“Irány a hangok után “

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A Nyírségi Látássérültek Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével 3 napos programot valósított meg Nyíregyházán 2010.06.30-2010.07.02. között – rádió amatőr “futóversenyt”.

Versenyfelhívásukra 44 versenyezni vágyó látássérült jelezte részvételét. Rendezvényüket megtisztelte Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke aki, megnyitó beszédében beszélt arról,nagyon örül ennek az ” újszerű kezdeményezésnek”, minden segítséget megad ahhoz,hogy ez a sportág a látássérültek körében elterjedhessen,fejlődhessen. Őt követte Felber Gyula fővédnök az MRASZ elnöke. Örült,hogy több éves próbálkozás eredményeként megszervezésre került a rendezvény, felajánlotta az MRASZ teljes körű támogatását,hogy országunkban más egyesületek is kialakíthassák ezt a sportágat.

Dr.Szőke László fővédnök az MVGYOSZ elnöke a 3 napos rendezvényen kipróbálhatta a sport lehetőségét.Megnyitó beszédében örömmel beszélt arról,hogy hagyományt teremt ez az egyesület ezzel az újszerű sporttal,hiszen már a kultúrában más egyesületek bizonyították,hogy a kezdet nehéz, de a folytatás csodálatos. Ezzel a szervezéssel még közelebb kerülnek a látássérültek egymáshoz,alakul a közösségi szellem.

A verseny első napján vendégeik omnibusszal érkeztek a szálláshelyre. A szálláshely elfoglalása és az ebéd elfogyasztása után megkezdődött az edzés,amely egészen vacsoráig biztosította azt a lehetőséget,hogy mindenki megismerkedhessen a rádió adó és vevő berendezésekkel. Az este ismerkedéssel, beszélgetéssel, baráti kapcsolatok alakításával telt. A verseny napján reggel 7 órakor reggeli tornával nyitották a napot,majd reggeli után a már fent említett vendégek megnyitó beszédeivel elkezdődött a küzdelem . A rendezvényen a részt vevők és a segítők az ajándékba kapott piros színű pólót viselték,a támogatók logóival és a rendezvény szlogenjével. Így volt könnyű figyelemmel kísérni a kijelölt terepen mozgásukat. A rádió klub részéről érkezett segítők narancssárga pólót viseltek.

Az egyenlő esélyek biztosításához a látásmaradvánnyal rendelkezők szemét bekötötték – így a tájékozódás a fül segítségével történt a pályán.

A verseny eredménye :
egyéniben
1., Ficzkó Juhász Mihály 1,22 Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun-Megyei Egyesülete
2., Orsós Sándor 2,26 Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete
3., Murányi Zsolt 2,31 Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete.

Csapatok eredményei :
1., Spongyabob 8,02 Nyírségi Látássérültek Egyesülete
tagjai : Fürj Tímea, Kató Anett, Kató Dóra
2., Hullámtörők 9,11 Csongrád Megyei Egyesület
tagjai: Orbán Róbert,Szabó Gabriella, Szőke-Törökné Zemkó Márta
3., Fürge Rókalábak Csongrád Megyei Egyesület
tagjai: Murányi Zsolt, Tóth Zoltán, Vaskóné Kiss Éva

A serlegek, érmek, oklevelek és a felajánlott ajándékok átadása után szabad program, vacsora után zenés-táncos mulatság következett .

Harmadik nap reggeli után omnibusszal mentek az ország egyik legszebb Állat Parkjába.
Kísérőik megmutatták a Zöld Piramisházat. Segítségükkel etették az elefántokat,a katta majmokat, simogatták a teknősbékát,majd a Zoo Suliban különböző preparált madarakat vehettek a kezünkbe.

Mindenki számára nagy élmény volt,hogy egy igazi pitonból akár nyakláncot is tehetett a nyakába. Ezt a programot ebéd követte és minden hazautazó úti csomagjával,hogy az úton meg ne éhezzen elindulhatott otthona felé.

Nagyon szép és kellemes környezetben tölthették el ezt a három napot.
Élményekben gazdagon térhettek haza.
Szeretnének köszönetet mondani mindazon segítőiknek, adományozóknak,akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvényük színvonalas megvalósításához.

Jakab Sándorné
projektvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hét * 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..