A mozgássérült Ákos rajzát is díjazták

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

kép

Hódmezővásárhely – A súlyosan mozgássérült Forrai Ákos rajza is díjat kapott a X. Diákok Őszi Tárlatán Vásárhelyen. A 15 éves fiú az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola Tagintézménybe jár, családja nagyon szerény körülmények között él, már az is nagy boldogság volt számára, hogy ott lehetett a díjátadón.

Nagyon szeretek rajzolni és zenét hallgatni is – árulta el a vásárhelyi Forrai Ákos, a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola Tagintézmény nyolcadikos tanulója. A 15 éves, súlyosan mozgássérült fiú a közelmúltban nyílt X. Diákok Őszi Tárlatán kiosztott díjak közül kiérdemelte az egyiket a hanghullámokat megjelenítő alkotásával. Az idei kiállítás témája: a zene a képzőművészetben. Több mint 100 mű készült. A legjobb munkák ? így Ákosé is ? jelenleg is láthatók a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

? Színes ceruzával készítettem a rajzom, a szivárvány összes színét felhasználtam. Bögrét, könyvet, könyvjelzőt kaptam érte. Tervezek sportautókat és mobiltelefonokat is ? mesélte a fiú, aki nagyon boldog, hogy a zsűri értékelte a munkáját. Ákos kerekesszékben tölti a napjait, a Támogatószolgálat hozza-viszi az iskolába. Az intézmény pedagógusainak komoly szervezőmunkát jelentett, hogy a fiú ott legyen a tárlat megnyitóján. Családja nagyon szerény körülmények között él, nemrég született kishúga, Kata. Ákosért már nem először fogott össze a tantestület.

? Számítógépezni is nagyon szeretek, de csak az iskolában tudok ? jegyezte meg a diák, aki az intézmény segítségével egy alapítványnak köszönhetően kapott egy laptopot. Sajnos nem tudja használni, mert nincs az otthonukban áram ? hallottuk a rajztanárától, Braun Katalintól.

? A fődíjas alkotást több napig készítette Ákos, aki nagyon szeret kézműveskedni. Jól bánik a tűvel is, legutóbb egy könyvjelzőt varrt a keresztneve kezdőbetűjével. Beszereztem számára egy nagyobb tűt, azzal ügyeskedik ? dicsérte a pedagógus.

A sajátos nevelési igényű gyerekekkel (értelmi, beszéd vagy mozgássérült, autista) foglalkozó intézmény egyre nagyobb hírnévre tesz szert a régióban ? jelenleg 118-an, 3 évestől 16 éves korig járnak az oviba, iskolába. Fejlesztési módszereik többek között terápiás lovaglás, úszás, logopédia, egyénre szabott terápia.

Jutalmazottak

A Diákok Őszi Tárlatának idei díjazottjai: III. kategóriában Kirilla Fruzsina 12. osztály (Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda), Olajos Réka 12. osztály (Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Kalmár Zsigmond Tagintézmény), Túri Ágnes 13. osztály (Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda), Pernye Katalin 10. osztály (Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Kalmár Zsigmond Tagintézmény). Különdíj: Hugyik Dávid, Király Dávid, Molnár Dávid 12. osztály (Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Kalmár Zsigmond Tagintézmény). II. kategóriában Szántó Lídia 8. osztály (Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola), Forrai Ákos 8. osztály (Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola), Gémes Antal 8. osztály (Bethlen Gábor Református Gimnázium), Nagy Zsófia 7. osztály (Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola), Rárósi Emese 7. osztály (Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola). Különdíj: Szőke Orsolya 6. osztály (Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény). Garai Kerámia Különdíj: Deák Ivó, Deák Viktor, Frányó Atilla, Frányó Levente, Molnár József, Panyor István Áron, Redenczki Tünde csapata (Táltos Általános Iskola). I. kategóriában Zoltai Csanád 4. osztály (Kertvárosi Katolikus Általános Iskola), Lőkös Tímea 3. osztály (Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda), Kovács Virág Réka 3. osztály (Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda), Pócsi Evelin 3. osztály (Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda), Miskolczi Miklós 3. osztály (Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda).

Adta hírül a delmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 * = tizennyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..