Jótékony célú karácsonyi vásár

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

Jótékony célú karácsonyi vásár indult november 29-től – december 23-ig karácsonyig a fővárosi WestEnd bevásárlóközpont főbejárata előtt, amelyet hétfőn hivatalosan is megnyitottak. Az itt árusított ajándéktárgyakat kizárólag hátrányos helyzetű emberek, illetve fogyatékosok készítették; a munkába összesen 12 szervezet több mint 800 pártfogoltja kapcsolódott be.

A karitatív vásárt immár második alkalommal hirdeti meg a WestEnd. A tavalyi évhez hasonlóan most is ingyen bocsátja a vásár területét a civilek rendelkezésére, gondoskodik a karácsonyi díszítésekről és a “hírverésről” is. Az alapítványoknak így csak a nyersanyag előteremtésével kell számolniuk – a különböző portékák eladásából tavaly összesen csaknem 6 millió forint gyűlt össze. Az ajándéktárgyak között főleg kerámiák, gyertyák, és szőttesek vannak, de sokfajta gyermekjáték is készült. A résztvevők egytől egyig fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat támogatnak. Közéjük tartozik többek között a Baptista Szeretetszolgálat, a Fogd a Kezem Alapítvány, a Vakok Speciális Szakiskolája, az Összefogás Rehabilitációs Közhasznú Társaság, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Máltai Szeretet Szolgálat, a Moravcsik Alapítvány Pszichiátriai Betegek Nappali Intézménye, valamint a Down Alapítvány. A karitatív vásár december 23-ig naponta este nyolcig tart nyitva; hétfőtől csütörtökig egytől, péntektől vasárnapig már reggel 10 órától várják az érdeklődőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


három + 5 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..