Az Untold egyszer csak visszavonta a fogyatékkal élőknek szánt ingyenes bérleteit

Beküldve ide: Kultúra | 0

A nemsokára kezdődő Untold fesztivál szervezői az „utolsó pillanatban” visszavonták azokat a bérleteket, amelyeket a fogyatékkal élőknek szoktak kiutalni minden évben, számolt be a hírről a Kolozsvári Rádió.

Nagy Andrea, a rádió munkatársa beszámolt arról, hogy ő maga is – mint látássérült személy – június elején igényelte a bérletet, aztán június közepén értesítették, hogy rajta van a listán, és meg fogja azt kapni. Nagy Andrea beszámolója szerint rajta kívül még 99, tehát összesen 100 személy kapott volna a fogyatékkal élőknek szánt bérletekből. A Kolozsvári Rádió munkatársának elmondása szerint ez már évek óta így működik, hogy az Untold kiutalja a fogyatékkal élőknek és a kísérőiknek a fesztiválbérleteket. Elmondása szerint csütörtökön este, amikor a jegyek kiutalására került volna sor, mindenkivel – akit előzőleg biztosítottak arról, hogy megkapja a bérletet – közölték, hogy ez a bérlet már nem jár nekik. A szervezők egy e-mailben közölték az érintettekkel, hogy nem tudnak számukra teljes bejárást biztosítani az Untoldra, csupán kiválaszthatnak egy napot és csak azon a napon vehetnek részt a fesztiválon. Elmondása szerint viszont több érintettel is beszélgetett az esetről, akik arról számoltak be, hogy semmi esetre sem tudtak feliratkozni a fesztivál zárónapjára, amely a fesztivál legfontosabb napja is egyben, mivel ekkor lép fel Robi Williams. A Kolozsvári Rádió munkatársa elmondta, hogy az eset többek között azért is problémás, mert az Untoldra rengetegen érkeznek Kolozsváron kívülről, és köztudott, hogy ilyenkor a szálláshelyek árai az egekbe szöknek. Elmondása szerint többek között egy Konstancán élő anyuka is – aki a 24 éves értelmi fogyatékos fiával érkezett volna a fesztiválra – már előre kifizetett 1000 lejt a kolozsvári szállásukra, ezt pedig senki sem fogja nekik visszatéríteni. Nagy Andrea az eset miatt kapcsolatba lépett az Untold szervezőivel. Beszámolója szerint az egyik szervezőt, Kovács Csabát – aki 4 éve foglalkozik a fogyatékkal élők ingyenes bérleteivel – is csak csütörtökön értesítették a döntésről. A fesztivál főszervezői egy hivatalos állásfoglalásban válaszoltak Nagy megkeresésére, és közölték a rádió munkatársával, hogy ők nem igazán értik, hogy mi a probléma. „Ők nem érzik úgy, hogy a fogyatékosokat gátolták volna abban, hogy részt vegyenek a fesztiválon, hisz biztosították, hogy mindenki egy-egy általa kiválasztott napon részt vehet az eseményen, és mivel a fesztiválon való részvételre nagy a kereslet, ezért ők úgy érzik, hogy jó döntést hoztak”- nyilatkozta Nagy Andrea. A rádió munkatársa elmondta, sok sorstársa amúgy is megvette volna a jegyet, hogyha előzőleg nem biztosítják őket arról, hogy ingyen bérletre jogosultak.  (Forrás:a Transindex.ro portál/Kolozsvári Rádió) ———————————————————————————————————————- Untold fesztivál A kolozsvári Untold Festival, bár csak 2015-ben rendezték meg először, Románia legnagyobb zenei fesztiváljának számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 - = nulla

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..