Ismerd meg Chris Gonzálezt, Puerto Rico első Down-szindrómás vállalkozóját

Beküldve ide: Értelmi sérültek | 0

Puerto Rico első Down-szindrómás vállalkozója Chris González Chrisin Limites néven nyitotta meg mozgó gyorsbüféjét. Chris kemény munkája és kitartása mindenki számára inspiráló lehet.

„Amikor kicsi voltam, anyu tanított főzni és többféle étel elkészítését is megtanultam. Nagyon fellelkesültem és szakács képzésre jelentkeztem.” – meséli Chris a vele készült riportban. A szakács szakképesítés megszerzése után Chris González úgy döntött, hogy vállalkozásba fog, és megnyitotta Chrisin Limites nevű mozgó gyorsbüféjét. „Saját üzletet vinni nem könnyű. Nem volt könnyű, mert először engedélyt kellett szereznem, és üzleti adminisztrációt kellett tanulnom. Szeretném valóra váltani az álmomat, hogy egy éttermet nyissak, amelyben fogyatékossággal élő fiatalok dolgoznak.” – mesél terveiről Chris, majd másokat is buzdít arra, hogy merjenek nagyot álmodni. „Elérheted a céljaidat. Dolgozhatsz, tanulhatsz, lehet jövőd, vállalkozásod, ahogy nekem is. Ne hidd, hogy nem vagy rá képes.” „Chrisnek és nekünk is nehéz volt.” – meséli Eugenio González Chris apja. „Nagyon sokat kellett dolgoznia, sokat kellett tanulnia. Segíteni akartunk neki, hogy az álma valóra váljon. Rengeteget tanultunk tőle: hogy másképp lássuk a világot, hogy megbecsüljük a jelentéktelen dolgokat is, és örömünket leljük bennük. Azt hiszem arra vagyok a legbüszkébb, hogy Chris más családoknak is reményt ad, ahol fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek: látják, hogy ha Chris el tudja érni a célját, az ő gyerekeiknek is sikerülhet. Szerintem sok családnak ad reményt.” Chris egy évvel azután nyitotta meg gyorsbüféjét, hogy a Maria hurrikán lesújtott a szigetre. A büfé a közösség talpra állásának is részét képezi. Minden Puerto Ricó-i nehéz időket élt meg – mondja Eugenio González Chris apja.  – Úgy érzem, a gyorsbüfé üzenete minden Puerto Ricó-i számára, hogy még egy ilyen rossz dolog után is jöhet valami jó.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 7 = hét

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..