Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Koncz Zsuzsa - keresem a szót

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Az Untold egyszer csak visszavonta a fogyatékkal élőknek szánt ingyenes bérleteit
- 2019. július 28. 17:32 - 77 megtekintés

A nemsokára kezdődő Untold fesztivál szervezői az „utolsó pillanatban” visszavonták azokat a bérleteket, amelyeket a fogyatékkal élőknek szoktak kiutalni minden évben, számolt be a hírről a Kolozsvári Rádió.

Nagy Andrea, a rádió munkatársa beszámolt arról, hogy ő maga is – mint látássérült személy – június elején igényelte a bérletet, aztán június közepén értesítették, hogy rajta van a listán, és meg fogja azt kapni. Nagy Andrea beszámolója szerint rajta kívül még 99, tehát összesen 100 személy kapott volna a fogyatékkal élőknek szánt bérletekből. A Kolozsvári Rádió munkatársának elmondása szerint ez már évek óta így működik, hogy az Untold kiutalja a fogyatékkal élőknek és a kísérőiknek a fesztiválbérleteket. Elmondása szerint csütörtökön este, amikor a jegyek kiutalására került volna sor, mindenkivel – akit előzőleg biztosítottak arról, hogy megkapja a bérletet – közölték, hogy ez a bérlet már nem jár nekik. A szervezők egy e-mailben közölték az érintettekkel, hogy nem tudnak számukra teljes bejárást biztosítani az Untoldra, csupán kiválaszthatnak egy napot és csak azon a napon vehetnek részt a fesztiválon. Elmondása szerint viszont több érintettel is beszélgetett az esetről, akik arról számoltak be, hogy semmi esetre sem tudtak feliratkozni a fesztivál zárónapjára, amely a fesztivál legfontosabb napja is egyben, mivel ekkor lép fel Robi Williams. A Kolozsvári Rádió munkatársa elmondta, hogy az eset többek között azért is problémás, mert az Untoldra rengetegen érkeznek Kolozsváron kívülről, és köztudott, hogy ilyenkor a szálláshelyek árai az egekbe szöknek. Elmondása szerint többek között egy Konstancán élő anyuka is – aki a 24 éves értelmi fogyatékos fiával érkezett volna a fesztiválra – már előre kifizetett 1000 lejt a kolozsvári szállásukra, ezt pedig senki sem fogja nekik visszatéríteni. Nagy Andrea az eset miatt kapcsolatba lépett az Untold szervezőivel. Beszámolója szerint az egyik szervezőt, Kovács Csabát – aki 4 éve foglalkozik a fogyatékkal élők ingyenes bérleteivel – is csak csütörtökön értesítették a döntésről. A fesztivál főszervezői egy hivatalos állásfoglalásban válaszoltak Nagy megkeresésére, és közölték a rádió munkatársával, hogy ők nem igazán értik, hogy mi a probléma. „Ők nem érzik úgy, hogy a fogyatékosokat gátolták volna abban, hogy részt vegyenek a fesztiválon, hisz biztosították, hogy mindenki egy-egy általa kiválasztott napon részt vehet az eseményen, és mivel a fesztiválon való részvételre nagy a kereslet, ezért ők úgy érzik, hogy jó döntést hoztak”- nyilatkozta Nagy Andrea. A rádió munkatársa elmondta, sok sorstársa amúgy is megvette volna a jegyet, hogyha előzőleg nem biztosítják őket arról, hogy ingyen bérletre jogosultak.  (Forrás:a Transindex.ro portál/Kolozsvári Rádió) ———————————————————————————————————————- Untold fesztivál A kolozsvári Untold Festival, bár csak 2015-ben rendezték meg először, Románia legnagyobb zenei fesztiváljának számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* nyolc = 32

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300