Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Dobos Attila - A boldogságtól ordítani tudnék

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mindkét lánya betegen született a hajdúnánási családnak: a város így segített a mozgássérült testvéreken

- 2020. augusztus 3. 19:21 - 76 megtekintés

Titkon remélt álma teljesült Nagy János (51) nyugdíjas tűzoltónak és feleségének, Tündének (46) azzal, hogy egy új kisbuszban biztonságban szállíthatja orvoshoz két mozgássérült lányát. A városban nincs ember, aki ne ismerné és szeretné a nehéz sorsú családot. Miközben Bogi (24) és Dorka (18) gyógyíthatatlan betegség miatt élete végéig kerekesszékre szorul, szüleik mindent megtesznek, hogy könnyebb legyen a lányok élete.

– Bogi 20 hónaposan még nem járt, ezért a feleségem elvitte őt szakorvoshoz – mesélte János. – Amikor hazajöttem, Tündi kisírt szemmel fogadott, hogy a kislányunknál a születésekor oxigénhiány léphetett fel, ez lehet a bénulásának oka. És nem várja el tőlem, hogy mellette maradjak, végigcsináljam vele a tortúrát, ami előttünk áll. Azt kérdeztem, hogy mondhatsz ilyet? Mindent megtettünk, hogy javuljon Bogi az állapota, de hiába.

– Három napig sírtam, akkor Bogi hátranézett, és azt mondta: Anya, ne – vette át a szót Tünde. – Ötéves koráig reménykedtünk, akkor elfogadtuk, hogy ezen már nem változtathatunk. A férjemmel abban reménykedtünk, ha Boginak lesz egy egészséges testvére, ő is segíthet a fejlődésében, húzza majd magával.

Miután Dorka megszületett, kiderült, ő is ugyanabban a gyógyíthatatlan betegségben szenved, amit a mindkét szülőjében megtalálható hibás gén okozott. János és Tünde immár két kerekesszékes lányt tuszkolt be az öreg Opelbe s hordott óvodába, iskolába, rehabilitációra. János sérvet is kapott a megerőltetéstől, hosszú ideje nem tud felépülni.

– Az autónk 22 éves, gyakran elromlik, szerettünk volna egy újat, biztonságosat, de amit láttunk, az több mint 18 millió forintba került, nem volt rá pénzünk. Ezért a nyilvánossághoz fordultunk segítségért – folytatta Tünde. – Azt tudtuk, hogy a városban sokan szeretnek minket, de álmunkban sem hittük, hogy ennyien. Az orvos, a szomszéd, a volt iskolatárs, a manikűrös, a zöldséges, a boltos: mindenki segített. Nyolcmillió forint jött össze, a többi pénzt Mészáros Lőrinc küldte el, ami nagyon meghatott, hiszen nem is ismertük őt korábban. Elmondhatatlan öröm számunkra, hogy ennyi jóérzésű ember összefogott.

Külön járnak vásárolni

Ha Boginak és Dorkának ruhát kell venni, édesanyjuk külön viszi őket, mert úgy könnyebb a kerekesszékkel mozogni. A lányok külön szobában laknak: míg Bogi kora reggel ébred és imádja a zenét, addig a húga tovább alszik, és inkább netezik a szobájában.

(Forrás:a Blikk.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 4 = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com