Foglalkoztatást elősegítő programok a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért civilszervezetnél.

Beküldve ide: Hallássérült | 0

A szervezet munkáját immár több éve végzi és ennek során több száz hallássérült elhelyezkedését segítette elő különböző munkahelyeken az ország más-más területein.

Ezt a hosszú évek óta tartó munkát megkoronázza egy program, aminek az a neve, hogy Foglalkoztatás 2017 program, ennek keretében egy éven keresztül van/volt költségvetés hallássérültek munkavállalásának elősegítésére, munkaadókkal való kapcsolattartásra. Ennek keretében több száz munkaadóval kezdeményeztek a kapcsolatot azért, hogy megtudják, hogy vannak-e hallássérültek a munkahelyen, van e fogadókészségük a foglalkoztatásukra, mennyire érzékenyek erre a témára. Ez a program sokat segített, lehetővé tette, hogy munkaerő piaci szolgáltatások keretében megvalósítsák a mindenki számára hozzáférhető tudást: tanácsadás multimédiás eszközök használat, kísérések találkozások, tesztelések során. E sokféle tevékenység sokféle szaktudást igényel. Először történt, hogy fizetést tudtak adni minden programban részt vevő munkatársuknak az elvégzett munkáért.
Sikerült több mint tíz embert elhelyezniük különböző cégeknél, akik többségében ott is maradtak, bár kétségtelenül jellemző hogy nincs mentorálás, munkahelyi asszisztencia, amely a megtartásukat elősegítené.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 4 = húsz(on) négy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..