Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Music Factory - Everybody Dance Now

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A mozgássérült cica különleges képességgel rendelkezik: megérzi, kinek van szüksége a segítségére

- 2020. április 25. 16:37 - 124 megtekintés

A hátsó lábaira lebénult cica mindent megtesz, hogy megnyugtassa, és jobb kedvre derítse a négylábú pácienseket.

Egy orosz állatorvosi klinika látszólag ugyanolyan, mint a legtöbb rendelő: az épületben a fehér és a kék színek uralkodnak, és az elhivatott orvosok mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászoruló apróságokon. Van azonban egyvalami, amiben nagyon is különböznek a többi állatkórháztól.

Náluk ugyanis lakik egy különleges „orvos”, aki cukiságával elvarázsolja az odaérkezőket. De nemcsak az embereket deríti jobb kedvre, hanem a beteg négylábúakat is. Ő nem más, mint Lucifer, azaz Lucik, a fekete, mozgássérült macska, aki mindig tudja, kinek van rá a legnagyobb szüksége.

A rendelő ajtaja elé tették a mozgássérült cicát

A cicát 2013-ban találták a dolgozók a Perm városában található rendelő ajtaja előtt. Ekkor még egészen picike volt, és mihelyt felvették, azt is látták, hogy nem olyan, mint a többiek. A gerince sérült volt, ami miatt hátsó lábait nem tudta mozgatni. Az orvosok kezdetben azt tervezték, hogy segítenek rajta, aztán pedig megpróbálják örökbe adni, de Lucik állapota sajnos nem sokat javult. Sétálni már szerencsére tud önállóan, kissé csúszva, bicegve, de részben lebénult, mozgássérült fekete cicaként nem sok esélye volt új gazdit találni, ezért megtalálói úgy döntöttek, megtartják őt a klinikán.

A munkatársak féltek attól, mit szól majd az új, négylábú kollégához a főnökük, ám a kórház igazgatója első látásra beleszeretett Lucikba, így nem volt kérdés, hogy ott maradhat-e. Rövid idő alatt megszokta és belakta a rendelőt, ami új otthona lett. Minden zugot megnézett, felfedezett, és élvezte az ott dolgozók rajongását.

Új otthonra és munkára lelt az állatkórházban

A rendelő munkatársai közösen gondoskodnak a cicáról, aki mindegyik új gazdiját imádja. Miután biztonságban érezte magát a helyen, megható szokására lettek figyelmesek az orvosok és az asszisztensek. Lucik ugyanis mindig odament azokhoz az állatokhoz, akik a leginkább féltek, vagy akik a legrosszabb állapotban voltak, és ahogy csak tudta, próbálta nyugtatni őket. Mindig megérezte, melyiküknek van szüksége a támogatására, és vagy a ketrecükön keresztül a jelenlétével segített nekik, vagy pedig odabújt azokhoz, akikhez tehette.

A macska a mai napig ugyanezt teszi a páciensekkel, sőt minden kis beteget, akit csak lehet, alaposan megszemlél, és van, akivel játszanak is egy picit. Az orvosok munkáját is megkönnyíti, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az állatok jobban hozzászokjanak az idegen környezethez, könnyebben viseljék a vizsgálatokat, és nyugodtabbak legyenek az ott-tartózkodásuk alatt. Lucik ráadásul hétvégén is dolgozik, így a hosszabb időre bent tartott négylábúak sosem érzik magukat egyedül.

De nemcsak a vendégeknek, hanem az orvosoknak is segít: egy nehéz munkanap közben vagy után dorombolásával elűzi a stresszt, és gondoskodik arról, hogy mindenki boldogabban, higgadtabban térhessen haza. Lucik egyébként nem csak lelkileg támogat másokat: többször adott már vért is, amikor szükség volt rá. A klinika dolgozói a lehető legjobb gondját viselik a cicának, odafigyelnek rá, törődnek vele, és el sem tudják már képzelni nélküle a munkahelyüket.

rendelő Instagram-oldalán mostanában is rendszeresen osztanak meg róla fotókat, a netezők pedig odáig vannak a cuki segédért. Lucik ma már igazi sztár lett az odalátogatók körében, és aki csak teheti, meg akarja őt simogatni a kórházban tett látogatása során.

(Forrás: Femina.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 * három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com