A BKV. sztrájk csütörtökön is folytatódik

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A szerdai sztrájktárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között. Csütörtökön rádiónk hangcsatornáján is figyelemmel kísérjük a sztrájk harmadik napjának eseményét, hallgassa egész nap műsorunkat!

A tárgyaláson a menedzsment fenntartotta előnyösebb ajánlatát, amit az érdekképviseletek elutasítottak (olvasható a BKV. ZRT. honlapján). Ezért a Társaság vezetősége ismét eredménytelennek nyilvánította az egyeztetést. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek csütörtökön ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

A 2010. január 12-én 0 órától kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetést követően a felek folytatták az egyeztetést.

Mint ismeretes, a menedzsment javaslata a feszes gazdálkodás révén biztosítaná a dolgozóknak a korábbi Kollektív Szerződésben szereplő 3 százalékos nyugdíj- és egészségpénztári támogatást, de nem a Kollektív Szerződésben, hanem a bér jellegű kiadások között, a bértárgyalások keretében.

A szakszerűség keretei nem teszik lehetővé, hogy hosszú távra előre a Kollektív Szerződés tartalmazzon bér jellegű juttatásokat, amelyek lehetővé teszik adott gazdasági feltételek mellett az üzleti terv összeállítását. Ez az éves bértárgyalás része kell, hogy legyen. A stabil gazdálkodás érdekében ugyanis nem vállalható olyan kötelezettség, amelyre nincs fedezet.

Az érdekképviseletek azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy a Kollektív Szerződés keretében rögzítsék a 3-3 %-os bér jellegű hozzájárulásokat. Nem zárkóznak el az osztott munkaidős foglalkoztatástól, a 6.000 Ft-os melegétkezési utalványtól, de ragaszkodnak az év végi 45.000 Ft-os étkezési utalványokhoz.

Tekintettel arra, hogy a BKV vezetése nem tudja elfogadni a sztrájkoló szakszervezetek ajánlatát, mert azzal túllépné a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, eredménytelennek nyilvánította a mai tárgyalásokat. A felek csütörtökön 10 órakor ülnek tárgyalóasztalhoz.

Aktuális közlekedési helyzet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* öt = 35

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..