Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorajánlat -

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Az Untold egyszer csak visszavonta a fogyatékkal élőknek szánt ingyenes bérleteit
- 2019. július 28. 17:32 - 204 megtekintés

A nemsokára kezdődő Untold fesztivál szervezői az „utolsó pillanatban” visszavonták azokat a bérleteket, amelyeket a fogyatékkal élőknek szoktak kiutalni minden évben, számolt be a hírről a Kolozsvári Rádió.

Nagy Andrea, a rádió munkatársa beszámolt arról, hogy ő maga is – mint látássérült személy – június elején igényelte a bérletet, aztán június közepén értesítették, hogy rajta van a listán, és meg fogja azt kapni. Nagy Andrea beszámolója szerint rajta kívül még 99, tehát összesen 100 személy kapott volna a fogyatékkal élőknek szánt bérletekből. A Kolozsvári Rádió munkatársának elmondása szerint ez már évek óta így működik, hogy az Untold kiutalja a fogyatékkal élőknek és a kísérőiknek a fesztiválbérleteket. Elmondása szerint csütörtökön este, amikor a jegyek kiutalására került volna sor, mindenkivel – akit előzőleg biztosítottak arról, hogy megkapja a bérletet – közölték, hogy ez a bérlet már nem jár nekik. A szervezők egy e-mailben közölték az érintettekkel, hogy nem tudnak számukra teljes bejárást biztosítani az Untoldra, csupán kiválaszthatnak egy napot és csak azon a napon vehetnek részt a fesztiválon. Elmondása szerint viszont több érintettel is beszélgetett az esetről, akik arról számoltak be, hogy semmi esetre sem tudtak feliratkozni a fesztivál zárónapjára, amely a fesztivál legfontosabb napja is egyben, mivel ekkor lép fel Robi Williams. A Kolozsvári Rádió munkatársa elmondta, hogy az eset többek között azért is problémás, mert az Untoldra rengetegen érkeznek Kolozsváron kívülről, és köztudott, hogy ilyenkor a szálláshelyek árai az egekbe szöknek. Elmondása szerint többek között egy Konstancán élő anyuka is – aki a 24 éves értelmi fogyatékos fiával érkezett volna a fesztiválra – már előre kifizetett 1000 lejt a kolozsvári szállásukra, ezt pedig senki sem fogja nekik visszatéríteni. Nagy Andrea az eset miatt kapcsolatba lépett az Untold szervezőivel. Beszámolója szerint az egyik szervezőt, Kovács Csabát – aki 4 éve foglalkozik a fogyatékkal élők ingyenes bérleteivel – is csak csütörtökön értesítették a döntésről. A fesztivál főszervezői egy hivatalos állásfoglalásban válaszoltak Nagy megkeresésére, és közölték a rádió munkatársával, hogy ők nem igazán értik, hogy mi a probléma. „Ők nem érzik úgy, hogy a fogyatékosokat gátolták volna abban, hogy részt vegyenek a fesztiválon, hisz biztosították, hogy mindenki egy-egy általa kiválasztott napon részt vehet az eseményen, és mivel a fesztiválon való részvételre nagy a kereslet, ezért ők úgy érzik, hogy jó döntést hoztak”- nyilatkozta Nagy Andrea. A rádió munkatársa elmondta, sok sorstársa amúgy is megvette volna a jegyet, hogyha előzőleg nem biztosítják őket arról, hogy ingyen bérletre jogosultak.  (Forrás:a Transindex.ro portál/Kolozsvári Rádió) ———————————————————————————————————————- Untold fesztivál A kolozsvári Untold Festival, bár csak 2015-ben rendezték meg először, Románia legnagyobb zenei fesztiváljának számít.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét * = 42

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 14:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 12. szerda, Klára napja van.
Az év 33. hete és 225. napja.
Holnap Ipoly napja lesz.

1236. IV. Béla panaszolta, hogy némely nemesek, kik felségsértésben elmarasztaltattak, ingóságaikat és egyéb javaikat szerzeteseknél elrejtették. A pápa ezek után elrendelte, hogy a letétemények megszüntetését az egyház fenyítéssel segítse.


1962. Közzéteszik az Országos Pedagógiai Intézet létesítéséről szóló kormányhatározatot.


Szabó Lőrinc: Kis Klára énekel

Mintha szellemeket akarnál
idézni, óriásokat,
kiknek hatalma elragad.
úgy ülsz néha a zongoránál,

úgy énekelsz: a túlvilágba
kapcsol valami titkos és
ijesztő átlényegülés,
az isten vagy a semmi vágya.

A zene érlel. Mint imában
a bűnös, vagy mint nyers vasak
a villamos tekercs alatt.

átváltozol az áramában,
s oly erő száll meg, oly varázslat,
hogy már te tanítod apádat.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com