Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Rapülők - Nem Adom Fel

Hallgatók száma: 33

Debreceniek segítenek debrecenieken: elindult a városi segélyalap támogatási rendszere

- 2020. április 26. 11:16 - 201 megtekintés

Csütörtöktől lehet kérelmet benyújtani a Debrecen Város Segélyalapra. Anyagi segítséget kaphatnak azok a debreceniek, akik a járvány miatt veszítették el állásukat. A Segélyalapba egyre több felajánlás érkezik, jelenleg 120 felajánlás után csaknem 120 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzati alszámlán – jelentette be Papp László polgármester.

Március 20-án hirdette meg Papp László polgármester 20 millió forintos kezdő összeggel a Debrecen Város Segélyalapot annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt állásukat elveszített debrecenieknek anyagi segítséget tudjanak nyújtani. A bejelentéssel egy időben a polgármester áprilisi bérét ajánlotta fel, amelyet az alpolgármesterek és a Fidesz-KDNP frakció áprilisi tiszteletdíjának felajánlása követett.

Az elmúlt egy hónapban 122 felajánlás érkezett cégektől és magánszemélyektől, köztük 20 cég, 3 szervezet és 99 magánszemély segített.

Így az önkormányzati alszámlán a csütörtöki napon 117 781 298 forint állt rendelkezésre.

 Él az Együtt vagyunk Debrecen! gondolat, mert városi összefogásból jelentős összeg gyűlt össze a Debrecen Város Segélyalapjában, ahova várjuk a további felajánlásokat – mondta Papp László polgármester.

A Segélyalapba befolyt felajánlások felhasználásával az önkormányzat gyors és hatékony segítséget kíván nyújtani azoknak a személyeknek, családoknak, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően, azzal összefüggésben kerültek nehéz anyagi helyzetbe azáltal, hogy munkahelyüket elvesztették, keresőtevékenységüket nem tudják folytatni.

A Debrecen Város Segélyalapra a csütörtöki naptól nyújthatják be igényeiket azok a debreceniek, akik a járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe:

A támogatás feltételei a következők:

 • 2020. január 1. napját megelőzően már debreceni állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Debrecenben élő magánszemélynek,
 • a veszélyhelyzet kihirdetése (2020. március 11.) után szűnt meg a foglalkoztatásra irányuló jogviszonya
 • a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 60 ezer forintot. Ugyanazon családból csak egy személy részesíthető támogatásban.
A kérelmezők többféle támogatásból választhatják ki a helyzetüknek leginkább megfelelőt:
Pénzbeli támogatás:
 • a lakhatás költségei közül: a közüzemi számlák vonatkozásában a támogatás 20 ezer forint/hó 3 hónapon keresztül, vagy a lakás bérleti díjának támogatása a bérleti díj 50 százaléka mértékéig, de legfeljebb 30 ezer forint/hó 3 hónapon keresztül, vagy
 • a digitális távoktatásban való részvételhez szükséges taneszközök (laptop, tablet) beszerzésére egyszeri alkalommal 25 ezer forint,
vagy természetbeni juttatás:
 • havonként 13 ezer forint értékben, melyből a tartós élelmiszercsomag értéke 10 ezer forint/hó, a háztartási tisztítószerek, higiéniás termékek értéke 3 ezer forint/hó, 3 hónapon keresztül.
A felhívás és az adatlapok az alábbi helyeken érhetők el:
Online kitöltéshez:https://segelyalap.debrecen.hu
Nyomtatható formában:www.debrecen.hu
Nyomtatott formában: Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) Vár u. felőli porta és Régi Városháza (Debrecen, Piac u. 20.) főbejárat felőli porta.
– Szeretnénk a kérelmezőknek segítséget nyújtani a szükséges dokumentumok kitöltésében, ezért a családsegítő szervezeteink várják az érintetteket – mondta Széles Diána alpolgármester. 
 
A kérelem kitöltéséhez segítséget nyújtanak a területileg illetékes család- és gyermekjóléti szolgálatok munkanapokon az alábbi elérhetőségeken:
 
 • Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja (Debrecen, Thomas Mann u. 2/A.): 8-16 óra között. Tel.: (52) 411-133, (52) 447-724
 • Forrás Lelki Segítők Egyesülete Család- és Gyermekjóléti Szolgálata (Debrecen, Kishegyesi út 36.): 8-14 óra között, Telefon: (52) 492-757
 • Héra Család- és Gyermekjóléti Szolgálat (Debrecen, Pósa u. 1.): 8-12 óra között, Tel.: (52) 478-123, (52) 525-508
 • A Segélyalappal kapcsolatosan tájékoztatást nyújtanak az önkormányzat telefonos ügyfélközpontjában is hétköznap, munkaidőben a 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631 telefonszámokon.
A beérkező kérelmeket egy szakmai testület véleményezi, amelynek tagjai a Közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke, Kiss Sándor önkormányzati képviselő, Kőszeghy Csanád Ábel független önkormányzati képviselő, valamint a Debreceni Karitatív Testület és a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ delegáltja.
Annak érdekében, hogy a támogatást személyi-jövedelemadó mentesen tudják eljuttatni a kérelmezőknek, bevonták a támogatási rendszerbe a Debreceni Karitatív Testületet és annak jelenlegi elnöki posztját betöltő görögkatolikus Hajdúdorogi Főegyházmegyét. A Debreceni Karitatív Testület markáns szerepet tölt be a veszélyhelyzet miatt hátrányos körülmények közé jutott személyek átmeneti megsegítésében. Ebben szerzett tapasztalatát kamatoztatja a Segélyalap felhasználása során is.
A kérelmek fogadása és elbírálása a Segélyalapban rendelkezésre álló összeg felhasználásáig folyamatos.
A kérelmeket heti rendszerességgel véleményezi a szakmai testület, majd javaslatával továbbítja döntésre. Minden hét csütörtöki napján az előző nap 12 óráig hiánytalanul előterjesztett kérelmekről születik döntés, melyről a kérelmezők írásban kapnak értesítést.
Pozitív döntés esetén a pénzbeli támogatást bankszámlára utalással vagy postai úton történő kifizetéssel kapják meg a kérelmezők. A természetbeni támogatásként igényelt élelmiszer- és tisztítószercsomagot a Debreceni Karitatív Testület házhoz szállítja.
– A Debrecen Város Segélyalap mind a beérkezett támogatások összegét tekintve, mind a kialakított rendszer szempontjából kiemelkedő az országban – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az operatív törzs tagja.
A Debrecen Város Segélyalap egy olyan kezdeményezés, amely lehetőséget teremt a debrecenieknek arra, hogy debrecenieken segítsenek, de egyben lehetőség arra is, hogy közös erővel enyhítsük a járvány okozta nehézségeket.
Az elkülönített bankszámla neve: DMJV-DEBRECEN VÁROS SEGÉLYALAP
Elkülönített bankszámla száma: 11738008-15461009-11440008
A számlatulajdonos neve: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat
A számlatulajdonos címe: 4024 Debrecen, Piac utca 20.
Az adományozással kapcsolatosan munkanapokon 8 és 16 óra között a következő telefonszámon lehet érdeklődni: +3652/511-470
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* három = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika napja van.
Az év 31. hete és 216. napja.
Holnap Krisztina napja lesz.

1298. A pesti országgyűlés szegénységi bizonyítványa az itt alkotott törvénykönyv. A törvény előszava ismerteti az ország közállapotát: "Endre király koronázásakor oklevélbe foglaltattak ugyan, de meg nem tarttattak. Az egyházak, nemesek és más honfiak vagyonukból kifosztva, végnyomorúságra jutottak." A féktelenkedők ellen a kiátkozást és szükség esetén a külerő segítségül hívását rendelte. Ez szegénységi bizonyítvány volt.


1933. A felsőház elfogadja az 1933:XVIII. törvénycikket a földbirtokrendezés befejezéséről.


Lengyel József

Ember hova tartozol?

Ember hova tartozol?
Mutasd mit csináltál!

Nem tettél semmit? Nem baj.
S meglásd eligazítjuk, ha ellenségnek érzed magad.

Semmit se akarsz csinálni?
Annyi mint rossznak lenni.
A senkihez sem tartozókhoz tartozol?
Azt hiszed lehet?!!!

Veszedelmes dolog,
De az történik, amit akarsz:
Élhetsz, ha úgy akarsz,
Meghalsz, ha jobb a veszendőség.

Ez az individuum tisztelése!
Teszel, amint jobb neked!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com