Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Egységes parkolási stratégia készül Budapesten
- 2008. december 2. 18:12 - 2628 megtekintés

Fejlesztenék a parkolóórákat, így bankkártyával, később pedig akár a BKV e-ticketing rendszere segítségével is lehetne fizetni a parkolásért

Új, egységes parkolási rendszert vezetnének be a fővárosban jövő tavasszal – mondta kedden a Független Hírügynökségnek a Parking Kft. ügyvezető igazgatója. Gyarmati Zoltán szerint elsősorban a fővárosban lakók parkolását biztosítanák, újabb P+R parkolókat létesítenének és visszaszorítanák a mozgáskorlátozott-igazolványokkal visszaélők számát. Tavasztól várhatóan több helyen és nagyobb összeget kell majd fizetni a parkolásért. A parkolási díj emelése is szerepel az elképzelések között, a javaslatcsomag márciusban kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé. A fizető parkolás nem elsősorban a díjszedést, hanem a forgalomszabályozást szolgálja – mondta a Független Hírügynökségnek Gyarmati Zoltán. Az ügyvezető igazgató szerint az a cél, hogy csak az jöjjön autóval a főváros belső területeire, aki másként nem tudja ügyeit elintézni. A szakember szerint komoly problémát okoz, hogy a fővárosi kerületek több ingyenes engedélyt adnak ki az ott élőknek, mint ahány parkolóhely van. Az új koncepció alapján egy ingatlanhoz csak egy ingyenes lakossági engedély járna, míg a másodikat kedvezményesen kapnák a lakók. Budapesten a parkolóhelyek 17 százalékát foglalják el mozgássérült-kártyával, miközben a fővárosiak 5-6 százaléka mozgáskorlátozott. A fővárosnak ebből évente félmilliárd forint vesztesége származik, ezért lépéseket terveznek a jogtalanul használt vagy hamis mozgáskorlátozott-igazolványok visszaszorítása érdekében is. Fejlesztenék a parkolóórákat, így bankkártyával, később pedig akár a BKV e-ticketing rendszere segítségével is lehetne fizetni a parkolásért. Egy olyan új honlapot is indítanak jövő tavasszal, amelyen az autók tulajdonosai ellenőrizhetik, megbüntették-e őket a parkolási szabályok megsértése miatt. A tervezett díjemelés többletbevételéből a főváros P+R parkolókat létesíthet, de a BKV-t, a kerékpáros közlekedést és az útfelújításokat is támogathatja. 2008-ban 400 millió forintnyi uniós forrásból összesen 700 autó befogadására alkalmas P+R parkolót épített a Parking Zrt. a XVII. és a XXII. kerületi elővárosi vasútállomásoknál. A III. kerületben csaknem 1000, a Kőbánya-Kispest metróállomásnál több száz, míg Zuglóban, a földalatti végállomásánál további több mint 400 férőhelyes P+R parkolót építenek a közeljövőben. A készülő 4-es metró Etele téri végállomásán pedig több mint 3 ezer jármű fogadására kész P+R parkoló létesül. Forrás: FH

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 7

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van.
Az év 04. hete és 23. napja.
Holnap Timót napja lesz.

1458. Szilágyi Mihály meghívására Garay és pártja Budáról a befagyott Dunán átjött Pestre.


1830. Virág Benedek "a nemzeti lélek tüzes ébresztőjének és a honszeretet, az erény éltetőjének " halála Budán.


Utassy József: Vadászdalocska

Róka, terítsd le a bundád!
Hideg a föld, minden havas.
Hová térdeljen, ha jön a
hóvirágbűvölő Tavasz?"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302