Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorajánlat -

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Jaws bemutató közvetítése

- 2009. január 6. 18:00 - 663 megtekintés

A vakemberek beszélőrendszer segítségével tudják használni a számítógépet. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy újabb változatát honosította az egyik legelterjedtebb képernyőolvasónak, így az újabb szoftvereket is tudják használni – pl. a látó emberek számára természetesen használatos Firefox böngészőt is. Szerdán késő délután ezt a magyarított szoftvert mutatja be az alapítvány.

Az Informatika a látássérültekért alapítvány által disztributolt és honosított szoftver a hazai látássérültek számítástechnikai kulturájában naggy mérföldkőnek számít, hiszen a kezdeti műhelymunkákban történt szoftveres átvakargatások után ma már legálisan és viszonylag naprakészen használhatják a magyar vakok is a Windows oprendszert. A jaws képernyőolvasó (job access with speech=jaws=száj) igen drága mulatság a 15000 Ft-os vaksegélyhez képest. Az Informatika a látássérültekért Alapítvány folyamatosan keresi a forrásokat/támogatásokat és rendszeresen tud támogatást adni a hazai látássérült diákoknak, dolgozó embereknek, így olcsóbban, avagy támogatásként többen is hozzájuthatnak a program egy-egy licenszéhez azok, akik munkájuk, életvitelük során rendszeresen használnak számítógépet. Az új verzióra elég régen vártunk, hiszen már jó előre beharangozták: az új változat már jóval több funkcióval rendelkezik. Ez a magyarított verziónál már igen csak ráfért a hazai “vakvilágra”, hiszen az utolsó honosított verzió a 6.20-as volt, aztán nagy csönd és most a 9-es sorozattal rukkolt elő az alapítvány. Úgyhogy 2009. január 7-én 17:30-tól lesz mit bemutatnia Herczeg Lajosnak, a projekt egyik fő munkatársának. Az érdeklődők nagy száma miatt a bemutató helyszíne egy nappal a rendezvény előtt meg is változott:az új helyszín a Vakok Állami Intézetének kultúrterme (cím: 1146 Budapest, Hermina út 21.), ide várunk minden érdeklődőt. Az időpont változatlan, a klub 2009. Január 7.-én szerdán, délután 17:30 – 20:30 között kerül megrendezésre. Az elmúlt napokban elterjedt a hír, miszerint az előadást élőben közvetíti a Hobby rádió. Ez sajnos az új helyszínen technikai okokból nem lesz megoldható. Az alapítvány ennek ellenére szeretné minden látássérült érdeklődő számára elérhetővé tenni az előadás hanganyagát. A bemutatóról hangfelvétel készül, melynek szerkesztett változata néhány napon belül letölthető lesz az alapítvány honlapjáról, ill. műsorrendünkbe illesztve is hallgatható lesz – részletek később.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


öt - = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika napja van.
Az év 38. hete és 264. napja.
Holnap Máté, Mirella napja lesz.

1526. Szulejmán szultán, miután a budai vár szobrait, a Corvina könyvtár egy részét és a templomok arany és ezüst kegytárgyait hajóra rakatta, majd Pest városát felgyújttatta, elindult seregével a Duna-Tisza közén Dél felé.


1915. Fonó Albert gépészmérnök tervezetet nyújt be az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregéhez sugárhajtású torpedó elkészítésére.


Csoóri Sándor: Szeptemberi gyónás

Sarkunkban újra szeptember hava,
csuhé-szatyrodból a nyár, mint a legutolsó darázs,
kirepül.

A meggyfa már vörös levelet ejt, ne nézz oda!
Én se nézem narancsos meztelenséged, noha nézném-
sötéthúsú szilvát harapok inkább ketté.

A szemed is szilva, az öled is szilva, ízed is az!
Gyékényen árulnálak, ha nem volnék irigy.

Dehát irigy vagyok és verseket írok vezeklésül,
birsalma-sárga szavakat ontva, erdő-fényt, erdő-
tüzet,
hogy tükrödben fésülködő őszi madár is lássa magát.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com