Barabás Éva aranyérmes lett!

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A Fókusz műsorvezetője azzal a sportolóval játszott, akinek karrierjét köszönheti. Barabás Éva szerint azt, hogy ma sikeres televíziós, részben egy vak férfinak köszönheti.

– Annak idején a Riporter kerestetik versenyében vettem részt. Hétről hétre az volt az egyik feladatunk, hogy izgalmas és érdekes riportalanyt találjunk és öt perces beszélgetésben mutassuk be. Az egyik fordulóból éppen hazafelé utaztam éppen, amikor hallottam a rádióban egy beszélgetést a Csörgőlabda Válogatott tagjaival. Akkor nem tudtam, mi ez a sportág, de abban azonnal biztos voltam, hogy az András nevű játékossal szeretnék interjút készíteni, mert nagyon jó humorú, életvidám embereknek tűnt – mesélte Évi az RTL Bulvárnak. – Szabó András vonakodva ugyan, de igent mondott a felkérésemre. Állandó nézője volt a vetélkedőnek, és úgy látta, hogy mindig kevesebb pontot szereztek azok, akik fogyatékos emberrel beszélgettek. Örültem, hogy rá tudtam venni az interjúra, mindenkitől maximális pontszámot kaptam a feladatra. Sőt, a zsűri még a riport után is folytatta a beszélgetést. Én pedig innentől kezdve szárnyakat kaptam. Hiszem, hogy azért sikerült a karrierem, mert ő akkor eljött, tehát valamennyire neki is köszönhetem a pályafutásomat. Szabó Andrással Évi azóta is jó barátságban van, és a Fókusz műsorvezetője azt is pontosan megtanulta, mi is az a csörgőlabda. Olyannyira, hogy ő maga is szokott játszani, legutóbb most hétvégén lépett pályára. – András most köszönt el a válogatottól, 30 éven át versenyzett, paralimpián is sikeresen vett részt. Versenyezni már nem fog, most játszott utoljára hivatalosan külföldi csapattal válogatott mezben. És az volt a kérése, hogy ha lehet, szeretne még velünk is csörgőlabdázni egyet. Természetesen igent mondtam, egy labda formájú tortát is vittem, hogy elbúcsúztassuk Andrást. Bár nem volt olyan érzésem, hogy bármi is véget ért volna, jó hangulatú mérkőzés volt. Évi szerint a csörgőlabdázás egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. – Aki látó, vagy gyengénlátó, annak leragasztják a szemét, és egy sötét szemüveget is kap, így játszunk. Öt perc után folyik az emberről a víz, és hihetetlenül kell koncentrálni. A labda belül csörög, folyton figyelni kell, merre lehet. Meg kell zavarni az ellenfél hallását, és elképesztő, mennyire tudnak trükközni. Én például állandóan összekevertem az irányokat, azt hittem, átlósan gurítok, miközben a labda egyenesen ment. Azért a műsorvezetőnek sikerült gólt gurítania, és egy aranyérmet is kapott a teljesítményéért. Forrás: RTL Bulvár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- hat = 2

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..