Hatékony drog-felvilágosítást minden gyermeknek!

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A drogok fogyasztása végső soron mindig is csak problémát jelentett mind az egyének, mind a társadalom számára. A XX. század végének egyik szomorú jelensége, hogy a felnőtt életeket is tönkretevő kábítószerek már az egyre ifjabb korosztályokat veszélyeztetik. A fiataloknál az elkerülhetetlen testi rombolásnál is nagyobb veszélyt jelentenek a drogok szellemi és szociális hatásai, az értékvesztés, céltalanság, családi és baráti kötelékek széthullása.

Vajon mire számíthat egy olyan társadalom, melynek felnövekvő generációja a tisztesség és becsület helyett az önrombolásban és pusztításban keres menedéket?

A drogprobléma kezelése létfontosságú feladat, ezért kell különös figyelmet fordítani arra, hogy olyan eszközökkel végezzük, melyek egészséges és gondolkodó embereket eredményeznek.

Elfogadhatatlan az olyan „drog-felvilágosítás”mely szerint gyermekeink „úgyis drogozni fognak, tanítsuk meg őket arra, hogyan tegyék biztonságosan”.

A drogprobléma kezelésének olyan módszerei, melyek csak növelik a drogfogyasztók és drogfüggők számát, döbbenetes költségeket rónak a társadalombiztosításra, ezen keresztül pedig minden magyar állampolgárra. Ennek egyik mutatója pl. hogy Magyarországon évente mintegy 10 milliárd forintot költünk az adófizetők pénzéből a drogprobléma kezelésére, mégis a budapesti 16 évesek 47,5%-a kipróbálta már a tiltott szereket, és a vidéki városokban sem bíztató a helyzet.

A megfelelő, korszerű és érthető felvilágosítás adja meg a reményt egy gyermeknek, hogy tisztán és szabadon gondolkozzék, hogy saját elhatározásából válasszon értelmes tevékenységeket, kikapcsolódást, a drogok kipróbálása helyett.

Sajnálatos tény, hogy Magyarországon a másfélmillió diákból mindössze százhúszezren részesülnek évente legalább egyszer bármilyen drog-felvilágosításban, azaz gyermekeink 93 százaléka nem kap tájékoztatást a kábítószerek tényleges hatásait illetően!

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a drogproblémát mindig megelőzi az élet valamilyen más problémája, viszont azt a tényt is tudomásul vettük, hogy ezek a problémák kizárólag drogmentes élettel oldhatók meg.

A fentiek fényében egyetértünk e felhívás céljával, és aláírásunkkal ezt ki is nyilvánítjuk. Továbbá szerződéses partnerünknek tekintünk minden aláírót a következőkben:

Tegyük reális célkitűzéssé: Hatékony drog-felvilágosítást minden magyar gyermeknek!

Ne fogadjunk el ártalmas „megoldásokat”. Gyermekeink jövője a tét.

Egyetértek a Felhívásban megfogalmazott céllal és felelősséggel, s ezúton csatlakozom azokhoz, akik e nemes célért küzdenek:

A megfelelő felvilágosítás adja meg a reményt egy gyereknek, hogy tisztán és szabadon gondolkozzék, hogy saját elhatározásából válasszon értelmes tevékenységeket, kikapcsolódást és hobbit a drogok helyett.

* Név


* Poszt / Titulus


* Cím


* E-mail cím


2009

Adatvédelmi nyilatkozat:

Én, mint a felhívás aláírója tudomással bírok arról, hogy a közölt adatszolgáltatás önkéntes. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalmat működtető Héliosz Alapítvány (1087 Bp., Könyves Kálmán krt. 76.), mint adatkezelő nyilvántartásába felvegye, tárolja, valamint kezelje. Tudomással bírok az adatszolgáltatás céljáról, azaz, hogy tájékoztatást kapjak a mozgalom folyamatos tevékenységéről. Tudomásul veszem továbbá, hogy az adatkezelő az adatokat más cég vagy szervezet részére nem továbbítja, és harmadik személy részére nem teszi hozzáférhetővé. Az adatkezelő mindaddig jogosult az adataimat kezelni, amíg írásos értesítést nem küldök a részére, amelyben az adatkezeléshez adott hozzájárulásom megvonom.

Héliosz Alapítvány, 1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.,
Tel.: 352-1797,
E-mail:
maraton@drogmentes.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


kettő + = 10

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..