Mégis megépül az ability-fürdő

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

A tamási termálfürdő területét érintő jogvitától függetlenül elkezdi a fogyatékkal élők által is használható, úgynevezett ability-fürdő beruházását a város önkormányzata; ezt Tamási polgármestere közölte csütörtökön az MTI-vel.

Ribányi József elmondta: várhatóan márciusban kiírják a közbeszerzési eljárást a mintegy 1,6 milliárd forintos beruházásra, amelyhez 701 millió forintos európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat a Dél-Dunántúli Operatív Program pályázatán. Folyamatban van az építési engedélyezés – tette hozzá. A polgármester kifejtette: a mostani termálfürdő mellé 3000 négyzetméteren egy önálló, összesen 800 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező fürdőt építenek, amelynek szolgáltatásait mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élők, illetve vakok és gyengénlátók is teljes körűen igénybe tudnak majd venni. Megemlítette, hogy a mozgássérültek például nem beemelő géppel, hanem kerekes székkel közelíthetik majd meg a medencéket. A fürdő közvetlen összeköttetésben lesz egy részben akadálymentes szállóval, amelyhez egy magánbefektető 600 millió forintos, ugyancsak európai uniós támogatást nyert el. Ribányi József szerint a nyugat-európai példák nyomán épülő fürdő Magyarországon egyedülálló lesz. A beruházás elkezdése azért is sürgető, mert a pályázati feltételek szerint 2010 végére használatba vételi engedélyt kell kapnia létesítménynek – fűzte hozzá. A polgármester úgy vélte, hogy a beruházást nem akadályozza a szomszédos Pári önkormányzatával fennálló jogvita, ami az építkezés területét is érinti; az építkezés ugyanis áthelyezhető egy közeli, az ability-fürdő számára szintén alkalmas területre. A Tamásitól 2003-ban elvált Pári sikertelen vagyonmegosztás után azért fordult bírósághoz, mert többi között a fürdő egy részére is igényt tart. A pert Tamási első fokon megnyerte, Pári fellebbezése után a vita a Pécsi Ítélőtábla elé került. Forrás: Stop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


kettő * = 8

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..