A pillangók szabadok

Beküldve ide: Színház | 0

A Thália Színház ezúton szeretné figyelmükbe ajánlani új bemutatóját, mely egy 20 éves vak fiatalember életébe enged bepillantást. A fiú édesanyjához és a lányokhoz fűződő kapcsolata mély gondolatokat ébreszt a nézőben. Közben jókat derülünk, a két fiatal színész, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály, valamint Béres Ilona remek alakításán. Az előadás pozitív kicsengése sok-sok családnak adhat erőt, energiát, bizakodást a jövőt illetően.

Leonard Gershe: A pillangók szabadok című remekművét november 18-tól láthatják az érdeklődők a Thália Színház Új Stúdiójában.

A darabról röviden:

„Senki nem olyan vak, mint az, aki nem akar látni” L.Gershe (1922–2002)

Don húsz éves, elit családból származó fiatalember, az anyja nyomasztó szeretete elől költözött el otthonról. Egyetlen vágya, hogy bebizonyítsa, képes megállni a saját lábán.

– Első lépése: bérel egy szobát, ahol egyedül élhet.

Jill zűrös családból származó szertelen színészpalánta. A siker és a hírnév reményében költözött el otthonról. Egyetlen vágya, hogy színésznő legyen. Bármi áron!

– Első lépése: bérel egy szobát a művésznegyedben, hogy „tűz közelben” legyen.

Don és Jill bérelt szobáját egyetlen ajtó választja el egymástól. Ami kinyílik…

A fordulatos jelenetekben és szellemes párbeszédekben gazdag vígjáték igazi világsiker. Gershe A pillangók szabadok című vígjátékát az 1969-es ősbemutató után Budapesten már 1972-ben bemutatták. Film is készült a műből, amelyben a lány szerepét az akkor még kezdő színésznő, Goldie Hawn alakította.

Az előadás időtartama: 120 perc (1 szünettel)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = öt

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..