, ami az Igazgatóság véleménye szerint közös érdek” – olvasható. “A belső beépítést végző vállalkozó szerződéses kötelezettsége, hogy az akadálymentesítés a lehető legteljesebben megvalósuljon. Mind a tervezés, mind a kivitelezés során saját feladatai között bevonja a terület szakértőit a munkákba, hiszen ez a garancia arra, hogy a 4-es metró maximálisan megfeleljen ezen sajátos elvárásoknak. Mindemellett a DBR fontosnak tartja azt is, hogy az elengedhetetlen szerződéses szakértői vélemények mellett a sajátos helyzetben lévő jövőbeli utasok érdekképviseletei is részt vehessenek az ötletek kidolgozásában és megvalósításában, hiszen azok előnyeit a mindennapokban ők fogják élvezni” – zárul a közlemény.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 6 = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. január 20. szerda, Sebestyén napja van.
Az év 03. hete és 20. napja.
Holnap Ágnes napja lesz.

1471. Podiebrab és Mátyás királyok kibékültek.Podiebrab cseh király, miután Mátyás királybékeföltételeit elfogadta, a Prágában tartottországgyűlésen a lengyel Ulászló választásátmegsemmisíté és Mátyást ajánlá örököséül.


1849. A honvédelmi bizottság kiáltványa: "Amagyar nemzet nem lázad fel a királyi hatalomellen, hanem a szentesített törvényekért vív."


1849. Dembinski Henrik lengyel tábornok Debrecenbe érkezett. Kossuth őt titokban fővezérré nevezte ki.


Sik Sándor: Kérdések felelet nélkül
/1889. jan. 20. - 1963. szept.28. /

"Mint gyümölcsfákra májusi eső,
Zúgtak le rám a dallamkereső,
Élni akaró gondolatcsirák.
S én nekiültem, mint szorgos diák.
Írtam, daloltam a tőlem telőt,
Egy pohár vizet ért-e más előtt?"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 307
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com