Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Esti mese -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A fogyatékkal élőket is segítik
- 2020. április 23. 10:12 - 88 megtekintés

Nemcsak az időseknek, hanem az otthonukban lakó, valamilyen fogyatékossággal élő embereknek is meg kell kapniuk a járvány idején a szükséges információkat és segítséget. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervben fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyek a társadalomra, ezen belül is az önkormányzatokra és az érdekvédelmi szervezetekre hárulnak ez ügyben. Ennek legfontosabb része természetesen az otthonukban […]

Nemcsak az időseknek, hanem az otthonukban lakó, valamilyen fogyatékossággal élő embereknek is meg kell kapniuk a járvány idején a szükséges információkat és segítséget.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervben fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyek a társadalomra, ezen belül is az önkormányzatokra és az érdekvédelmi szervezetekre hárulnak ez ügyben. Ennek legfontosabb része természetesen az otthonukban egyedül maradt fogyatékos személyek felderítése, illetve szükségleteik kielégítése. Az intézkedési tervben foglaltak megismertetésére Vas megyében a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete vállalkozott.

Oláh Jánosné, az egyesület elnöke a megye valamennyi polgármesterének megküldte az intézkedési terv szövegét. Csatolt levelében kérte, hogy minden önkormányzat jelöljön ki egy kapcsolattartó személyt, illetve egy telefonszámot, így lehetővé téve, hogy a rászorulók, illetve családtagjOláh jánosné, a mozgássérültek vas megyei egyesületének elnöke maszkban az asztal mögött ülve dolgozikaik számára könnyen elérhető legyen a segítség. Egyben kérte a településvezetőket, hogy a veszélyhelyzet alatt tartsanak kapcsolatot az egyesülettel, illetve hogy intézkedéseikről adjanak tájékoztatást. A megkeresésre az önkormányzatok változó aktivitással reagáltak: sokuk megnyugtató intézkedésekről számolt be, míg mások még nem válaszoltak. Kőszeg például egy vonalas és egy mobil telefon számot is megadott. Emellett tudatták: hirdetményt tettek közzé a város honlapján, felhívva a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek oda a környezetükben levő fogyatékkal élőkre, adják meg nekik az ön kormányzat által üzemeltetett elérhetőségeket.
Bük városa a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetőjéhez rendelte a feladatot, aki a családsegítő szolgálat munkatársaival együtt gondoskodik az otthonukban rekedt fogyatékkal élőkről. Gencsapátiban az Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény részletes felmérést készített az érintettek köréről, tájékoztatta őket a szolgáltatásról. Lukácsházán, Gyöngyösfalun, Döröskén, Vasalján és Iváncon sem kell aggódniuk a magányos betegeknek.

Szombathelyen úgy tűnik, több csatornán is folyik a segítségnyújtás. A fogyatékkal élők hívhatják ugyanazt a számot, mint az idős koruk miatt rászorulók (94/505-429), ugyanakkor dr. Károlyi Ákos jegyző a szociális iroda 94/520-149-es számát is jó szívvel ajánlja. Segítettek például a Parkinson-kórban és más betegségekben is szenvedő, mozgásában korlátozott Baranyai né Nagy Anitának, akinek férje is súlyos beteg.
Az intézkedési terv becslése szerint csaknem egymillió honfitársunk él valamilyen fogyatékossággal, rájuk különösen vigyáznunk kell. A vasi egyesület vezetője, amellett, hogy elégedett az intézkedéssel, hozzáteszi: a visszajelzések szerint az önmagukat ellátni képtelen embertársainkról szerencsére túlnyomó többségben a család, a rokonság gondoskodik Vas megyében.

(megjelent: Vas Népe, 2020. 04. 22.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- hat = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 3. péntek, Kornél, Soma napja van.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com